English

Policie zřejmě dostane možnost pokutovat koronavirové přestupky

Policisté možná dostanou pravomoc ukládat lidem na místě pokuty až 10.000 Kč za porušení opatření zavedených vládou a ministerstvem zdravotnictví kvůli šíření nového typu koronaviru. Kabinet dnes na návrh Ústředního krizového štábu…

More from EuroZprávy.cz / Zprávy z domova

Oct 16

Střelec zabil v Bruselu dva lidi, je na útěku

EuroZprávy.cz

Po střelbě v centrální části Bruselu, ke které došlo dnes večer, zemřeli nejméně dva lidé. Útočník, který na ulici střílel, se podle informací od policejních zdrojů nachází na útěku.

Apr 7

Drama v Plzni. Muž pobodal dva lidi a zapálil byt, policie ho zadržela

EuroZprávy.cz

V Plzni dnes muž pobodal dva lidi a zapálil podkrovní byt. Policie podezřelého zadržela. Z 13 lidí, které hasiči evakuovali z činžovního domu, nebyl nikdo zraněn, pět policistů se nadýchalo zplodin. ČTK to řekli záchranáři.

Dec 30

V Paříži vyhrožovali na nádraží dva muži výbuchem, zadržela je policie

Francouzská policie na nádraží Montparnasse v Paříži dnes ráno zadržela dva muže, kteří vyhrožovali, že "všechno vyhodí do vzduchu" a měli u sebe devět lahví s plynem. Policie oba zadržené obvinila z obhajoby terorismu. Muži byli…

Dec 23

Policie v Bruselu zadržela dva vojáky, stříleli z okna blízko budov EU

Policie v Bruselu zadržela dva vojáky belgického letectva, kteří stříleli z airsoftových zbraní z okna domu v blízkosti budov evropských institucí. Policisté, které přivolali svědci střelby, našli u vojáků asi 200 nábojů do samopalů, které…

Jun 15

Policie provedla razii na 40 místech v Praze. Kvůli DPP obvinili 11 lidí

EuroZprávy.cz

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinili 11 lidí kvůli hospodaření pražského dopravního podniku (DPP). Na webových stránkách Vrchního státního zastupitelství v Praze to dnes uvedl státní zástupce Adam…

Jun 9

Kvůli střelbě v třinecké nemocnici policie obvinila dva muže

EuroZprávy.cz

Kvůli středeční střelbě v třinecké nemocnici dnes policie obvinila dva muže ve věku 44 a 46 let. Mladšímu z nich hrozí za vydírání a výtržnictví až osm let vězení, zároveň byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Starší muž se podle…

May 27

Policie obvinila dva muže z podvodu při nákupu antigenních testů za 8,5 mil.

Olomoučtí policisté obvinili dva muže ve věku 46 a 64 let z podvodu při nákupu antigenních testů za 8,5 milionu korun. Případ vyšetřují několik měsíců. Muži podle policie jako zástupci společnosti testy objednali loni v březnu od olomoucké…

Jan 26

Britská policie zadržela další dva muže v souvislosti s útokem v synagoze v USA

Britská policie dnes oznámila, že zadržela v Manchesteru další dva muže v souvislosti s útokem v texaské synagoze z poloviny ledna. Policie v Anglii zadržela už dříve jiné čtyři lidi, dva z nich však byli bez obvinění opět propuštěni.

Nov 9

V Oslu ohrožoval lidi muž s nožem, policie ho zastřelila

Muž ozbrojený nožem ohrožoval dnes ráno kolemjdoucí v norské metropoli Oslu. Přivolaní policisté zasáhli proti útočníkovi střelbou a způsobili mu kritická zranění, jimž po převozu do nemocnice podlehl, informovala agentura AP.

Jun 11

Policie podezírá z výtržnictví po napadení policistů v Uherském Hradišti už sedmého muže

eurozpravy.cz

Policie podezírá z výtržnictví po sobotním napadení policejní hlídky fotbalovými fanoušky v Uherském Hradišti dalšího, již sedmého muže. Hrozí mu až čtyřleté vězení, sdělila dnes ČTK policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

May 19

Policie podezírá z výtržnictví po napadení policistů v Uherském Hradišti už sedmého muže

eurozpravy.cz

Policie podezírá z výtržnictví po sobotním napadení policejní hlídky fotbalovými fanoušky v Uherském Hradišti dalšího, již sedmého muže. Hrozí mu až čtyřleté vězení, sdělila dnes ČTK policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

May 1

Stovky lidí si opět udělaly večírek v parku v Bruselu, zasáhla policie

eurozpravy.cz

Vodní děla a slzný plyn dnes použila belgická policie proti shromáždění několika stovek lidí, kteří se na protest proti pokračujícím zákazům hromadných akcí sešli v bruselském parku Bois de la Cambre. Zásah přibližně pěti stovek policistů…

Jan 10

Policie zadržela dva muže při kopání vltavínů, použila novou taktiku

Policie zadržela na Českobudějovicku dva muže ve věku 23 a 24 let, kteří podle ní nelegálně těží vltavíny. Policisté je zajistili při akci poblíž obce Nesmeň. Na webu o tom dnes informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

May 16

V Plzni byl pobodán muž (55), policie zadržela dva podezřelé

Zatím neznámý pachatel pobodal v pátek večer v Plzni pětapadesátiletého českého občana. Se středně těžkým zraněními skončil na urgentním příjmu plzeňské fakultní nemocnice. Policisté zadrželi dvě osoby.

Apr 15

Policie obvinila dva muže z vraždy mladíka, ostatky našla v lese

Kriminalisté obvinili dvojici mužů z vraždy, která se stala před více než pěti lety na jižní Moravě. V tiskové zprávě o tom dnes informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Motivem činu byly…

Apr 28

Policie našla v Praze ve vodě dva mrtvé muže

V Pivovarském rybníce v pražském Motole našli v sobotu tělo staršího muže. Mrtvého muže objevili lidé také dnes ve Vltavě u přívozu v Roztecké ulici. Policie zatím nezná přesnou totožnost ani jednoho z mužů.

Dec 14

GIBS obvinila policistu a dva muže, chtěli prodat roh nosorožce v Asii

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obvinila policistu z krajského ředitelství v Praze a další dva muže z neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami.

Dec 27

Cizinci v Brně pobodali dva muže, policie je obvinila

Brno - Brněnští kriminalisté obvinili tři cizince, kteří v sobotu brzy ráno napadli v Běhounské ulici v Brně dva jiné muže.

Aug 1

Policie obvinila dva muže z krádeže dvou desítek aut

Zlín - Zlínská policie obvinila dva muže, kteří podle kriminalistů ve třech krajích ukradli 14 automobilů značky Škoda Octavia a o krádež dalších sedmi se pokusili.

Jun 19

Dva muži zakládali podvodné e-shopy. 1000 lidí okradli o čtyři miliony, tvrdí policie

České Budějovice - Jihočeští kriminalisté obvinili dva muže z Přelouče. Pomocí podvodných e-shopů okradli minimálně tisíc lidí, škoda je vyčíslena na čtyři miliony.