English

Islámský stát přiznal: V syrském Kobani jsme poraženi

Damašek - Ozbrojenci z hnutí Islámský stát (IS) poprvé přiznali, že byli v syrském městě Kobani poraženi. Informovala o tom agentura AP.

More from eurozpravy.cz

Mar 3

Kurdové zajali prvního rakouského bojovníka Islámského státu

Kurdští vojáci v Sýrii údajně zajali bojovníka takzvaného Islámského státu (IS) pocházejícího Rakouska. Informoval o tom v noci na dnešek rakouský rozhlas ORF. Podle dostupných informací jde o Vídeňana, jehož rodina pochází z Turecka. V…

Mar 2

Arabsko-kurdská úspěšně poráží zbytky IS v Sýrii

Bojovníci arabsko-kurdské koalice podporovaní Spojenými státy pokročili na dvou frontách v bojích proti ozbrojencům z Islámského státu (IS) ve východní Sýrii. Radikálové se snaží jejich postup zpomalit využitím ostřelovačů a nastražených…

Feb 28

Islámský stát je poražen, tvrdí Trump. Podle Kurdů lže

Arabsko-kurdské milice SDF podporované Spojenými státy dobyly v Sýrii veškeré území, které zde ovládalo teroristické hnutí Islámský stát (IS). Dnes to americkým vojákům na základně na Aljašce řekl prezident USA Donald Trump. Agentura…

Feb 16

IS je na pokraji porážky. Kurdové dobyli poslední baštu

Velitel sil arabsko-kurské koalice SDF, bojujících o poslední baštu teroristické organizace Islámský stát (IS) na východě Sýrie, dnes uvedl, že vítězství ohlásí ve "velmi krátké době" v příštích dnech. Islamisté jsou obklíčeni u vesnice…

Feb 6

Kurdské milice v Iráku tvrdí, že drží v zajetí 4000 islamistů

Irbíl (Irák) - Kurdské milice na severu Iráku drží v zajetí 4000 islámských bojovníků, včetně cizinců. Podle agentury AFP to dnes oznámily úřady v kurdské autonomní oblasti.

Dec 3

Kurdské milice osvobodily od IS východ syrské provincie

Damašek - Kurdsko-arabské milice SDF zcela osvobodily východní část syrské provincie Dajr az-Zaur od radikálů z organizace Islámský stát.

Apr 30

Islámský stát prchá ze syrské Tabky, většinu města dobyli kurdští spojenci USA

Damašek - Arabsko-kurdské síly podporované Spojenými státy úspěšně pokračují v ofenzivě proti Islámskému státu (IS). Už kontrolují přes polovinu severosyrského města Tabka, které obsadili džihádisté.

Apr 24

Arabsko-kurdské síly pronikly do města Tabka ovládaného IS

Damašek - Do severosyrského města Tabka se dnes vůbec poprvé dostaly arabsko-kurdské síly. Město ovládají radikálové z takzvaného Islámského státu (IS).

Aug 29

Nová bitva o Manbidž? Kurdové prý posilují obranu města před Turky, chaosu může zneužít IS

Damašek/Ankara - Islámský stát byl sice z Manbidže vyhnán, boj o toto severosyrské město tím ale patrně neskončil. Dalšímu postupu Kurdů v oblasti chce totiž zabránit Turecko. USA varují, že by neshod v koalici mohl využít Islámský stát.

Aug 3

Írán popravil 20 kurdských islamistů

Teherán - Írán dnes popravil 20 kurdských islamistů. Všichni byli podezření ze závažných násilných trestných činů.

Feb 23

Komando Kurdů osvobodilo švédskou dívku ze zajetí IS

Bagdád - Speciální kurdské jednotky osvobodili 16letou švédskou dívku, kterou unesli na severu Iráku radikálové z Islámského státu (IS).

Nov 13

Kurdové postupují v útoku proti Islámskému státu

Bagdád - Oddíly iráckých Kurdů dnes vstoupily do severoiráckého Sindžáru, ze kterého chtějí vytlačit radikály z organizace Islámský stát (IS).

Jun 27

Kurdové vytlačili Islámský stát z města Kobani

Damašek - Kurdským silám se dnes podařilo vytlačit ze severosyrského města Kobani bojovníky radikální organizace Islámský stát (IS) a obnovit tak plnou kontrolu nad městem.

Jun 25

Islámský stát se vrací do Kobani, okamžitě začal vraždit

EuroZprávy.cz

Damašek - Islámský stát (IS) se snaží znovu dostat do strategického města Kobani, které leží u syrsko-turecké hranice. Radikálové už v kurdské provinci Hasaká na severu Sýrie začali civilisty vyhánět či dokonce vraždit.

May 8

Češky na území IS: Stříleli po nás, pomohli nám jen Kurdové

Damašek/Praha - Po propuštění Češek Antonie Chrástecké a Hany Humpálové ze zajetí islámských teroristů sleduje celé Česko s napětím osud dalších dvou žen, které se vydaly na blízký východ - na území, které ovládají vrazi z Islámského státu.

Apr 6

Islamisté v Sýrii unesli stovky Kurdů, pak je propustili

Bejrút - Islámští radikálové v Sýrii dnes unesli téměř 300 Kurdů, kteří si ve městě Halab na severu země chtěli vyzvednout své výplaty. Uvedla to agentura AFP.

Mar 15

Islámský stát použil chemickou zbraň, oznámili Kurdové

Irbíl (Irák) - Islámský stát (IS) použil proti kurdským milicím (pešmergům) chlor jako zbraň. Má to prokazovat analýza půdy, kterou provedla laboratoř s certifikací od EU.

Jan 31

Islámský stát přiznal: V syrském Kobani jsme poraženi

Damašek - Ozbrojenci z hnutí Islámský stát (IS) poprvé přiznali, že byli v syrském městě Kobani poraženi. Informovala o tom agentura AP.

Jan 26

Islámský stát dostal v Kobani na frak, většinu města drží Kurdové

Damašek - Tvrdý boj o město Kobani, které leží nedaleko tureckých hranic, Islámský stát (IS) patrně prohrál. "V rukou Kurdů je nejméně 90 procent města," uvedla syrská exilová organizace ochránců lidských práv. Džihádisté byli poraženi i v…

Dec 22

Kurdové rázně postupují, Islámský stát za trest popravuje

Bagdád - Jednotky kurdských bojovníků-pešmergů hlásí další postup v boji proti Islámskému státu (IS). Ve čtvrtek osvobodili oblast horského pásu Sindžár, v neděli se pak údajně podařilo dobýt zpět i větší část významného města Sindžár.…