English

Rallye Dakar 2019: Čtyři kluci a Ollie

Auto.cz

Sestava poskládaná bývalým motokrosovým jezdcem a nyní manažerem Ervínem Krajčovičem má název Moto Racing Group (MRG).

More from Auto.cz

Jan 25

Rallye Dakar 2019: Aleš Loprais chce zpátky do Afriky

Auto.cz

Jeho strýcem je šestinásobný vítěz Rallye Dakar Karel Loprais. V roce 2006 vedle něj debutoval jeho synovec Aleš jako navigátor. O rok později už v Africe řídil kamion a dojel na třetím místě.

Jan 24

Rallye Dakar 2019: Engel poslouchá tátu a Roučková letěla v kombinéze

Auto.cz

Jezdec týmu Moto Racing Group (MRG) Milan Engel obsadil v 41. ročníku Rallye Dakar 2019 skvělé patnácté místo v hodnocení motocyklistů.

Dec 28

Rallye Dakar 2019: Macík nechce zmatkovat a skákat

Auto.cz

Nejmladší český jezdec za volantem kamionu na Rallye Dakar 2019 Martin Macík má před sebou zajímavé výzvy. V dosud posledním dokončeném ročníku skončil na pátém místě.

Dec 27

Rallye Dakar 2019: Buggyra chce zahájit rok úspěchem

Auto.cz

Buggyra bude chtít prostřednictvím Martina Kolomého na Dakaru opět bojovat o vítězství. Ostatně Kolomého čeká už desátý start na této soutěži.

Nov 10

Dakar 2019: Legendární soutěž přivítá Peru. Jaká trasa na závodníky čeká?

Auto.cz

Pět tisíc kilometrů za jedenáct dnů a z toho rovné tři tisíce v písku. Takhle má vypadat nacházející 41. ročník slavného dálkového maratonu Rallye Dakar, který bude hostit jihoamerické Peru ve dnech od 6. do 17. ledna 2019.

Oct 12

Aprilia a Moto Guzzi s přitažlivou nabídkou na českém trhu

Auto.cz

Společnost Faber Moto s.r.o. nabízí pro širokou paletu modelů motocyklů značek Aprillia a Moto Guzzi s atraktivním příslušenstvím zdarma. Zákazníci si tak mohou individualizovat svůj vysněný motocykl přesně podle svých představ.

Jan 24

Dakar 2018: Jak se na Dakaru čiští neskutečně zašpiněná auta?

Auto.cz

Každý den přijížděli účastníci jubilejního ročníku rallye Dakar do bivaku s auty, která po odjetých kilometrech byla k nepoznání špinavá. Stačil jeden průjezd korytem plným bahna nebo dunou plnou prachu či písku.

Jan 21

Dějiny Dakaru (8. díl): Dakar se nejede!

Auto.cz

Slavná pouštní Rallye Dakar byla den před startem jubilejního 30. ročníku, zrušena.

Jan 19

Dakar 2018: Gabriela Novotná - Chci se vrátit!

Auto.cz

O několik dní dříve než plánovala, se vrátila Gabriela Novotná, první česká motocyklové závodnice na Rallye Dakar. K předčasné cestě domů ji donutila zlomenina klíční kosti pravé ruky po pádu v desáté etapě.

Jan 17

Dakar 2018 – 10. etapa: České ztráty, ale jen časové

Auto.cz

Všichni čeští účastníci 40. ročníku Rallye Dakar, kteří dosud pokračují v soutěži, dokončili desátou etapu soutěže, která vedla již na argentinském území ze Salty do Bélenu.

Jan 8

Dějiny Dakaru: Sabine, jméno mé. Muž, který založil Dakar... (4. díl)

Auto.cz

Vymyslel a zorganizoval nejvýznamnější vytrvalostní rallye na světě. Je smutné, že málokdo dnes zná jméno a příběh charismatického Francouze jménem Thierry Sabine.

Jan 7

Dějiny Dakaru: Narodil se Monsieur Dakar (3. díl)

Auto.cz

Když se na podniku zahraničního obchodu Motokov, který v komunistickém režimu zastupoval české automobilky, mluvilo Rallye Dakar, hovořilo se hlavně o Tatře. Její koncepci terénních nákladních vozů tato soutěž lépe vyhovovala.

Jan 5

Dakar 2018: Závodníky Barth Racing čeká auto

Auto.cz

Tým Barth Racing úspěšně absolvoval v peruánské Limě technické přejímky a už se připravuje na sobotní start Rallye Dakar. Pro zpestření dostali od hlavního manažera Michala Burkoně před první etapou další motivaci – za dobré výsledky…

Dec 5

Česká historie na Dakaru: Kolikrát naši brali zlato?

Auto.cz

Prvním startujícím Čechem byl v roce 1983 motocyklista Miroslav Kubíček. Tehdejší emigrant, jenž vyhrál jednu etapu, však nebyl pro komunistický režim žádoucí, a tak se o něm nepsalo. Stabilní účast Čechů na Dakaru začala v roce 1985.

Dec 1

Dakar 2018: Kdo všechno se z českých závodníků postaví na start? A jaké mají šance?

Auto.cz

Šestatřicet českých jezdců by se mělo objevit na startu jubilejního čtyřicátého ročníku Rallye Dakar. Jedná se o nejrozmanitější účast českých závodníků v dějinách nejslavnější rallye na světě.

Dec 20

České želízko v ohni pro Dakar 2017: Martin Prokop pojede s Fordem Raptor

Auto.cz

Prokopův pick-up pro Dakar 2017 je poháněn pětilitrovým osmiválcem z Mustangu. Uspěje?

Jan 18

Tatra vs. Liaz na Dakaru: Galerie českých speciálů

Auto.cz

Vůz české značky na Rallye Dakar poprvé vyrazil v ročníku 1985. Nejednalo se však o později proslavenou Tatru, ale Liazku.

Jan 10

Rallye Dakar 2016: Jak je to s penalizacemi na Dakaru?

Auto.cz

Na facebooku pan Jaroslav Joklík, několikanásobný účastník Dakaru v kabině kamionu Liaz nasdílel článek, ve kterém tohle téma rozvedl Tomáš Kocanda, publicista, který deset let podrobně sleduje kategorii motocyklů na Rallye Dakar a…

Jan 13

Rallye Dakar, 9. etapa: Potlesk českým motorkářům

www.auto.cz

Českým motocyklovým jezdcům se na Rallye Dakar nebývale dařilo. Nejlepším byl opět Ondřej Klymčiw, který dojel devatenáctý a celkově se udržel v první dvacítce.

Jan 9

Exkluzivně: Online chat s českými jezdci Rallye Dakar, pište dotazy

www.auto.cz

V pondělí 12. ledna mají jezdci na Dakaru den volna. My toho využijeme a uspořádáme s nimi online chat. Mezi Prahou a Iquique v Chile.