English

V Kalifornii se otevřelo peklo: 63 mrtvých, stovky nezvěstných, chaos a panika

Záchranáři ve čtvrtek našli po ničivém lesním požáru v severní Kalifornii dalších sedm mrtvých, počet obětí živlu v této oblasti se tak zvýšil na 63. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na šerifa místního okresu Butte. Na…

More from EuroZprávy.cz / Zprávy z domova

Feb 6

Los Angeles pod vodou. Počasí dál sužuje Kalifornii, úřady hlásí první mrtvé

EuroZprávy.cz

Silný liják a vichřice ochromily části amerického státu Kalifornie a vyžádaly si životy několika lidí. Masivní bouře nově zasáhla města Santa Barbara a Los Angeles.

Feb 5

Počasí připravilo o elektřinu milion lidí. Kalifornii bičuje vítr o síle hurikánu

EuroZprávy.cz

V neděli zasáhly silný déšť a vítr o síle hurikánu většinu území kalifornského státu. V důsledku popadaných drátů elektrického vedení je dnes bez proudu přibližně 900 000 odběratelů.

Sep 9

Maroko zasáhlo ničivé zemětřesení, počty mrtvých raketově rostou

EuroZprávy.cz

Nejméně 1000 lidí zahynulo a více než 1200 dalších utrpělo zranění v důsledku zemětřesení o síle 6,8 stupňů, které v noci z pátku na sobotu zasáhlo Maroko. Uvedla to stanice CNN. Původní čísla hovořily o méně než třech stech mrtvých. Čísla…

Jul 25

Ničivé požáry hlásí další země ve Středomoří. Nepřežilo nejméně 34 lidí

EuroZprávy.cz

Středomoří je v závěru července stále více postižené požáry. S ničivým živlem se potýká také Alžírsko, kde už dokonce nejméně 34 lidí přišlo o život. Tisíce osob pak musely být evakuovány, uvedlo ministerstvo vnitra. Zuří téměř stovka…

Jul 8

V Kalifornii havarovalo letadlo na cestě z Las Vegas. Nepřežilo šest lidí

EuroZprávy.cz

Vyšetřovatelé leteckých nehod ze Spojených států amerických mají práci. V sobotu v brzkých ranních hodinách havarovalo malé letadlo v jižní Kalifornii. Incident nepřežilo všech šest lidí na palubě.

May 16

V ruinách Pompejí odhalili další dvě oběti ničivé erupce

EuroZprávy.cz

V ruinách starověkých římských Pompejí, které v roce 79 pohřbila mohutná erupce Vesuvu, byly nalezeny další dvě oběti. V úterý to uvedlo italské ministerstvo kultury. Archeologický výzkum v místě nadále pokračuje.

May 16

Ničivý požár na Novém Zélandu nepřežilo šest lidí, bilance zřejmě není konečná

eurozpravy.cz

Nejméně šest lidí nepřežilo noční požár hostelu Loafers Lodge ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Bilance navíc nemusí být konečná, policie totiž eviduje další pohřešované osoby. O neštěstí informovala BBC.

Dec 29

Filipíny postihly ničivé záplavy, mají nejméně 39 obětí

EuroZprávy.cz

Silné deště a následné záplavy, které o vánočním víkendu a v dalších dnech zasáhly Filipíny, si už vyžádaly 39 obětí na životech. Dalších 24 lidí se pohřešuje. S odvoláním na místní úřady o tom dnes informovala agentura AFP. Meteorologové…

Dec 23

V Kansasu našli psa, který se před rokem ztratil majitelům v Kalifornii

Pes, který se loni na podzim ztratil u svého domova v Kalifornii, byl nalezen živý a zdravý ve zhruba 2600 kilometrů vzdáleném Kansasu.

Aug 3

Bilance lesního požáru na severu Kalifornie vzrostla na čtyři oběti

Bilance lesního požáru na severu Kalifornie vzrostla na čtyři oběti. Informovala o tom policie zasaženého okresu Siskiyou poté, co pátrací týmy našly v domech v oblasti požáru další dvě těla. Požářiště zasahující přes 200 kilometrů…

Jun 22

Afghánistán a Pákistán zasáhlo ničivé zemětřesení. Mrtvých je přes tisíc, zraněných nad 1500

EuroZprávy.cz

Již na tisícovku vystoupil počet obětí zemětřesení, které dnes brzy ráno (před půlnocí na dnešek SELČ) zasáhlo východ Afghánistánu a část sousedního Pákistánu. Novou bilanci zveřejnila podle AP afghánská státní tisková agentura Báchtar.…

Apr 3

V Kalifornii se střílelo, nejméně šest lidí zemřelo

Nejméně šest lidí přišlo o život při střelbě v centru města Sacramento v Kalifornii, uvedla místní policie. Dalších devět osob utrpělo zranění. Incident, jehož okolnosti zatím nejsou jasné, se stal dnes brzy ráno místního času.

Aug 8

V souvislosti s rozsáhlým požárem na severu Kalifornie se pohřešuje osm lidí

V souvislosti s rozsáhlým požárem na severu Kalifornie se pohřešuje minimálně osm lidí. Oznámily to dnes podle agentury Reuters americké úřady. Pět pohřešovaných pochází z městečka Greenville, jehož velkou část plameny zničily.

May 26

Střelba v Kalifornii má podle policie osm obětí, zemřel také pachatel

eurozpravy.cz

Osm lidí dnes přišlo o život při střelbě v železničním depu v kalifornském městě San Jose, informovala místní policie. Podle úřadu šerifa střílel 57letý pracovník dopravního podniku, který incident rovněž nepřežil. Další lidé utrpěli…

Jan 23

Rodinná tragédie na Plzeňsku. V domě se našla dvě mrtvá těla

Dvě těla bez známek života našli policisté ve středu v rodinném domě v obci Dolce u Přeštic na jižním Plzeňsku. Šlo o 89letou ženu a 62letého muže. Policisté se případem zabývají, ve věci jsou nařízeny soudní pitvy.

May 22

Na Kladensku našli mrtvou seniorku, zřejmě byla zavražděna

Kladno - V Nové Vsi na Kladensku byla dnes nalezena mrtvá seniorka (84), patrně šlo o vraždu. Policisté zadrželi jednoho podezřelého, obviněn zatím nebyl.

Aug 12

Policisté našli hledanou 24letou Ukrajinku mrtvou

Liberec - Liberečtí policisté dnes odpoledne našli tělo čtyřiadvacetileté Ukrajinky, která se zřejmě stala obětí trestného činu. ČTK to řekla krajská mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Jul 4

Policie našla v bytě v Praze mrtvá těla manželů

Praha - Praha 4. července (ČTK) - Policisté našli vpodvečer v bytě v Hornoměcholupské ulici v Praze 10 dva mrtvé. Informaci serveru iDNES.cz potvrdil ČTK mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Nov 5

Ve Finsku našli pohřešovanou mladou Češku. Bohužel mrtvou

krimi.eurozpravy.cz

Espoo/Praha - Smutný konec má pátrání po mladé Češce, která se už na konci září beze stopy ztratila ve Finsku. Její tělo totiž objévil výletník v jednom ze zdejších národních parků.

Jun 25

Horor v Mníšku pod Brdy: V popelnici našli mrtvé dítě

krimi.eurozpravy.cz

Mníšek pod Brdy - Mrtvé novorozené dítě našli dnes v kontejneru v Mníšku pod Brdy. Případ nyní vyšetřuje kriminální policie. Proč někdo dítě do popelnice odhodil, není zatím jasné.