English

"Putin je fajn". Trump považuje přízeň šéfa Kremlu za bonus

Helsinky - V pondělí 16. července se ve finské metropoli uskuteční dlouho očekávaný summit USA-Rusko, na kterém budou osobně jednat prezidenti Donald Trump a Vladimir Putin. Vztahy mezi Moskvou a Washingtonem jsou rozporuplné. Přinášíme…

More from EuroZprávy.cz / Zprávy ze světa

May 10

"Ostudný podvodník Biden." Trump kvůli Izraeli zaútočil na amerického prezidenta

EuroZprávy.cz

Americký exprezident Donald Trump tvrdí, že jeho nástupce v Bílém domě Joe Biden stojí na straně hnutí Hamás, když pohrozil zastavením dodávek amerických zbraní Izraeli. Uvedla to agentura AFP.

Apr 24

Joe Biden učinil rozhodnutí v rámci americké pomoci Ukrajině

EuroZprávy.cz

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Apr 21

Kreml: Americká pomoc Ukrajině zabije ještě více Ukrajinců. Biden ocenil všechny kongresmany

EuroZprávy.cz

Sobotní souhlas Sněmovny reprezentantů USA s dlouho odkládaným balíčkem pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů zabije ještě více Ukrajinců, uvedl podle agentury AFP Kreml.

Jan 31

Putin: Ruský vojenský letoun byl minulý týden sestřelen americkými raketami Patriot

EuroZprávy.cz

Ruský prezident Putin tvrdí, že ruský vojenský letoun Il-76 byl minulý týden nad Belgorodskou oblastí sestřelen americkými raketami Patriot vypálenými z území Ukrajiny. Uvedla to agentura Reuters.

Aug 14

Ukrajinská armáda sestřelila ruský vrtulník Ka-52, podle Kremlu je "nejlepší na světě"

EuroZprávy.cz

Ukrajinská armáda prohlásila, že se jí v pondělí ráno poblíž Bachmutu podařilo sestřelit ruský útočný vrtulník typu Ka-52. Podle serveru Insider ho Rusko označuje jako nejlepší vrtulník na světě.

May 31

Putin kvůli neschopnosti ruských sil bagatelizuje útoky na Moskvu, tvrdí analytici

EuroZprávy.cz

Ruský prezident Vladimir Putin se snaží útok dronů na Moskvu bagatelizovat. Vyplývá to z vyjádření analytiků Institutu pro studium války (ISW), kteří se domnívají, že se šéf Kremlu snaží zakrýt své omezené možnosti odvety proti Ukrajině.

May 30

Putin navzdory útoku pracuje v Kremlu. Moskva tají, zdali pojede na summit BRICS

eurozpravy.cz

Ruský prezident Vladimir Putin navzdory dronovému útoku na Moskvu pracuje v Kremlu, tvrdí jeho mluvčí. O incidentu byl údajně informován. Naopak o jeho cestě do Jižní Afriky na summit BRICS stále není jasno.

May 12

Kreml popírá ruské vměšování do tureckých voleb. Moskvu nařkl Kilicdaroglu

EuroZprávy.cz

Kreml v pátek odmítl obvinění, že se dezinformacemi snaží ovlivnit výsledek tureckých prezidentských voleb. Rusko nařkl ze šíření tzv. deepfake videí Kemal Kilicdaroglu, hlavní soupeř současné hlavy státu Recepa Tayyipa Erdogana.

