English

Další velká hra Sebastiana Kurze. Konflikt s EU a promyšlený tah ruským Sputnikem

Deník N

Analýza: Je mladý, ale ne zbrklý. Nejedná impulzivně nebo emotivně. Chladně kalkuluje. Každý jeho politický krok je rozmyšlený do posledního detailu. Plánuje dopředu a nebojí se otevřeného konfliktu, pokud je přesvědčený o tom, že mu…

More from Deník N

Feb 23

Soud shledal rakouského exkancléře Kurze vinným z křivé výpovědi před parlamentním...

Deník N / Česko

Soud shledal rakouského exkancléře Kurze vinným z křivé výpovědi před parlamentním výborem. Dostal podmíněný trest osm měsíců odnětí svobody, informují rakouská média.Bývalý rakouský kancléř Sebastian Kurz se dopustil křivé výpovědi, když…

Dec 7

Analýza: Rezignace Sebastiana Kurze na post kancléře na začátku října...

denikn.cz

Analýza: Rezignace Sebastiana Kurze na post kancléře na začátku října urychlila rakouské střízlivění z nového stylu vládnutí, který jim tato kdysi zářivá hvězda rakouské politiky slibovala.

Dec 2

Rakouský kancléř Alexander Schallenberg dá funkci k dispozici, jakmile si ÖVP...

denikn.cz

Rakouský kancléř Alexander Schallenberg dá funkci k dispozici, jakmile si ÖVP vybere nového šéfa po Sebastianu Kurzovi. Ten dnes oznámil, že se stahuje z politiky. (ČTK)

Dec 2

Bývalý rakouský kancléř Sebastian Kurz se zřejmě zcela stáhne z politického...

denikn.cz

Bývalý rakouský kancléř Sebastian Kurz se zřejmě zcela stáhne z politického života, informují rakouská média. Rozhodnutí by měl oficiálně oznámit ještě dnes. (ORF)

Nov 18

Rakouský parlament jednohlasně zbavil bývalého kancléře Sebastiana Kurze poslanecké imunity...

denikn.cz

Rakouský parlament jednohlasně zbavil bývalého kancléře Sebastiana Kurze poslanecké imunity před trestním stíháním kvůli korupci. Sám předseda Rakouské lidové strany (ÖVP) k tomuto kroku vyzýval. Kurz čelí vyšetřování kvůli podezření z…

Oct 15

Rakouské státní zastupitelství požádalo parlament o zbavení imunity bývalého kancléře Kurze....

denikn.cz

Rakouské státní zastupitelství požádalo parlament o zbavení imunity bývalého kancléře Kurze. Kurz z postu odstoupil v sobotu kvůli korupční aféře. (ČTK)

Oct 11

Sebastian Kurz už není rakouským kancléřem. Již podruhé nedobrovolně rezignoval....

denikn.cz

Sebastian Kurz už není rakouským kancléřem. Již podruhé nedobrovolně rezignoval. Tentokrát kvůli vlastní korupční kauze. Sám však doufá v politický comeback.

Oct 11

Taktický ústup Sebastiana Kurze. Rakouská politická hvězda padla, ale ještě nezhasla

Deník N / Svět

Rakousko má nového kancléře. Je jím Alexander Schallenberg, který v čele alpské republiky vystřídal někdejší konzervativní superstar rakouské politiky Sebastiana Kurze. Kvůli rozrůstající se korupční aféře musel na nátlak koaličních…

Oct 7

Rakouský kancléř Kurz čelí dalšímu vyšetřování. Měl nechat zfalšovat průzkumy...

denikn.cz

Rakouský kancléř Kurz čelí dalšímu vyšetřování. Měl nechat zfalšovat průzkumy a manipulovat kampaň. On sám to popírá a chce dál vládnout v koalici se Zelenými. Ti ovšem zpochybnili jeho „schopnost jednat“.

