English

Japonec unesený islamisty prosí: Život teroristky za ten můj

Ammán / Tokio - Už jen hodiny zřejmě zbývají do popravy posledního z dvojice japonských zajatců, kterého vězní radikálové z Islámského státu. Teď už únosci nepožadují 200 miliónů dolarů, ale propuštění irácké teroristky.

More from eurozpravy.cz

Apr 25

Japonci chtějí spolupracovat s EU na reformě WTO

EU a Japonsko budou spolupracovat na zlepšení pravidel Světové obchodní organizace (WTO). Na společné tiskové konferenci s japonským premiérem Šinzóem Abem to dnes na okraj summitu EU-Japonsko v Bruselu uvedl předseda Evropské komise Jean…

Aug 10

Islámští kmotři? IS se stává novou mafií

Bagdád - Ačkoliv je IS v Sýrii a Iráku postupně vytlačován, analytici jsou spíše skeptičtí ohledně možnosti jeho kompletního zániku. Podle některých se chalífát přesune do kyberprostoru a bude nadále pokračovat v rekrutování dalších…

Nov 26

Syřan promluvil: Islámský stát nechceme, ale...

Před třemi týdny Spojenými státy podporované Syrské demokratické síly zahájily dlouho očekávanou ofenzivu s cílem dobýt Rakku, faktickou metropoli Islámského státu (IS), připomíná Marwan Hišam v komentáři pro server CNN. V Turecku žijící…

Nov 7

Japonec zadržený v Iráku měl vazby na IS, úřady ho dnes deportovaly

Bagdád - Japonský novinář na volné noze, kterého Kurdové zadrželi před pár dny v Iráku, měl údajně vazby na Islámský stát (IS). Byl předán japonským úřadům a následně z Iráku deportován.

Oct 17

Islámský stát se začíná mstít za Mosul, atentátníci vyrazili na sebevražedné mise

Bagdád - Při sebevražedném útoku dnes jižně od Bagdádu zemřelo deset lidí. K atentátu se zatím nikdo nepřihlásil, je ale dáván do souvisloti se začátkem bitvy o Mosul.

Aug 10

Razie v Německu: Islámští duchovní verbují bojovníky pro Islámský stát (IS)

EuroZprávy.cz

Berlín - Dnes časně ráno začala v Německu razie proti islámským duchovním, které policie podezřívá z verbování bojovníků pro boj v Sýrii a Iráku.

Aug 5

Atentátníci z Bavorska se radili se členy IS v Saúdské Arábii

EuroZprávy.cz

Würzburg/Ansbach (Německo) - Teroristé z německých měst Ansbach a Würzburg se zřejmě radili se členy Islámského státu (IS) v Saúdské Arábii. Informoval o tom dnes web týdeníku Der Spiegel.

Jun 28

Islámský stát (IS) chce zaútočit na další cíle

San Francisco – Islámský stát vydal nové video, na kterém oslavuje útok na gay klub v americkém Orlandu. Zároveň vyhrožuje, že přijdou další útoky. A na snímku naznačuje, kde by k nim mělo dojít.

May 23

Islámský stát vraždil v Jemenu: Dva atentátníci zabili 45 lidí, převážně branců

Saná - Terčem sebevražedných atentátníků v Jemenu se stále častěji stávají armádní branci. Při dvou dnešních explozích v Adenu zahynulo 45 osob. K útokům se přihlásil Islámský stát.

Jan 10

Děti jako sebevražední atentátníci? Realita nejen u Islámského státu

Kundúz - Evropská média opakovaně informují o existenci speciálních výcvikových center pro mladistvé a děti, která na území Iráku a Sýrie zřizují bojovníci Islámského státu. Není to však pouze IS, který využívá malé děti jako sebevražedné…

Jan 3

Islámský stát se mstí za Ramádí: Sebevražední atentátnici zabili 15 vojáků

Bagdád - Islámský stát, který nedávno utržil těžkou porážku v bitvě o město Ramádí, dnes udeřil severně od Bagdádu. Při pěti sebevražedných atentátech zemřelo 15 členů iráckých bezpečnostních sil.

Dec 4

Japonsko vytvoří tajnou protiteroristickou jednotku, zaměří se na IS

Tokio - Také Japonsko reaguje na nedávné atentáty v Paříži, při nichž džihádisté 13. listopadu povraždili 129 osob. Vláda Šinzó Abeho rozhodla, že zřídí tajnou protiteroristickou jednotku, která bude shromažďovat informace o ozbrojených…

Sep 29

Putin: Ruské bombardování Islámského státu (IS) nevylučuji

EuroZprávy.cz

New York - Rusko by se mohlo zapojit do leteckých úderů západních zemí proti organizaci Islámský stát (IS) v Sýrii. Po setkání s americkým prezidentem Barackem Obamou to novinářům řekl jeho ruský protějšek Vladimir Putin. Účast Moskvy na…

Sep 24

Atentátníci z IS zaútočili na mešitu v Saná, 29 mrtvých

Saná - Několikadenní muslimský svátek oběti začal v Jemenu masakrem. Dva sebevražední atentátníci dnes zaútočili na mešitu v Saná a kromě nich je na místě mnoho mrtvých. CNN informuje o 29 obětech.

Feb 1

Západ ostře odsoudil vraždu Japonce islamisty z IS

Washington/Londýn/Paříž - Západ ostře odsoudil vraždu japonského rukojmího, kterou v sobotu oznámila extremistická organizace Islámský stát (IS). Spojené státy, Británie a Francie označily zločin za "ohavný" a "opovrženíhodný".

Feb 1

Islámský stát zveřejnil video s popravou Japonce Gotoa. Video je pravé

Damašek - Radikální hnutí Islámský stát zveřejnilo videozáznam, který údajně zachycuje zabití japonského rukojmí Kendžiho Gotoa. Uvedla to dnes americká monitorovací služba SITE. Japonská vláda a Spojené státy autenticitu nahrávky…

Jan 26

IS chce za japonského rukojmího vězněnou atentátnici

Ammán/Tokio - Radikální organizace Islámský stát (IS) ušetří život druhého japonského rukojmího Kendžiho Gotoa, jestliže Jordánsko vydá vězněnou atentátnici Sadžídu Rišávíovou. Goto sám to sdělil na videu, který s ním IS natočil.

Jan 25

Islámský stát popravil jednoho z japonských rukojmí. Video je zřejmě pravé

Tokio - Videozáznam, který ukazuje údajné zabití jednoho ze dvou japonských rukojmích radikály z hnutí Islámský stát (IS), se zdá být pravý. Prohlásil to dnes japonský premiér Šinzó Abe. Údajné zabití Haruny Jukawy opětovně označil za …

Jan 24

Islámský stát popravil jednoho z Japonců? Video je podezřelé

Damašek - Islámský stát (IS) dnes zveřejnil další video s brutální popravou. Zavražděným je údajně jeden z japonských rukojmích Harun Jukawa. O pravosti videa panují pochyby, mimořádně se sešla japonská vláda.

Jan 24

Ultimátum vypršelo, osud dvou Japonců držených IS nejasný

Bagdád/Tokio - Japonská diplomacie se usilovně snaží zachránit dva muže, které zadržuje Islámský stát. Ultimátum džihádistů vypršelo včera ráno SEČ.