Dec 26

Putin chce ještě letos mluvit s čínským prezidentem, potvrdil Kreml

EuroZprávy.cz

Ruský prezident Vladimir Putin bude ještě do konce tohoto roku hovořit se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem. Podle agentury Interfax to dnes řekl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Detaily o tématech plánovaného rozhovoru ani o jeho…

Dec 3

Ruský prezident Vladimir Putin údajně spadl ze schodů

EuroZprávy.cz

Ruský prezident Vladimir Putin údajně spadl ze schodů a narazil si kostrč. Ačkoliv se nijak vážně nezranil, tento možný incident, jehož pravdivost nelze ověřit, opět podnítil debaty o jeho zdravotním stavu. V minulosti se už spekulovalo…

Nov 21

Americký prezident Joe Biden oslavil 80. narozeniny. Je prvním osmdesátníkem v úřadu prezidenta USA

Americký prezident Joe Biden dnes v Bílém domě oslavil 80. narozeniny, a stal se tak prvním osmdesátníkem ve funkci. Podle serveru CNN ale Biden není rád, když někdo jeho věk zdůrazňuje; i proto, že stále zvažuje, jestli v roce 2024 bude…

Sep 21

Slovensko: Ruský prezident Putin eskaluje situaci na Ukrajině

Ruský prezident Vladimir Putin eskaluje situaci na Ukrajině, uvedl úřad slovenské vlády v reakci na oznámení Kremlu o částečné mobilizaci a o podpoře referend o připojení k Rusku v Moskvou okupovaných částech ukrajinského území. Podle…

Aug 3

Americký prezident Biden měl opět pozitivní test na covid, cítí se dobře

Americký prezident Joe Biden měl dnes opět pozitivní test na onemocnění covid-19. Bidenův ošetřující lékař Kevin O'Connor to dnes uvedl ve zprávě, kterou zveřejnil Bílý dům. Biden se podle lékaře cítí dobře, stále trpí občasným kašlem.

Jun 29

Biden oznámil posílení kapacit americké armády v Evropě kvůli ruské hrozbě

Americký prezident Joe Biden dnes na summitu Severoatlantické aliance v Madridu oznámil posílení amerických kapacit v Evropě kvůli ruské hrozbě, jež se projevila invazí na Ukrajinu zahájenou před více než čtyřmi měsíci.

Jun 18

Americký prezident Biden při dnešní cykloprojížďce spadl z kola

Americký prezident Joe Biden při dnešní cykloprojížďce s manželkou Jill ve svém domovském státě Delaware spadl z kola. Devětasedmdesátiletý prezident uvedl, že nepřišel k úhoně, informovala agentura AP.

May 6

Ukrajině pomohly v potopení ruského křižníku Moskva informace z amerických rozvědek

Ukrajině pomohly v potopení ruského křižníku Moskva v dubnu v Černém moři informace z amerických rozvědek, uvedlo několik amerických médií. Pentagon ale v reakci na tyto zprávy zdůraznil, že USA neposkytly Ukrajině konkrétní informace,…

Feb 1

Moskva před americkými sankcemi neustoupí, uvedlo ruské velvyslanectví v USA

Rusko tváří v tvář americkým sankcím ohledně zvyšujícího se napětí kolem Ukrajiny neustoupí, uvedlo dnes ruské velvyslanectví ve Washingtonu. Reagovalo tím na twitterový příspěvek americké diplomacie o ruské invazi na Krym v roce 2014.

Oct 27

Ruský prezident Putin nařídil zvednout dodávky plynu do Evropy od listopadu

Ruský prezident Vladimir Putin nařídil zvednout dodávky zemního plynu do Evropy od listopadu. Státní podnik Gazprom s nimi má začít, až naplní domácí podzemní zásobníky. Informovala o tom agentura TASS.

Jun 16

Joe Biden a Vladimír Putin se poprvé setkali. Rozhovory v Ženevě už skončily

EuroZprávy.cz

Americký prezident Joe Biden a jeho ruský protějšek Vladimir Putin ukázali, že i v čase zvýšeného napětí mezi svými zeměmi jsou schopni spolupracovat na dosažení sdílených cílů. Oba lídři to uvedli ve společném prohlášení vydaném po…

Jun 16

Vsázet na zdravý rozum Kremlu nelze, tvrdí profesor o schůzce Biden-Putin

NÁZOR - Americko-ruský summit opět rozvířil mediální a expertní pohledy, soudí profesor Mark Galeotti v komentáři pro server Moscow Times. Odborník na Rusko z Royal United Service Institute připomíná, že prezident Vladimir Putin dokonce…