English

Zemřel Michael Chapman, kameraman Uprchlíka, Zuřícího býka i Jacksonova klipu Bad

Novinky.cz / Kultura

Kameraman Michael Chapman, který pracoval na filmových klasikách Uprchlík, Zuřící býk nebo Krotitelé duchů 2, zemřel ve věku 84 let.

More from Novinky.cz / Kultura

Jan 17

I po smrti George Michael stále vydělává

Novinky.cz / Kultura

Britský zpěvák a hudebník George Michael vydělává i po své smrti. Britský list The Sun napsal, že aktuálně byla na konta jeho dědiců připsána vysoká částka za lukrativní smlouvu s Netflixem.

Mar 12

Michael Prostějovský: Mé půlstoletí v muzikálu

Novinky.cz / Kultura

Michael Prostějovský se zabývá muzikálem půl století. Do češtiny přebásnil libreta děl Jesus Christ Superstar, Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, Cats, Sunset Boulevard, Rebecca, Ples upírů a řady dalších. Je autorem mnoha písňových…

Nov 19

Rocker i politik Michael Kocáb

Novinky.cz / Kultura

Celovečerní dokument Michael Kocáb – rocker versus politik vstoupil do kin ve čtvrtek. Dokumentaristka Olga Sommerová v něm zachytila starého rockera ve stavu zralosti a životní harmonie, schopného nahlížet svůj život s nadhledem i…

Jan 9

Zemřel spoluzakladatel Woodstocku Michael Lang

V sobotu 8. ledna skonal americký koncertní promotér, manažer a producent Michael Lang. Bylo mu 77 let, příčinou smrti byla vzácná forma Hodgkinova lymfomu. O smrti muže informoval jeho mluvčí.

Dec 10

Zemřel Michael Nesmith z The Monkees

Novinky.cz / Kultura

Ve věku 78 let v pátek zemřel americký kytarista, zpěvák a podnikatel Michael Nesmith, známý především díky svému působení v kapele The Monkees. S odvoláním na jeho rodinu o tom informoval časopis Rolling Stone.

Oct 16

Michael Caine oznámil konec kariéry

Novinky.cz / Kultura

Legendární britský herec Michael Caine odchází do hereckého důchodu. Ve věku 88 let už mu v profesi nedovolí pokračovat zdravotní problémy. Dvojnásobný držitel Oscara byl v srpnu jednou z hlavních hvězd mezinárodního filmového festivalu v…

Oct 2

Michael Rittstein a jeho Klokaní Tarzan

Do konce října mohou lidé v pražské Trafo Gallery navštívit malířskou výstavu výtvarníka Michaela Rittsteina s názvem Klokaní Tarzan. Autor na ní představuje výběr obrazů z několika cyklů posledních let, kterými byly Klokaní Tarzan, Mexiko…

Sep 7

Zemřel americký herec Michael K. Williams

Zemřel americký herec Michael K. Williams. Bylo mu 54 let, napsal server týdeníku Focus. Českým divákům je znám z mnoha seriálů, například Kriminálka Las Vegas či Zákon a pořádek. Na kontě má i desítky filmů, například Gone, Baby, Gone, 12…

Aug 22

Michael Caine: O Batmanovi jsem před natáčením nic nevěděl

Novinky.cz / Kultura

Před šesti lety získal na MFF Karlovy Vary film Paola Sorrentina Mládí, kde Michael Caine ztvárnil jednu z hlavních rolí, Cenu diváků deníku Právo.

Aug 19

Do Varů dorazil Michael Caine

Novinky.cz

Jedna z hlavních hvězd Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazila do místa dění. Slavný britský herec Michael Caine (88) převezme na zahájení 55. ročníku MFF KV ocenění za přínos světové kinematografii. Na festivalu…

Mar 5

RECENZE: Michael Robotham je pro své postavy nebezpečný

Od roku 2004 vycházela série knih australského spisovatele Michaela Robothama, ve které byl hlavní postavou klinický psycholog Joseph O’Loughlin.

Sep 22

Zemřel herec Michael Lonsdale

Novinky.cz / Kultura

Zemřel Michael Lonsdale, představitel darebáka Hugo Draxe v bondovce Moonraker. Bylo mu 89 let, napsal server deníku The Guardian s odkazem na informace jeho agenta.

Mar 5

Na indexu už je i mrtvý Michael Jackson

Novinky.cz

Hudba Michaela Jacksona už na britské stanici BBC Radio 2 nezazní, uvedl server Daily Mail. Stanice reaguje na obvinění zpěváka ze zneužívání dětí, která ale nejsou žádnou novinkou. Jen je teď znovu rozvířil dokumentární film Leaving…

Nov 16

Michael Bublé zazpívá v září v Praze

Novinky.cz / Kultura

Kanadský pop-jazzový idol a držitel Grammy Michael Bublé vystoupí 17. září 2019 v pražské O2 Aréně.

Jun 5

Kubánský Michael Jackson to rozjede v Praze

V pražském Lucerna Music Baru se 12. června zastaví pozoruhodná partička Patax pod taktovkou perkusisty a producenta Jorge Pereze. Neposedně zábavný latino/jazzo/funkový nářez inspirovaný také Michaelem Jacksonem ocení snad každý.

Mar 30

George Michael byl uložen do hrobu v Londýně

Novinky.cz / Kultura

Teprve ve středu byly uloženy ostatky zpěváka George Michaela do hrobu v Londýně. George Michael zemřel už v prosinci 2016 ve věku 53 let.

Dec 26

Zemřel britský zpěvák George Michael

Novinky.cz

Ve věku pouhých 53 let zemřel britský zpěvák George Michael. V noci z neděle na pondělí o tom informovala stanice BBC s odvoláním na oficiální oznámení jeho vydavatele. Co bylo příčinou smrti, zatím není jasné.

Sep 7

Nová alba: Light & Love, Michael Kiwanuka a další

Zajímavá je v tomto týdnu nesporně první deska české popové dvojice Light & Love. Bezesporu reprezentuje pohled na pop očima mladých českých tvůrců. Vyšlo i druhé album Michaela Kiwanuky a desáté kapely The Wedding Present.

Feb 23

Vrátí se George Michael?

Novinky.cz / Kultura

Britská média píší o možném návratu dvaapadesátiletého zpěváka George Michaela na scénu.

Jan 11

Michael Keaton bude hrát ve filmu o King Kongovi

www.novinky.cz

Americký herec Michael Keaton se představí v připravovaném filmu o King Kongovi s názvem Kong: Skull Island.