English

Rallye Dakar 2019: Tým Big Shock Racing se hlásí z Limy

Auto.cz

Čas, zbývající do startu legendárního Dakaru, už se počítá na hodiny. Pilot kamionu Martin Macík, navigátor František Tomášek a Jan Brabec, motocyklista týmu Big Shock Racing se po aklimatizaci v Andách sešli s ostatními týmovými kolegy v…

More from Auto.cz

Jan 21

Rallye Dakar 2019: Macík a Brabec už plánují další ročník

Auto.cz

Trojice Martin Macík s navigátorem Františkem Tomáškem a mechanikem Lukášem Kalankou ze sedlčanského týmu Big Shock Racing ve žlutém liazu vybojovala druhé místo v půlmaratonu na Rallye Dakar 2019.

Jan 5

Rallye Dakar 2019: Tým Big Shock Racing se hlásí z Limy

Auto.cz

Čas, zbývající do startu legendárního Dakaru, už se počítá na hodiny. Pilot kamionu Martin Macík, navigátor František Tomášek a Jan Brabec, motocyklista týmu Big Shock Racing se po aklimatizaci v Andách sešli s ostatními týmovými kolegy v…

Dec 28

Rallye Dakar 2019: Macík nechce zmatkovat a skákat

Auto.cz

Nejmladší český jezdec za volantem kamionu na Rallye Dakar 2019 Martin Macík má před sebou zajímavé výzvy. V dosud posledním dokončeném ročníku skončil na pátém místě.

Dec 26

Rallye Dakar 2019 – Pohled do historie

Auto.cz

Legendární maraton Rallye Dakar se chystá na svůj jedenačtyřicátý ročník. Před jeho startem 6. ledna jsme pro vás připravili seriál článků, který začínáme pohledem do historie soutěže. Podíváme se také na úspěchy československých a českých…

Jan 20

Dakar 2018: Macík bez předního skla

Auto.cz

Předposlední 13. etapa Rallye Dakar byla pro závodní týmy velice dlouhá. Posádky musely zdolat 927 kilometrů ze San Juan do posledního bivaku v Córdobě a cestou změřit síly na 368 kilometrů dlouhé rychlostní zkoušce.

Jan 14

Dakar 2018 – 8. etapa: Macík je na bedně

Auto.cz

Český jezdec kamionu Martin Macík (Liaz) dojel sedmý v osmé etapě 40. ročníku Rallye Dakar a v hodnocení kamionů se posunul na třetí místo. Skvělé sedmé místo v kategorii automobilů drží i nadále Martin Prokop (Ford Raptor F-150).

Jan 10

Rallye Dakar 2018: Loeb končí

Auto.cz

Pátá etapa 40. ročníku Rallye Dakar se stala poslední pro devítinásobného mistra světa v automobilových soutěžích Sebastiena Loeba.

Nov 18

Tým Martina Macíka se připravuje na Rallye Dakar 2018: Jak vylepší Liazku Frantu?

Auto.cz

S číslem 510 na kapotě tradičně žluté liazky vyrazí Martin Macík se svou posádkou na trať jubilejního čtyřicátého ročníku Rallye Dakar 2018.

Jan 15

Rallye Dakar 2017: Jaká je bilance?

Auto.cz

Potřinácté Francouz Stéphane Peterhansel (automobily), podruhé Rus Edouard Nikolajev (kamiony), poprvé Brit Sam Sunderland (motocykly) a premiérově také Rus Sergej Karjakin (čtyřkolky). To jsou vítězové 39. ročníku Rallye Dakar 2017.

Jan 6

Pátá etapa Dakaru 2017: Macík řádil

Auto.cz

Posádka kamionu liaz Martin Macík, Michal Mrkva a František Tomášek byla v páté etapě Rallye Dakar 2017 nejlepší z českých účastníků soutěže. Ve zkrácené etapě obsadili čtvrté místo.

Sep 24

Iveco Z Truck: Futuristický kamion na Bio-LNG (+video)

Auto.cz

Iveco vidí budoucnost užitkových vozidel v CNG a LNG. Tomu odpovídá i její koncept tahače pro dálkovou dopravu Z Truck.

Jan 16

Zakladatel Rallye Dakar Thierry Sabine: Pan Dakar

Auto.cz

Před třiceti lety zahynul Thierry Sabine. Zemřel na trati Rallye Dakar, kterou vymyslel, založil a do poslední chvíle života také organizoval.

Jan 10

Rallye Dakar 2016: Jak je to s penalizacemi na Dakaru?

Auto.cz

Na facebooku pan Jaroslav Joklík, několikanásobný účastník Dakaru v kabině kamionu Liaz nasdílel článek, ve kterém tohle téma rozvedl Tomáš Kocanda, publicista, který deset let podrobně sleduje kategorii motocyklů na Rallye Dakar a…

Jan 10

Dakar živě: Martin Kolomý popisuje nehodu v sedmé etapě (rozhovor)

Auto.cz

Martin Kolomý z týmu Tatra Buggyra Racing se kvůli nehodě v sedmé etapě propadl na celkové sedmnácté místo letošního Dakaru. Vyzpovídali jsme jej po dojetí do bivaku v argentinské Saltě.

Jan 10

Výsledkový servis Rallye Dakar: 7. etapa - Macík útočil, Kolomý boural

Auto.cz

S liazkou jedoucí Martin Macík byl nejlepším českým jezdcem v sedmé etapě Rallye Dakar 2016. Ta zavedla účastníky soutěže z Uyuni v Bolívii do argentinské Salty, kde bude v neděli 10. ledna den odpočinku,

Jan 9

Dakar živě: Kolomý si v šesté etapě připomněl těžkou nehodu, Macík se v závěru nudil

Auto.cz

Šestá etapa Dakaru byla okružní a pro kamiony představovala pouze 295 kilometrů. V bivaku jsem vyzpovídal české jezdce.

Jan 8

Budoucnost Rallye Dakar: Cesta ke kořenům?

Auto.cz

Vrátí se Rallye Dakar zpátky do Afriky? Není to tak bláhová myšlenka, jak se může na první pohled zdát. Proti není dokonce ani současný ředitel soutěže Etienne Lavigne.

Jan 17

Rallye Dakar 2015: Konečné výsledky

www.auto.cz

Čtyři motocyklisté do první čtyřicítky a dva kamiony v první sedmičce. Taková je konečná bilance českých jezdců na konci 37. ročníku Rallye Dakar.

Jan 8

Rallye Dakar, 5. etapa: Macík vynechal kontroly, Kolomý převrátil Tatru

www.auto.cz

Včerejší etapa zavedla účastník 37. ročníku Rallye Dakar z Copiapa do chilského přístavu Antofagasta. Jedná se o první ze čtyř letošních etap, ve které je vypsaná shodná trasa i vzdálenost pro všechny čtyři kategorie současně.

Jan 6

Rallye Dakar: Kolomý dostal penalizaci

www.auto.cz

Hned druhá etapa letošního Dakaru pořádně prověřila všechny účastníky slavného podniku. Délka a divoký charakter tratě, převýšení a vedro šplhající přes 40 °C vytvořily solidní pekelný koktejl.