Oct 7

Rakouský kancléř Kurz hodlá zůstat v úřadě i po oznámení rakouské prokuratury,...

denikn.cz

Rakouský kancléř Kurz hodlá zůstat v úřadě i po oznámení rakouské prokuratury, že ho bude vyšetřovat pro podezření z úplatkářství a porušení důvěry. (ČTK)

Oct 6

Rakouský kancléř Sebastian Kurz je vyšetřován pro podezření z úplatkářství a porušení...

denikn.cz

Rakouský kancléř Sebastian Kurz je vyšetřován pro podezření z úplatkářství a porušení důvěry, píše agentura Reuters s odkazem na prokurátory. Stalo se tak po razii v centrále Kurzových lidovců (ÖVP), kancléřství a ministerstvu financí.…

Oct 6

Rakouská policie provedla razii v sídlech kancléře Sebastiana Kurze a vládní lidovecké...

denikn.cz

Rakouská policie provedla razii v sídlech kancléře Sebastiana Kurze a vládní lidovecké strany ÖVP. Vyšetřování se má týkat korupce při zadávání inzerátů a zavádějících průzkumů v tisku. (DW)

Sep 13

Norské parlamentní volby podle prvních odhadů vyhráli sociální demokraté. S ohledem...

denikn.cz

Norské parlamentní volby podle prvních odhadů vyhráli sociální demokraté. S ohledem na výsledky dalších stran se rýsuje nový středolevicový kabinet. (ČTK)

Aug 22

Rakouský kancléř Sebastian Kurz odmítá ve své zemi poskytnout ochranu...

denikn.cz

Rakouský kancléř Sebastian Kurz odmítá ve své zemi poskytnout ochranu dalším afghánským uprchlíkům navzdory tomu, že moc v Afghánistánu převzalo radikální islamistické hnutí Tálibán. Poukázal na to, že v devítimilionovém Rakousku už nyní…

May 1

Rakouský kancléř Sebastian Kurz v pátečním telefonickém rozhovoru osobně navrhl ruskému...

denikn.cz

Rakouský kancléř Sebastian Kurz v pátečním telefonickém rozhovoru osobně navrhl ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, že Vídeň uspořádá možný summit s americkým prezidentem Joem Bidenem. (AAP, ČTK)

Apr 6

Rakouský kancléř Sebastian Kurz počítá s tím, že vakcín nebude v EU...

denikn.cz

Rakouský kancléř Sebastian Kurz počítá s tím, že vakcín nebude v EU dost. Jde do střetu s Bruselem a pomoc hledá v Rusku.

Mar 18

Rakouský kancléř Sebastian Kurz nezažívá v nejvyšším úřadě Rakouska nejlepší období....

denikn.cz

Rakouský kancléř Sebastian Kurz nezažívá v nejvyšším úřadě Rakouska nejlepší období. Očkování se vleče, vakcín není dost. Nedaří se mu svalit vinu na Brusel. Také vztahy s Německem pozvolna chladnou.

Oct 24

Rakouský kancléř Sebastian Kurz dnes na Twitteru oznámil, že Rakousko...

denikn.cz

Rakouský kancléř Sebastian Kurz dnes na Twitteru oznámil, že Rakousko poskytne Česku 45 ventilátorů k záchraně pacientů s koronavirem. „Rakousko nadále pomáhá rychle a nebyrokraticky,“ uvedl Kurz.

Mar 15

Rakouský kancléř Kurz oznámil zpřísnění opatření. Zakazuje se kontakt víc...

denikn.cz

Rakouský kancléř Kurz oznámil zpřísnění opatření. Zakazuje se kontakt víc než 5 lidí a obyvatelé jsou vyzýváni k „sebeizolaci“. „To znamená sociální kontakt jen s lidmi, se kterými žijí,“ řekl kancléř. Od úterý pak budou uzavřeny…

Mar 13

Rakouský kancléř Sebastian Kurz oznámil, že koronavirem dvě mimořádně zasažená...

denikn.cz

Rakouský kancléř Sebastian Kurz oznámil, že koronavirem dvě mimořádně zasažená místa se s okamžitou platností uzavírají. Ujistil tamní lidi, že budou dobře zásobeni. Od pondělka budou v zemi zavřené obchody s výjimkou potravin, drogerií,…