English

Islámský stát se přihlásil k teroru na London Bridge, důkazy neposkytl

EuroZprávy.cz

Teroristická organizace Islámský stát (IS) se přihlásila k pátečnímu útoku v Londýně. Prostřednictvím své informační agentury Amaq dnes uvedla, že útok provedl jeden z jejích bojovníků. Neposkytla však žádné důkazy.

More from EuroZprávy.cz

Dec 12

K útoku v Nigeru se přihlásil Islámský stát

Teroristická organizace Islámský stát (IS) se dnes přihlásila k úternímu útoku na základnu nigerské armády na západě země, při němž zahynulo 71 vojáků. S odkazem na sdělení americké společnosti SITE, která monitoruje internetovou aktivitu…

Nov 30

Islámský stát se přihlásil k teroru na London Bridge, důkazy neposkytl

EuroZprávy.cz

Teroristická organizace Islámský stát (IS) se přihlásila k pátečnímu útoku v Londýně. Prostřednictvím své informační agentury Amaq dnes uvedla, že útok provedl jeden z jejích bojovníků. Neposkytla však žádné důkazy.

Feb 6

Život po Islámském státu? Mosulem se rozlévá pach smrti. Mrtvoly bojovníků IS hnijí, kolem nich si hrají děti

EuroZprávy.cz

Mosul - Iráčané, kteří se vrátili do starobylého města Mosulu, věděli, že bude těžké žít v troskách města, které bylo zničeno v rámci boje proti islámskému státu. Přesto se objevil jeden aspekt, který život z oblasti značně komplikuje. A…

Dec 30

K výbuchu v Petrohradu se přihlásil Islámský stát

Petrohrad - K odpovědnosti za středeční výbuch v petrohradském supermarketu, který zranil 13 lidí, se dnes přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS).

Sep 15

K útoku v londýnském metru se přihlásil Islámský stát

Londýn – K útoku v londýnském metru, ke kterému došlo dnes dopoledne, se přihlásil Islámský stát. Uvedla to stanice Sky News.

Aug 26

Islámský stát se přihlásil k útoku v Bruselu

EuroZprávy.cz

Brusel - Teroristická organizace Islámský stát se dnes přihlásila k zodpovědnosti za páteční útok v centru belgické metropole Bruselu. Útočník v centru belgické metropole Bruselu napadl nožem vojenskou hlídku, která ho zastřelila.

Aug 17

K útoku v Barceloně se přihlásil Islámský stát

Barcelona - K teroristickému útoku v Barceloně se přihlásila organizace Islámský stát. Oznámila to agentura Amak, kterou islamisté využívají jako svůj sdělovací prostředek.

Jun 5

Ke krvavým jatkám v Londýně se přihlásil Islámský stát

EuroZprávy.cz

Londýn - K sobotnímu teroristickému útoku v Londýně, který si vyžádal sedm obětí a desítky zraněných, se přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS). Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na agenturu Amak, kterou islamisté z IS…

May 27

K útoku na kopty v Egyptě se přihlásil Islámský stát

Káhira - K pátečnímu útoku na koptské křesťany v egyptské provincii Mínjá se dle očekávání přihlásil Islámský stát (IS). Po pachatelích střelby na autobus se pátrá.

May 23

K útoku v Manchesteru se přihlásil Islámský stát

EuroZprávy.cz

Manchester - K útoku, při kterém po koncertu americké zpěvačky Ariana Grande zemřelo 22 lidí a sebevražedný útočník, se přihlásil Islámský stát. IS se pravidelně hlásí k odpovědnosti za většinu útoků v západním světě, a to i v případě, že…

Mar 23

K atentátu v Londýně se přihlásil Islámský stát

EuroZprávy.cz

Londýn - Islámský stát (IS) se dnes přihlásil ke středečnímu útoku v Londýně. Informovala o tom agentura Reuters. IS se obvykle hlásí k odpovědnosti za všechny teroristické činy, které atentátníci v západním světě podniknou.

Dec 13

K útoku v Káhiře se přihlásil Islámský stát

Káhira - K nedělnímu atentátu na koptský kostel v Káhiře se dnes přihlásila radikální skupina Islámský stát (IS).

Aug 19

Islámský stát se přihlásil k útoku ozbrojenců v Rusku

Moskva - Islámský stát se přihlásil k prvnímu útoku v Rusku, během kterého dva muži ozbrojení sekyrami a samopaly napadli policisty nedaleko Moskvy. Ti utrpěli těžká zranění. Oba útočníci byli zlikvidováni.

Aug 7

K sobotnímu teroristickému útoku v Charleroi se přihlásil Islámský stát

Brusel - Sobotní mačetový útok na dvě policistky v belgickém Charleroi byl teroristickým činem. Prohlásil to belgický premiér Charles Michel.

Jul 25

Islámský stát se přihlásil k útoku v bavorském Ansbachu

EuroZprávy.cz

Berlín - K nedělnímu útoku v Ansbachu se přihlásil Islámský stát (IS). Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann krátce přetím uvedl, že se v mobilu Syřana našlo video, na němž muž sliboval odplatu za zabíjení muslimů.

Jun 11

Ke dvěma atentátům na předměstí Damašku se přihlásil Islámský stát

Damašek - Dvojí atentát spáchaný dnes na jižním předměstí Damašku si podle syrské organizace ochránců lidských práv (SOHR) vyžádal 20 obětí. Syrská státní média stále mluví o osmi mrtvých a 13 raněných. K akci se přihlásila radikální…

Apr 5

Islámský stát se přihlásil k vraždě saudskoarabského policejního plukovníka

Rijád – Na silnici západně od Rijádu bylo nalezeno mrtvé tělo plukovníka saudskoarabské policie. K vraždě se přihlásili radikálové z Islámského státu.

Mar 23

Islámský stát se v rozhlase přihlásil k odpovědnosti za Brusel

Brusel - Islámský stát se už včera přes agenturu Amak přihlásil k atentátům spáchaným v Bruselu, dnes prohlášení zopakoval ve své rozhlasové stanici Baján.

Oct 31

Islámský stát se přihlásil k útoku na letadlo s ruskými turisty

Káhira - Letadlo s více než 220 lidmi na palubě se zřítilo v centrální části Sinajského poloostrova krátce poté, co vzlétlo z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch na jihu poloostrova a mířil do Ruska. Na palubě bylo podle zahraničních…

Jan 9

K masakru v Paříži se přihlásil Islámský stát, expert pochybuje

Paříž - Teroristický útok na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo je pouze začátek. To tvrdí Islámský stát, který se dnes k masakru přihlásil. Podle odborníka se ale může jednat pouze o propagandu. EU přesto nechce dál riskovat a…