English

Změna předpovědi: Vlna veder nepoleví, pozor na silné bouřky

EuroZprávy.cz

Praha - Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu před vysokými teplotami. Většinu Česka nadále čekají tropy nad 30 stupňů Celsia. Od čtvrtka počítejte s častějšími bouřkami. Na severu Čech je paradoxně tepleji než na jižní…

More from EuroZprávy.cz

Sep 18

Počasí: Meteorologové vydali výstrahu před bouřkami, Česko zasáhnou večer

EuroZprávy.cz

Dnes večer se nad územím České republiky očekávají silné bouřky, které budou provázeny nárazy větru a menšími kroupami. Přívalové srážky mohou vést k rozvodnění menších toků, uvedli ve výstraze meteorologové.

Aug 28

Počasí: V části Čech bude vydatně pršet, na Moravě a ve Slezsku udeří bouřky

EuroZprávy.cz

V Čechách bude během dalšího průběhu pondělí sílit déšť, na Moravu a do Slezska dorazí srážky večer a v noci na zítra v rámci bouřek. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje v aktualizovaných výstrahách také před zvýšením hladin…

Jul 30

Počasí: V celém Česku se dnes mohou objevit silné bouřky, varují meteorologové

EuroZprávy.cz

Do dnešního večera se ojediněle v celé České republice očekávají silné bouřky, které budou provázeny větrem, prudkými srážkami a případně krupobitím.

Jul 5

Počasí: Bouřky udeří během prvního ze svátků po celém Česku

EuroZprávy.cz

Česko dnes čeká první ze dvou volných dnů v rámci červencových svátků, přičemž teploty podle předpovědi na řadě míst dosáhnou tropické třicítky. Počasí ale přinese během středy i jiný extrém, a to konkrétně silné bouřky.

May 21

Část Česka dnes zasáhnou silné bouřky, varují meteorologové

EuroZprávy.cz

Většinu Moravy a část severovýchodních Čech dnes odpoledne a večer zasáhnou silné bouřky. Meteorologové před nimi varovali na svém webu.

Aug 26

Předpověď počasí: V celém Česku dnes hrozí silné bouřky

EuroZprávy.cz

Silné bouřky zasáhnou Českou republiku také dnes, upozornili na ně meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Mapa naznačuje, že hrozí po celém území země.

Jun 22

Počasí: Do Česka dnes opět vtrhnou bouřky, varují meteorologové

EuroZprávy.cz

Jihozápad Čech dnes opět zasáhnou silné bouřky. Ojediněle se tam budou vyskytovat ve druhé polovině dne a doprovodit je může přívalový déšť, nárazy větru o rychlosti do 70 kilometrů v hodině a menší kroupy.

Jul 6

Extrémní počasí v Česku. Meteorologové varují před bouřkami a přívaly deště

EuroZprávy.cz

Přívalové deště a nárazy větru blížící se stokilometrové rychlosti. Během dvou ze tří pracovních dnů tohoto týdne můžeme očekávat velmi silné bouřky, varují meteorologové v předpovědi.

Jul 2

Tornádo na Moravě bylo nejsilnější v české historii, uvedli meteorologové

EuroZprávy.cz

Tornádo, které před týdnem postihlo Hodonínsko a Břeclavsko, způsobenými škodami odpovídá síle označované F4. V předběžné zprávě o hodnocení tohoto výjimečného jevu to dnes uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). V této kategorii…

Aug 16

Česku hrozí dnes a zítra další bouřky, varují meteorologové

EuroZprávy.cz

Na východě Moravy hrozí dnes odpoledne a večer silné bouřky. Ojediněle je může provázet přívalový déšť a kroupy, varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Shodné varování vydali meteorologové na pondělní odpoledne a večer i pro…

Aug 18

Počasí a výstraha ČHMÚ: Na Česko se valí prudké bouřky! Doprovodí je silný vítr

EuroZprávy.cz

Po tropické neděli dorazí do Česka opět velmi silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu, která je v platnosti od nedělní pozdních a nočních hodin do pondělní půlnoci. Nebezpečí se týká zejména pro západní část…

Jul 31

Silné bouřky v Česku. Meteorologové vydali nové varování

EuroZprávy.cz

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMU) aktualizovali předešlou výstrahu před bouřkami na středu. Silný déšť už způsobil problémy v Praze, riziko ale hrozí téměř po celém Česku.

Jun 16

Extrémní počasí trvá. Silné bouřky udeří na Moravě, varují meteorologové

EuroZprávy.cz

Velmi silné bouřky s přívalovým deštěm, kroupami a nárazovým větrem hrozí dnes odpoledne v Moravskoslezském, Olomouckém a v části Zlínského kraje. Na jižní Moravě či ve východní části Pardubického kraje přijdou také bouřky, ale budou méně…

Jun 6

Meteorologové varovali před velmi silnými bouřkami na jihu Čech

Prachaticko, Vimpersko a Českokrumlovsko v jižních Čechách dnes zasáhly velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím. Intenzivní srážky mohou rychle zvedat hladiny zejména menších toků. Aktuální výstraha Českého…

Jun 5

Do Česka vtrhnou nebezpečné bouřky! ČHMÚ varuje před prudkou změnou počasí

Meteorologové z ČHMÚ dnes vydali před polednem novou výstrahu před nebezpečným počasím. Varují před vedrem, které mají v některých místech ČR ve čtvrtek vystřídat silné bouřky.

Jan 5

Varování meteorologů: Celé Česko pokryje náledí

EuroZprávy.cz

V téměř celém Česku hrozí od dnešního večera do nedělního rána náledí. Výjimkou jsou jen západní Čechy, kde se náledí objeví zřejmě pouze ojediněle.

Aug 9

Česko zasáhnou večer silné bouřky, na Moravě dál porostou teploty

EuroZprávy.cz

Praha - Do Čech dnes večer dorazí bouřky a přívalový déšť s kroupami. První intenzivní srážky očekávají meteorologové dnes večer po 21:00 a v noci na čtvrtek.

Jul 6

V Česku dnes a zítra hrozí silné bouřky, na jižní Moravě požáry

EuroZprávy.cz

Praha - V celém Česku dle nové výstrahy meteorologů hrozí ve čtvrtek odpoledne a v pátek bouřky. Na jižní Moravě trvá vysoké nebezpečí vzniku požárů. Vzhledem k očekávaným srážkám se v pátek situace může místy částečně zlepšit.

Jun 25

V Česku udeřily silné bouřky. Meteorologové už varují před dalšími

EuroZprávy.cz

Praha - Na území celé republiky hrozí během sobotního odpoledne a noci na neděli silné bouřky. Podle ČHMÚ by měly být intenzivní hlavně v Čechách a na Vysočině. Může je doprovázet silný vítr a kroupy.

Aug 15

Výstraha: V celé ČR hrozí silné bouřky, tropické teploty na Moravě

EuroZprávy.cz

Praha - Meteorologové vydali výstrahu před silnými bouřkami, hrozí od dnešních 13:00 do nedělních osmi večer, a to na celém území ČR. V platnosti zůstává až do odvolání výstraha před požáry.