English

Příběh sanitáře z nemocnice: Koronavirus na vlastní kůži

Deník.cz

Já a covid. S odstupem času. Skončil jsem v nemocnici na pět dní. Nezvládl jsem vysoké vyčerpávající horečky kolem 39, které nastupovaly kdykoli během dne, poránu, nekontrolovaně. Plíce byly ve svěráku, neschopné se nadechnout, motala se…

More from Deník.cz

Jun 10

Svatba na Plzeňsku skončila krvavou bitkou. Ženicha odvezli do nemocnice

www.denik.cz

Měla to být krásná svatba, na kterou se sjeli hosté nejen z Čech, ale i ze zahraničí. Vše vypadalo idylicky. Obřad se konal na radnici v Plzni, pak se svatebčané přesunuli do restaurace v nedalekých Mokrouších. Peklo se prase, popíjelo,…

May 28

Dominika Feriho odvezli do nemocnice. Zřejmě se pokusil o sebevraždu

Deník.cz

/FOTOGALERIE/ V sobotu vpodvečer vyjížděli pražští záchranáři i policisté na Žižkov. Zasahovali tam u pětadvacetiletého muže, který se podle všeho pokusil o sebevraždu. Šlo o exposlance Dominika Feriho. Záchranka ho poté převezla do jedné…

Jul 15

Premiér Babiš si z Ostravy odvezl koronavirus. Takto vypadala návštěva MS kraje

Deník.cz

/FOTOGALERIE/ Nový elektronový mikroskop, který dokáže odhalit všechny mikroorganismy a infekční patogeny ve vyšetřovaných vzorcích, představil ve čtvrtek 15. července personál Zdravotního ústavu v Ostravě. Přístroj si přijel prohlédnout…

Mar 4

Na Plzeňsku zemřela na koronavirus teprve osmiletá holčička

Deník.cz

Na Plzeňsku zemřela na koronavirus teprve osmiletá holčička denik.czZobrazit vše o tomto tématu v aplikaci Zprávy Google

Jan 4

Satoranský měl pozitivní test na covid. Je v karanténě

Deník.cz / Sport

Jediný český basketbalista v NBA Tomáš Satoranský nenastupuje za Chicago kvůli pozitivnímu testu na covid-19. Potvrdil to trenér Bulls Billy Donovan před vítězným nedělním utkáním proti Dallasu (118:108).

Nov 6

Další problém. Berbr se nakazil koronavirem, musel být převezen do nemocnice

Deník.cz

Ke všem problémům, kterým už nějaký čas čelí bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr se přidal ještě jeden. Fotbalový činovník vyšetřovaný v korupční kauze má koronavirus.

Sep 6

Koronavirus pronikl do Sparty. V karanténě je celý A tým

Deník.cz / Sport

Dalším z řady týmů, do nichž si našla cestu nákaza koronavirem, se stala pražská Sparta. V extraligovém hokejovém celku se objevilo hned několik pozitivních případů.

Aug 18

Další pacient s koronavirem ve vážném stavu. Převezli ho z bohunické nemocnice

Deník.cz / Brno

Nový pacient s koronavirem v těžkém stavu přibyl v pondělí večer na Anesteziologicko-resuscitační klinice Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. Zdravotníci ho tam přepravili z kliniky infekčních chorob bohunické fakultní nemocnice.

Aug 16

Nové ohnisko? V Tatiné na Plzeňsku se testovalo na koronavirus

www.denik.cz

/FOTO, VIDEO/ Kvůli objevení koronaviru u deseti lidí v Tatiné na severu Plzeňska zřídila v neděli hygiena v obci odběrné místo na otestování zbytku obyvatel. Výsledky budou známy v pondělí.

Jul 24

Téměř 60 dětí z tábora na Plzeňsku se přiotrávilo, odvezli je do nemocnic

Deník.cz

Téměř 60 dětí z tábora v Chříči na Plzeňsku má zažívací potíže. Záchranáři je musí všechny rozvézt do nemocnic.

Jul 14

Na Plzeňsku byl předčasně ukončen letní tábor. Objevil se na něm koronavirus

Deník.cz

Dětský tábor v Letinách na Plzeňsku ukončil v pátek předčasně koronavirus. U jednoho z účastníků se totiž prokázal pozitivní test na covid-19. Tábor skončil a ostatní děti i dospělí museli do karantény. Na táboře se nacházelo asi 80 dětí.

Jul 2

Na úřadu vlády se objevil koronavirus. Kolegové nakaženého skončili v karanténě

Administrativní zaměstnanec úřadu vlády se nakazil koronavirem. Informaci Radiožurnálu ČTK potvrdil mluvčí kabinetu Vladimír Vořechovský. Infikovaný, který neměl žádné klinické obtíže, podle něj nepřichází do styku s členy vlády. Jeho…

Jun 20

V Liberci je nové ohnisko nákazy koronavirem. V karanténě je osmdesát lidí

Deník.cz

V Libereckém kraji hygienici odhalili nové ohnisko koronaviru. Všichni nakažení mají souvislost s libereckým závodem firmy Magna.

Jun 9

Zdravotní sestry z nemocnice v Karviné-Ráji mají koronavirus. Jsou v karanténě

Deník.cz

Sedm zdravotních sester oddělení Chirurgie 2 krajské Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj bylo pozitivně testováno na koronavirus. Vedení nemocnice proto ve spolupráci s hygieniky podniklo potřebné kroky, aby se nákaza nešířila dál.

May 26

Koronavirus, v Ostravě se nakazilo pět strážníků, další jsou v karanténě

Deník.cz

Pět strážníků ostravské městské policie má pozitivní testy na covid-19. Dalších osmatřicet ochránců zákona je v preventivní karanténě.

May 13

Koronavirus v mlékárně? Zastavila se výroba, zaměstnanci jsou v karanténě

Deník.cz

Vedení Mlékárny Otinoves rozhodlo o čtrnáctidenní odstávce. Dva týdny bude stát celý provoz otinoveské mlékárny a také její podniková prodejna. Vedení společnosti, která je tradičním producentem sýru Niva, se tak rozhodlo z preventivních…

May 12

Bezdomovci a koronavirus. Jak je hlavní město drží v bezpečí?

Deník.cz

/FOTOGALERIE/ S příchodem pandemie nastaly v našich životech zásadní změny. Jednou z těch největších byl zákaz volného pohybu osob. Kde však měli zůstat lidé, kteří nemají domov?

May 2

Nakazil se od přítelkyně koronavirem. V karanténě čekal na nejhorší

Deník.cz

Třicetiletému Michalovi z Prahy se stalo to, čeho se dnes obává asi každý z nás. Nakazil se koronavirem a prodělal nemoc covid-19. Vyléčil se, i když chvílemi to nebylo jednoduché.

Mar 25

Koronavirus dělá zlou krev: rozvedení partneři se přou kvůli karanténě o děti

Deník.cz / Z domova

Celoplošná karanténa rozpoutala mezi rozvedenými partnery spory o to, zda musí v nouzovém stavu respektovat rozhodnutí soudu a předávat si děti.

Feb 29

Koronavirus se dotkl i fotbalové Slavie. Tvrdík skončil v karanténě

Deník.cz / Sport

Ačkoliv v České republice doposud nebyl prokázaný žádný případ koronaviru, jeho existenci pocítila už i fotbalová Slavia. Její šéf Jaroslav Tvrdík totiž skončil právě z tohoto důvodu v karanténě.