English

Sestřelení ruského letadla? Izrael přivezl do Moskvy důkazy, spekulace neutichají

EuroZprávy.cz

Moskva - Izraelští vojáci přivezli do Moskvy 40 stran důkazů, že neměli nic společného se sestřelením ruského výzvědného letounu Il-20 syrskou protivzdušnou obranou. Napsal to dnes ruský list Kommersant o čtvrtečním jednání izraelské…

More from EuroZprávy.cz

Jan 26

Putin tvrdí, že letoun Il-76 poslala k zemi raketa ze Západu

EuroZprávy.cz

Rusové obviňují Ukrajince ze sestřelení armádního transportního letounu Iljušin Il-76, který spadl ve středu v Belgorodské oblasti. Prezident Vladimir Putin dokonce v pátek prohlásil, že k tomu použili raketu dodanou z USA nebo Francie.

Apr 10

Netanjahu rozhodl o setrvání izraelského ministra obrany ve funkci

eurozpravy.cz

Izraelský premiér Benjamin Netanajahu dnes zvrátil své dřívější rozhodnutí odvolat ministra obrany Joava Galanta. Galant podle premiéra zůstane ve funkci kvůli zhoršené bezpečnostní situaci v zemi, informovala agentura Reuters. Galant se v…

Feb 25

Německo vyšle na Slovensko vojáky a pomůže s protivzdušnou obranou

Německo v rámci posílení obrany východního křídla NATO vyšle vojáky na Slovensko. Dnes večer to v rozhovoru s televizí ZDF prohlásila německá ministryně obrany Christine Lambrechtová. Uvedla také, že Německo pomůže Slovákům s ochranou…

Jul 14

Boeing podvádí pozůstalé po nehodě letounu 737 MAX? Tohle má být důkaz

Americká společnost Boeing čelí nařčení pozůstalých po obětech nehody stroje 737 MAX, který je momentálně po celém světě vyřazen z provozu. Příbuzní obvinili firmu z podvodu, Boeing je měl připravit o právo soudit se o odškodnění.

Jun 11

Vláda projedná nákup letounů CASA, obrana za ně zaplatí 2,3 miliardy

Vláda v nejbližší době dostane informaci o nákupu dvou transportních letounů CASA. Ministerstvo obrany za již dříve avizované pořízení strojů CASA C-295MW zaplatí 2,29 miliardy korun bez DPH. Letouny by měly být české armádě dodány…

May 17

Syrská obrana sestřelila izraelské střely

Syrská státní agentura SANA dnes informovala o explozích v blízkosti Damašku. Místní televize je vysvětlila jako zásah syrské protivzdušné obrany.

Sep 4

Syrská obrana zasahovala proti izraelskému útoku

EuroZprávy.cz

Damašek - Syrská protivzdušná obrana dnes zasáhla proti raketám vypáleným izraelskými letadly. Oznámila to syrská agentura SANA. Výbuchy byly hlášeny z provincie Hamá, jež sousedí s provincií Idlib, kterou dnes začalo podle chránců…

Jul 11

NATO je odhodlané čelit výzvám společnou obranou

Brusel - Severoatlantická aliance je jednotnější a silnější než kdykoliv dříve a je připravena ke všem krokům potřebným pro kolektivní obranu. V závěrečné deklaraci přijaté dnes na summitu NATO v Bruselu to uvedli šéfové států a vlád 29…

May 16

Ankara vyzvala izraelského konzula k dočasnému návratu do Izraele

Ankara - Turecké ministerstvo zahraničí dnes vyzvalo izraelského generálního konzula v Istanbulu, aby se "dočasně" vrátil do Izraele. Informovala o tom turecká státní tisková agentura Anadolu. V úterý Ankara v reakci na pondělní krvavé…

Mar 14

Vražda v pražském lesoparku? Obviněný varhaník se hájí nutnou obranou

Praha - Varhaník Jiří Čipera (53) podle obžaloby předloni zastřelil kolemjdoucího v lesoparku v pražských Košířích. Hrozí mu až 18 let vězení. Dnes se u soudu hájil, v jeho výpovědích jsou však značné rozpory.

Jun 22

K letounu ruského ministra obrany se přiblížily polské stíhačky F-16

Varšava - K letounu s ruským ministrem obrany Sergejem Šojguem se ve středu přiblížily dvě polské stíhačky F-16. Incident se odehrál nad neutrálními vodami při letu ministra do Kaliningradské oblasti, ruské exklávy mezi Litvou a Polskem.

Jun 21

Ruská stíhačka chránila ministra obrany, nad Baltem zahnala letoun NATO

EuroZprávy.cz

Moskva - Nad Baltických mořem došlo k dalšímu incidentu. Stíhačka NATO F-16 se pokusila přiblížit k letounu, na jehož palubě byl ruský ministr obrany Sergej Šojgu. Stíhačka Su-27 ale alianční stroj přiměla k návratu.

Mar 27

Ukrajinský generál dostal za sestřelení letounu Il-76 sedm let

Kyjev – Generál, kvůli jehož nedbalosti došlo ke smrti 49 ukrajinských vojáků, si má podle rozhodnutí ukrajinského soudu odsedět sedm let. Vojenské hodnosti generála ale zbaven nebude, uvedla televize 112.

Aug 6

Izraelské ministerstvo obrany se postavilo proti Obamovi

Jeruzalém - Izraelské ministerstvo obrany se v pátek distancovalo od výroku amerického prezidenta Baracka Obamy o Íránu.

May 16

Izraelský ministr obrany musel vysvětlovat slova o armádě

Jeruzalém – Izraelský ministr obrany Moše Jaalon musel na kobereček k premiérovi Benjaminu Netanjahuovi. Vysvětloval svá slova o armádě.

May 9

Izrael soudí vojáka, který "popravil" Palestince. Důkazem má být video

Jaffa - Izraelský voják Elor Azaria dnes stanul před vojenským soudem. Dle obžaloby vystřelil na raněného Palestince Šarífa z blízkosti a zabil ho. Případ rozdělil izraelskou veřejnost.

Mar 23

Jak se bránit proti extremismu? Nejlepší obranou je prý útok

Brusel/Washington - Včerejší bombové útoky v Belgii opět vyvolali otázku, jak nejlépe se bránit proti terorismu a extremismu? Co může Evropa udělat pro to, aby v ní bylo bezpečno? Na to se v rozhovoru pro Atlantic council pokoušel…

Feb 16

Obrana zrušila zakázku na servis letounů L-410, nikdo neměl zájem

Praha - Na konci října 2015 byla vypsána zakázka na šestiletý servis letounů L-410 a leteckých motorů. Ministerstvo obrany se ale nakonec rozhodlo tendr za 314 milionů korun zrušil, nikdo neměl zájem.

Dec 13

Ministertvo obrany prodlouží pozáruční servis letounů u Aero Vodochody

Praha – Aero Vodochody podle všeho bude i nadále poskytovat pozáruční servis letounů L-159 a L-39. Ministerstvo obrany plánuje, že dodatek smlouvy prodlouží až do června.

Apr 15

Je Západ na štíru s obranou? Dostali jsme se do nebezpečného bodu, varují odborníci

Washington – Bývalý vysoce postavení úředníci NATO varují, že Západ nemá armádu v takovém stavu, jak se může na první pohled zdá. Vojáci mají zastaralé přístroje a příliš malý arzenál, tvrdí stanice BBC.