English

Rusko vrací úder. Nové sankce postihnou stovky Ukrajinců, oznámil Medveděv

Chystané ruské sankce vůči Ukrajině se dotknou stovek Ukrajinců, "kteří svým počínáním poškodili" ruské zájmy. Podle listu Kommersant to dnes prohlásil ruský premiér Dmitrij Medveděv, podle něhož Rusko také hodlá omezit dovoz ukrajinského…

More from EuroZprávy.cz / Zprávy ze světa

Jun 18

Putin dorazil do KLDR. Rusko by mohlo pomáhat Severní Koreji s jaderným programem, obává se NATO

EuroZprávy.cz

Letadlo s ruským prezidentem Vladimirem Putinem přistálo dnes večer v Pchjongjangu, informoval server BBC. Putin zahájil dvoudenní návštěvu Severní Koreje, během níž se setká s jejím vůdcem Kim Čong-unem. Generální tajemník NATO Jens…

Jun 14

Napětí v Karibiku: Nejlepší ponorky USA a Ruska se nacházejí jen kousek od sebe. Obě mohou nést jaderné zbraně

EuroZprávy.cz

U ostrovního státu Kuba v Karibském moři začíná jít do tuhého. Nedaleko od sebe se zde nacházejí ruské a americké ponorky – a nejen tak ledajaké. Obě jsou schopné nést jaderné zbraně a velice účinně bojovat i proti cílům na souši.

May 14

Rusko nasadilo do provozu mezikontinentální balistické střely Bulava. Mohou nést jaderné hlavice

EuroZprávy.cz

Rusko nasadilo do provozu mezikontinentální balistické střely Bulava, informuje agentura Reuters, která se odvolala na vyjádření na výrobce těchto zbraní pro ruská média.

Feb 23

Oděsa je ruská, obsadit musíme i Kyjev. Kde se zastavíme nevíme, hlásá Medveděv

EuroZprávy.cz

Bývalý ruský prezident a současný zástupce tajemníka Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv vyzval k anexi ukrajinského města Oděsa a případně i k pozdějšímu obsazení Kyjeva.

Sep 1

Rusko aktivovalo komplex Sarmat. Rakety s jadernou hlavicí mohou zasáhnout jakékoliv místo na světě

EuroZprávy.cz

Rusko podle šéfa vesmírné agentury Roskosmos Jurije Borisova uvedlo svůj raketový komplex Sarmat do bojové pohotovosti. Rakety mohou nést jaderné hlavice a doletí kamkoliv na světě.

Aug 26

Kyjev tvrdí, že při útoku drony zasáhl ruskou vojenskou základnu na Krymu

EuroZprávy.cz

Ukrajinská vojenská zpravodajská služba HUR uvedla, že během útoku drony v pátek byla zasažena vojenská základna Ruska na anektovaném Krymu. Místní obyvatelé hovoří o explozích a ztrátách na životech. Naopak Moskva v pátek prohlásila, že…

Jul 13

Rusko se obává dodávek F-16 na Ukrajinu. Mohou nést jaderné střely

EuroZprávy.cz

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov obvinil Západ z vytváření jaderné hrozby vůči Rusku prostřednictvím plánované dodávky moderních stíhacích letounů F-16 Fighting Falcon na Ukrajinu.

Jul 9

Medveděv hrozí úderem na tři ukrajinské jaderné elektrárny a jaderná zařízení v Evropě

EuroZprávy.cz

Zástupce vedoucího Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv varoval před možným útokem na tři ukrajinské jaderné elektrárny a jaderná zařízení ve východní Evropě, pokud se potvrdí jeho podezření údajného pokusu ukrajinských…

Jul 5

Medveděv opět hrozí Ukrajině: Podpis mírové smlouvy, nebo jaderný útok. Válka by podle něj mohla skončit za den

EuroZprávy.cz

Bývalý ruský prezident a místopředseda Rady bezpečnosti Dmitrij Medveděv opět pohrozil použitím jaderných zbraní ve válce proti Ukrajině. Tvrdí, že válka by mohla za určitých podmínek skončit během několika dní.

