English

V Izraeli zněly poplašné sirény. Armáda zneškodnila rakety odpálené ze Sýrie

Izraelská armáda dnes zneškodnila čtyři rakety, které byly na izraelské území vypáleny ze Sýrie. Agentura AP oznámila, že kvůli raketovému útoku se rozezněly varovné sirény na Golanských výšinách. Syrská agentura SANA informovala o výbuchu…

More from EuroZprávy.cz / Zprávy ze světa

Apr 16

Izraelská armáda zabila velitele Hizballáhu

eurozpravy.cz

Izraelská armáda v úterý potvrdila zabití velitele proiránského šíitského hnutí Hizballáh, k němuž došlo při útoku na jižní Libanon.

Apr 16

Íránský útok na Izrael byl podle USA trapným neúspěchem

eurozpravy.cz

Masivní dronový a raketový útok Íránu na Izrael byl "velkolepým a trapným neúspěchem", uvedl v pondělí Bílý dům. S tímto prohlášením přišel den poté, co americké jednotky pomohly Izraeli sestřelit většinu raket a bezpilotních letadel…

Apr 14

Izrael chce odvetu na íránský útok. Neví ale jakou

EuroZprávy.cz

Izrael má po nočním raketovém a dronovém útoku Íránu připraveny plány na útočné i obranné operace. Na večerním briefingu po nedělním zasedání válečného kabinetu to oznámil mluvčí izraelských ozbrojených sil Daniel Hagari.

Apr 13

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA | Íránská armáda zaútočila na Izrael

EuroZprávy.cz

Írán vyslal na Izrael bezpilotní letouny poté, co sliboval odvetu za útok na íránský konzulát v Damašku, který byl připisován židovskému státu. Uvedla to izraelská armáda, informuje server Politico.

Apr 13

Íránská garda zadržela kontejnerovou loď spojenou s Izraelem

EuroZprávy.cz

Íránské Revoluční gardy v sobotu poblíž Hormuzského průlivu zadrželi kontejnerovou loď spojenou s Izraelem, uvedla íránská státní média.

Apr 9

Izraelská armáda v noci na zaútočila na Sýrii

EuroZprávy.cz

Izraelská bojová letadla v noci na úterý zaútočila na pozice syrské armády. K náletu došlo v reakci na raketovou palbu na Izraelem anektované Golanské výšiny.

Mar 5

Agentura OSN obvinila Izrael z mučení jejích členů

EuroZprávy.cz

Agentura OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA) v pondělí uvedla, že izraelské úřady mučily některé její zaměstnance během výslechů týkajících se útoků Hamásu na Izrael ze 7. října loňského roku.

Jan 11

Írán vyvinul pro ruskou armádu nový bezpilotní letoun

EuroZprávy.cz

Írán vyvinul pro ruskou armádu nový bezpilotní letoun Šáhid-107. Jde o útočný a průzkumný dron, informovala ve středu britská televizní stanice Sky News s odvoláním na nejmenovaný bezpečnostní zdroj.

Dec 18

Bílé, nebo na blátě? Předpověď počasí na Vánoce

EuroZprávy.cz

Bílé Vánoce jsou v posledních letech v Česku spíše výjimkou a ani letošní rok nebude jiný. Teploty vystoupají nad nulu a sněžení se očekává jen místy.

Dec 16

Rukojmí se vzdávali. Izraelští vojáci je zastřelili s bílou vlajkou v ruce

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda přiznala, že její vojáci v pátek nedopatřením zastřelili tři rukojmí, které při útoku na Izrael zajalo palestinské militantní hnutí Hamás. K tragické události došlo během bojů v Šadžájji, jedné ze čtvrtí města Gaza.…

Dec 4

Válka v Izraeli pokračuje. Armáda zasáhla přes 200 cílů v Pásmu Gazy

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda přes noc podnikla údery proti zhruba dvěma stovkám cílů v Pásmu Gazy, zatímco po předchozím příměří pokračuje pozemní invaze. Do útoků se zapojilo letectvo i námořnictvo.

Nov 7

Izraelská armáda opět zaútočila v Libanonu

eurozpravy.cz

Izraelská armáda v úterý opět zaútočila na předpokládané teroristické cíle v sousedním Libanonu. Na sociální síti X to uvedl mluvčí Daniel Hagari.

Oct 25

Izraelská armáda zaútočila v Libanonu, Hizballáh podnikl útoky na izraelské pozice

EuroZprávy.cz

V důsledku zintenzivnění násilných incidentů na libanonsko-izraelských hranicích museli v úterý mnozí libanonští vesničané z oblasti utéct. Hnutí Hizballáh provedlo nejméně tři útoky na izraelské pozice.

Oct 12

Izrael posílá armádu na hranice s Libanonem

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda zmobilizovala více než 300 000 záložních vojáků, které shromáždila spolu s technikou na jihu země. Velkou část nyní podle BBC vyslala na hranice s Libanonem.

Oct 11

Na Izrael byly odpáleny rakety ze Sýrie i Gazy, zasáhly nemocnici. Izraelská armáda udeřila v Libanonu

EuroZprávy.cz

Válka v Izraeli pokračuje pátým dnem a nálety na Gazu neustávají. Izraelská armáda tvrdí, že zničila místo, které Hamás používal k detekci letadel nad pásmem Gazy. Vzdušné síly také uvedly, že stíhačky zasáhly v noci desítky "včetně dvou…

Apr 9

Izraelská armáda při zásahu na Západním břehu zabila Palestince

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda zabila při zásahu na okupovaném Západním břehu Jordánu jednoho Palestince. Dnes večer o tom informovalo palestinské ministerstvo zdravotnictví. Dvacetiletý muž byl zastřelen během střetu mezi izraelskými vojáky a…

Aug 2

OSN: Izraelská armáda šikanuje humanitární pracovníky

Izraelská armáda šikanuje humanitární pracovníky a ochránce lidských práv, kteří působí v oblasti Masáfir Jatá na Západním břehu Jordánu. Tvrdí to odborníci, kteří pracují pro Radu OSN pro lidská práva. V květnu izraelský soud rozhodl, že…

Aug 17

Izraelská armáda zaútočila na vojenské pozice v Sýrii

Izraelská armáda dnes zaútočila dvěma střelami na vojenské pozice v syrské Kunajtře. Informovala o tom syrská média, izraelská armáda zprávu nepotvrdila.

May 12

Izraelská armáda je připravena na pozemní ofenzivu v Pásmu Gazy

eurozpravy.cz

Izrael má možnost zahájit pozemní ofenzivu v Pásmu Gazy, v tuto chvíli to ale nemá v úmyslu a provádí masivní nálety proti cílům Hamásu. Na briefingu s evropskými novináři to dnes řekl mluvčí izraelské armády Jonatan Konrikus. Případnou…

Apr 24

Íránský tanker zasáhly u Sýrie střely z bezpilotního letounu

EuroZprávy.cz

Hasiči dnes u syrského ropného terminálu Bánijás uhasili požár na ropném tankeru. Podle syrských médií byla loď zřejmě zasažena při útoku vedeném z libanonských vod pomocí bezpilotního letadla. Íránská televize Al-Alám oznámila, že šlo o…