English

Prodej nových aut v ČR v pololetí stagnoval na 144.000 vozech

Auto.cz

Prodej nových osobních aut v Česku v první pololetí letošního roku dosáhl 143.784 vozů, loni jich bylo ve stejném období o 0,46 procenta více.

More from Auto.cz

Jan 10

BMW loni zvýšila prodej na rekordních 2,49 milionu aut

Auto.cz

Německý výrobce luxusních aut BMW prodal v loňském roce rekordních 2,49 milionu vozů značky BMW, Mini a Rolls-Royce. Meziročně se prodej zvýšil o 1,1 procenta, vyplývá z údajů, které automobilka zveřejnila.

Jan 8

AAA Auto loni zvýšila prodej o desetinu na rekord 83.000 aut

Auto.cz

Skupina autobazarů AAA Auto loni zvýšila prodej ojetých aut o desetinu na rekordních 83.000. O 4000 vozů tak překonala dosavadní nejlepší prodejní výsledek z roku 2007. V Česku skupina prodala 50.000 automobilů.

Jan 6

Prodej aut v Německu loni poprvé za pět let klesl

Auto.cz

Prodej nových osobních automobilů v Německu se loni snížil o 0,2 procenta na 3,44 milionu vozů. Zaznamenal tak první celoroční pokles za pět let.

Sep 14

Mototechna letos zvýšila prodej o 29 procent na 8000 aut

Auto.cz

Prodejce zánovních aut Mototechna letos do srpna zvýšil prodej v ČR a na Slovensku o 29 procent na 8000 vozů. Celkově za šest let fungovaní ve skupině AAA Auto prodala 48.000 aut. Uvedli to zástupci AAA na tiskové konferenci.

Apr 6

LMC: Prodej aut v západní Evropě v březnu klesl o šest procent

Auto.cz

Prodej nových osobních automobilů v západní Evropě se v březnu meziročně snížil o šest procent na 1,7 milionu vozů, a to zejména kvůli klesající poptávce v Británii, Německu a Itálii.

Jan 6

Prodej aut v USA loni poprvé od roku 2009 klesl

Auto.cz

Prodej nových aut ve Spojených státech loni poprvé od roku 2009 klesl, a ukončil tak nebývale dlouhé období růstu. Celkový prodej se snížil o 1,8 procenta na 17,2 milionu aut, uvedla agentura Reuters.

Dec 6

Prodej aut do listopadu stoupl o šest procent na 251.628 vozů

Auto.cz

Prodej nových osobních aut za 11 měsíců letošního roku meziročně vzrostl o téměř šest procent na 251.628 vozů. V samotném listopadu ale prodej o procento klesl na 22.925 aut. Oznámil to Svaz dovozců automobilů.

Apr 8

Prodej aut v Česku: Jak se prodávala auta těsně po revoluci?

Auto.cz

Umaštěné džíny, milion v igelitce, auta prodávaná od stavební buňky. Za poslední čtvrtstoletí se česká dealerství proměnila neuvěřitelně. Co bude dál? Vozy ze supermarketu?

Mar 5

Prodej aut do února vzrostl o 12 procent na 41.273 vozů

Auto.cz

Prodej nových aut v ČR vzrostl za dva měsíce letošního roku meziročně o 12,2 procenta na 41.273 vozů. V samotném únoru se růst zpomalil na šest procent. Oznámil to dnes Svaz dovozců automobilů.

Oct 6

Prodej aut v Německu v září vzrostl o více než devět procent

Auto.cz

Německý automobilový trh pokračuje po letech poklesu v oživení.

Jul 16

Prodej nových aut letos v EU vzrostl skoro o deset procent

Auto.cz

Prodej nových osobních aut v Evropské unii se v červnu zvýšil o 6,9 procenta na téměř 1,46 milionu vozů. Prodej rostl již 34. měsíc za sebou navzdory poklesu v Británii. Za celé pololetí prodej vzrostl o 9,4 procenta na 7,84 milionu aut.

Jun 2

Prodej aut v USA se v květnu snížil o šest procent

Auto.cz

Většině předních automobilek klesl v květnu ve Spojených státech meziročně prodej. Přispěla k tomu slabší poptávka po sedanech a nižší počet prodejních dní.

Feb 24

Prodej aut na zemní plyn loni v ČR vzrostl o 90 procent na 3242

Auto.cz

Prodej osobních aut a dodávek s pohonem na zemní plyn se loni zvýšil o 90 procent na rekordních 3242 vozů. Celkově tak v Česku jezdí kolem 13.000 aut a autobusů na stlačený zemní plyn (CNG). Oznámil to dnes Český plynárenský svaz.

Jan 6

Prodej aut v Německu se loni druhým rokem v řadě zvýšil

Auto.cz

Prodej nových osobních automobilů v Německu se loni zvýšil o 5,6 procenta na zhruba 3,21 milionu vozů. S odvoláním na informovaný zdroj to dnes uvedla agentura Reuters. Loni však výrazně rostl automobilový trh v celé Evropě.

Jan 4

Tesla loni zvýšila prodej aut o téměř 60 procent

Auto.cz

Americký výrobce elektrických vozů Tesla Motors loni dodal na trhy 50.580 vozů. O rok dříve automobilka prodala 31.655 vozů. Tesla tak splnila svůj plán, který počítal s prodejem více než 50.000 vozů. Uvedla to agentura Bloomberg.

Dec 9

Prodej osobních aut v Číně v listopadu stoupl o 18 procent

Auto.cz

Někteří se domnívají, že za rostoucí poptávkou po nových automobilech stojí obavy lidu ze smogu. Spíše za to ale může snížení daně z obratu u vozů s motory do objemu 1.6 litru.

Dec 9

Rusko: Prodej nových aut v listopadu meziročně klesl o téměř 43 procent

Auto.cz

Prodej nových vozů v Rusku vytrvale klesá. Podle Fordu byx měl útlum trvat ještě minimálně rok.

Nov 8

PwC: Prodej aut v Rusku letos klesne až o 45 procent

Auto.cz

Prodej aut v Rusku by měl za celý letošní rok klesnout o 45 procent. Důvodem je ekonomický pokles země. Uvedla to dnes poradenská společnost PricewaterhouseCoopers (PwC), která tak zhoršila svou předchozí, únorovou prognózu.

Oct 10

Prodej aut v Rusku v září klesl o téměř 29 procent

Auto.cz

Prodej nových osobních a lehkých užitkových vozů v Rusku v září klesl meziročně o 28,6 procenta na 140.867 vozů. Oznámilo to dnes podnikatelské sdružení AEB. Už v srpnu se přitom odbyt meziročně snížil o 19,4 procenta.

Jan 6

Prodej aut v Německu loni po dvou letech poklesu vzrostl

www.auto.cz

Prodej osobních automobilů v Německu se v loňském roce zvýšil o 2,9 procenta na 3,04 milionu vozů. Německý trh, který je největší v Evropě, tak loni obnovil růst po dvou letech poklesu.