May 26

Medveděv pohrozil odvetou, pokud budou Ukrajině poskytnuty jaderné zbraně

EuroZprávy.cz

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv varoval Západ před možnou jadernou eskalací konfliktu na Ukrajině, pokud by došlo k poskytnutí jaderných zbraní Kyjevu. Svůj nejnovější vzkaz adresoval především USA, Německu či Velké Británii.

May 25

Rusko bude moci umístit jaderné zbraně v Bělorusku, státy podepsaly dohodu

EuroZprávy.cz

Zástupci Ruska a Běloruska ve čtvrtek podepsali dokument umožňující rozmístění taktických jaderných zbraní na území druhé jmenované země. Stvrdili tak dřívější neformální dohodu na toto téma.

May 23

Ruský exprezident Medveděv varoval Západ před jadernou apokalypsou

EuroZprávy.cz

Ruský exprezident a nynější místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv varoval Západ před možnou jadernou apokalypsou kvůli dodávkám zbraní Ukrajině. Kyjev zároveň obvinil z odpovědnosti za vpád partizánů na ruské území.

Apr 30

Kyjev: Útok drony na Krym byl předobraz ukrajinské ofenzivy

EuroZprávy.cz

Podle ukrajinských ozbrojených sil se útok dronů, ke kterému došlo v sobotu na okupovaném Krymu, vztahuje k plánované protiofenzívě Kyjeva. Tuto informaci zprostředkovala v neděli agentura DPA.

Apr 27

Papež by mohl navštívit Kyjev, na Ukrajinu ho pozval premiér Šmyhal

eurozpravy.cz

Ukrajinský premiér Denys Šmyhal dnes uvedl, že pozval papeže Františka na návštěvu válkou zmítané Ukrajiny. Informovala o tom agentura Reuters. Kyjev by uvítal i jeho pomoc při repatriaci dětí unesených ruskými okupanty.

Jan 3

Komentář | 30 let od START II. Pokus o hlubší spolupráci USA a Ruska zkrachoval, Kreml dál rachotí jadernými zbraněmi

EuroZprávy.cz

Mělo se jednat o další milník na cestě k bezpečnějšímu světu a ukázku spolupráce někdejších studenoválečných supervelmocí. Před 30 lety, 3. ledna 1993, podepsali prezidenti Spojených států George H. W. Bush a Ruska Boris Jelcin smlouvu…

Sep 27

Rusko má právo použít jaderné zbraně, NATO nic neudělá, tvrdí Medveděv

EuroZprávy.cz

Rusko má právo v nezbytném případě použít jaderné zbraně, uvedl dnes podle agentury TASS místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv. Bývalý ruský prezident a premiér také zapochyboval, že by NATO zasáhlo, kdyby Rusko tyto…

Jul 21

Kyjev obvinil Rusko, že skladuje těžké zbraně a munici u Záporožské jaderné elektrárny

Kyjev dnes obvinil Rusko, že skladuje těžké zbraně a munici v areálu okupované Záporožské jaderné elektrárny na jihovýchodě Ukrajiny, která je považovaná za největší atomovou elektrárnu v Evropě.

Jul 6

Další ruské výhrůžky. Trestat jadernou mocnost ohrožuje existenci lidstva, napsal Medveděv

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv dnes varoval svět před snahou postavit Rusko před tribunál za jeho invazi na Ukrajině. Myšlenka trestat zemi s jedním z největších jaderných potenciálů je absurdní a představuje hrozbu pro existenci…

Jun 25

Rusko poskytne Bělorusku rakety Iskander-M, mohou nést jaderné hlavice

Rusko poskytne Bělorusku raketové systémy Iskander-M, které mohou nést jaderné hlavice. Na schůzce s běloruským vůdcem Alexandrem Lukašenkem to dnes v Petrohradě řekl prezident Vladimir Putin. Rusko tento systém před lety vyvinulo jako…

Mar 13

Rusko chce začlenit Záporožskou jadernou elektrárnu pod Rosatom, tvrdí Kyjev

Rusko zamýšlí samo provozovat Záporožskou jadernou elektrárnu a zařízení chce začlenit pod svou státní firmu Rosatom.