English

Elon Musk prozradil, kde by nejradši postavil evropskou gigatovárnu Tesly

Auto.cz

Šéf amerického výrobce elektroaut potvrdil favorita mezi evropskými zeměmi pro stavbu gigatovárny. Jak jinak než na Twitteru.

More from Auto.cz

Feb 28

Elon Musk si změnil jméno na Elon Tusk. Nezbláznil se, má k tomu důvod

Auto.cz

Šéf americké automobilky Tesla Elon Musk si na twitteru změnil zobrazovací jméno na Elon Tusk a slíbil, že ještě tento týden zveřejní nové zprávy ze své firmy, která se zaměřuje na výrobu elektrických aut. Uvedla to agentura Reuters.

Jan 2

Automobilky Hyundai a Kia loni zvýšily prodej, plánují další růst

Auto.cz

Jihokorejské automobilky Hyundai Motor a Kia Motors loni zvýšily prodej o dvě procenta na 7,4 milionu vozů. Počtvrté za sebou však nesplnily svůj celoroční cíl, který byl pro loňský rok stanoven na 7,55 milionu vozů.

Dec 31

Německo chce pokročit v úpravě dieselů, automobilky se zdráhají

Auto.cz

Vedení sdružení automobilového průmyslu VDA tvrdí, že automobilky nemohou poskytovat záruky na vozidla, v nichž byly upraveny systémy čištění výfukových plynů od třetích stran.

Nov 3

Elon Musk jako hlavní hrdina nového komiksu. Nechybí Tesla ani SpaceX

Auto.cz

Zakladatel klubu vlastníků Tesel značku i Elona Muska zbožňuje. Na jeho počest teď stvořil vlastní a neotřelé dílo: komiks!

Oct 17

Uber chce jít na burzu. Za naprosto nepředstavitelné peníze

Auto.cz

Společnost Uber Technologies nedávno obdržela návrh od bank z Wall Street, který ohodnocuje firmu pro primární nabídku akcií až na 120 miliard USD (2,7 bilionu Kč).

Jun 24

Elon Musk prozradil, kde by nejradši postavil evropskou gigatovárnu Tesly

Auto.cz

Šéf amerického výrobce elektroaut potvrdil favorita mezi evropskými zeměmi pro stavbu gigatovárny. Jak jinak než na Twitteru.

Jun 1

Donald Trump chce vytlačit německé automobilky z amerického trhu

Auto.cz

Prezident Trump proti německým automobilkám vystoupil už počátkem loňského roku, kdy hrozil zavedením 35procentních cel na dovoz osobních aut.

Apr 23

Kvůli tomuto spal Elon Musk v továrně na gauči. Připomeňte si výrobní peklo Modelu 3

Auto.cz

Automobilka Tesla představila světu před dvěma lety nejlevnější elektromobil v nabídce. Od samotného začátku má problémy s výrobou, které se zatím podařilo jen eliminovat.

Feb 9

Elektromobily, tunely, rakety i plamenomety. V čem všem už má Elon Musk prsty?

Auto.cz

Jedni jej milují, druzí mu nemohou přijít na jméno. Elon Musk patří mezi nejkontroverznější postavy současnosti, za jakými projekty už stojí?

Jan 24

Elon Musk nedostane ani korunu, pokud Tesla nesplní vytyčené cíle. A nejsou malé

Auto.cz

Tesla předložila jasné podmínky, které rozhodnou o budoucnosti Elona Muska. Pokud je nesplní, jednoduše nedostane výplatu.

Oct 25

Americké automobilky se spojily proti Trumpovi. Co jim vadí?

Auto.cz

Svaz zahrnuje automobilky General Motors, Toyota Motor, Volkswagen, Hyundai Motor, Ford Motor a téměř všechny další velké výrobce aut, jejich dodavatele a prodejce aut.

Mar 4

PSA se prý již dohodla na koupi Opelu od americké GM

Auto.cz

Francouzská automobilka PSA uzavřela dohodu s americkou General Motors o koupi její ztrátové evropské divize Opel. Dohoda má být oficiálně oznámena v pondělí.

Jan 27

Hyperloop One: Musk chce v trubce přepravovat i auta

Auto.cz

Když to klapne, v Muskově trubce Hyperloop One se budou moci rychlostí přes 1200 km/h pohybovat i autonomní auta. A už za měsíc si začne kopat tunel pod Los Angeles!

Oct 23

Když kritizujete autonomní systémy, zabíjíte tím lidi! Alespoň to říká Elon Musk

Auto.cz

Šéf Tesly Elon Musk už se zase postaral o náležitý rozruch. Dal do souvislosti skeptický pohled na bezpilotní systémy a krev na rukou těchto pochybovačů...

Oct 2

Elon Musk se chystá na Mars. Bude také Tesla Rover?

Auto.cz

Muskovo SpaceX sice nerozchodilo ještě ani komerční lety za hranici vesmíru a už se vidí na "rudé planetě". Mrkněte, jak to třeba jednou bude probíhat.

Jul 21

Musk odhalil plány Tesly: Chce kompaktní SUV a elektrický pick-up

Auto.cz

Američané milují pick-upy, a tak se jeden rozhodla nabídnout i Tesla. Světu by se elektrický pick-up měl představit již v příštím roce.

Apr 20

Odbyt největší americké automobilky GM v prvním čtvrtletí klesl

Auto.cz

Odbyt největší americké automobilky General Motors (GM) se v letošním prvním čtvrtletí meziročně snížil o 2,5 procenta na 2,36 milionu vozů. Za poklesem prodeje stály přetrvávající obtížné podmínky v některých částech Jižní Ameriky a Asie.

Apr 6

Velké čínské automobilky se chtějí prosadit v Indii

Auto.cz

Přední čínské automobilky SAIC Motor a Great Wall Motor stojí v čele prvního velkého průniku čínských výrobců aut na indický automobilový trh, který je nyní jedním z nejrychleji rostoucích na světě, zatímco růst v Číně začíná stagnovat.

Sep 29

Elon Musk: Model X představíme už dnes večer

Auto.cz

Do premiéry Modelu X od Tesly už skutečně moc času nezbývá. Elon Musk své plány oznámil prostřednictvím svého účtu na Twitteru.

Apr 21

Musk prý plánoval prodej automobilky Tesla do rukou firmy Google

www.auto.cz

Americký podnikatel a miliardář Elon Musk před dvěma lety údajně plánoval prodej své automobilky Tesla Motors do rukou internetové společnosti Google. Podle agentury Bloomberg o tom ve své nové knize píše novinář Ashlee Vance.