English

Pravda o Islámském státě? Zpověď uneseného novináře šokuje. Všechno je jinak

Londýn - Francouzský novinář Didier François strávil v zajetí radikálů z Islámského státu (IS) deset měsíců a v úterním rozhovoru se stanicí CNN řekl, že jeho věznitelé se o islám nezajímali. Více než o víru jim šlo o propagaci svých…

More from eurozpravy.cz

Mar 2

Islámský stát zavraždil deset vojáků v Nigérii

Islámský stát dnes oznámil, že stojí za zabitím deseti nigerijských vojáků, kteří zahynuli při čtvrtečním útoku ve vesnici Tdmari na severovýchodě Nigérie. Islamisté prohlášení zveřejnili prostřednictvím své propagandistické agentury Amak.

Mar 23

K atentátu v Londýně se přihlásil Islámský stát

EuroZprávy.cz

Londýn - Islámský stát (IS) se dnes přihlásil ke středečnímu útoku v Londýně. Informovala o tom agentura Reuters. IS se obvykle hlásí k odpovědnosti za všechny teroristické činy, které atentátníci v západním světě podniknou.

Dec 1

OBRAZEM: François Hollande přijel na odloženou návštěvu Česka

Praha - Francouzský prezident François Hollande dnes přijel na odloženou návštěvu České republiky. S prezidentem Milošem Zemanem a premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) jednal o ekonomických otázkách, spolupráci v Evropské unii nebo o…

Aug 10

Razie v Německu: Islámští duchovní verbují bojovníky pro Islámský stát (IS)

EuroZprávy.cz

Berlín - Dnes časně ráno začala v Německu razie proti islámským duchovním, které policie podezřívá z verbování bojovníků pro boj v Sýrii a Iráku.

Jun 28

Islámský stát (IS) chce zaútočit na další cíle

San Francisco – Islámský stát vydal nové video, na kterém oslavuje útok na gay klub v americkém Orlandu. Zároveň vyhrožuje, že přijdou další útoky. A na snímku naznačuje, kde by k nim mělo dojít.

Jun 11

Ke dvěma atentátům na předměstí Damašku se přihlásil Islámský stát

Damašek - Dvojí atentát spáchaný dnes na jižním předměstí Damašku si podle syrské organizace ochránců lidských práv (SOHR) vyžádal 20 obětí. Syrská státní média stále mluví o osmi mrtvých a 13 raněných. K akci se přihlásila radikální…

Feb 8

Na Urale bylo zatčeno sedm teroristů z Islámského státu, plánovali sérii atentátů

Mosva - V Jekatěrinburgu na Urale bylo zadrženo sedm členů Islámského státu. Chystali sérii atentátů, oznámila ruská tajná služba FSB.

Jan 14

Turecko po atentátu bombardovalo Islámský stát, zabilo 200 teroristů

Ankara - Turecko začalo po úterním atentátu v Istanbulu s bombardováním pozic Islámského státu (IS) v Sýrii a Iráku.

Jan 13

Islámský stát zaútočil na konzulát v Afghánistánu, deset obětí

Kábul - U pákistánského konzulátu v afghánském Dželálábádu dnes zaútočil sebevražedný atenátník, následně začal boj s ozbrojenci. Sedm příslušníků afghánských bezpečnostních sil zahynulo, mrtví jsou také všichni tři útočníci. Zraněno bylo…

Dec 29

Při koaličních náletech zahynulo deset vůdců Islámského státu

EuroZprávy.cz

Washington/Damašek/Bagdád - Při náletech na pozice radikální organizace Islámský stát (IS) na území Sýrie a Iráku zahynulo během prosince deset vůdců islamistů.

Dec 21

Francouzský ministr obrany jedná v Moskvě o Islámském státu

Moskva - O zlepšení koordinace v boji proti radikální organizaci Islámský stát jednali dnes v Moskvě ruský a francouzský ministr obrany Sergej Šojgu a Jean-Yves Le Drian.

Nov 27

Islámský stát zničíme, slíbil Hollande na tryzně za oběti teroru v Paříži

Paříž - Ve francouzské metropoli se dnes konal pietní akt k uctění 130 obětí teroristických útoků z 13. listopadu. Prezident François Hollande při té příležitosti prohlásil, že jeho země udělá vše pro zničení "armády fanatiků" zodpovědných…

Nov 23

Hollande a Cameron jednali o válce proti IS. Navštívili Bataclan, dějiště krvavého atentátu

Paříž - Francouzský prezident François Hollande dnes jednal s britským premiérem Davidem Cameronem. Oba politici zdůraznili nutnost zintenzivnění boje proti Islámskému státu (IS), Paříž a Londýn si začnou více vyměňovat informace tajných…

Oct 6

Islámský stát udeřil v Adenu, při atentátech zemřelo 15 vojáků arabské koalice

Saná - Konflikt v Jemenu, který začal letos v březnu a už si vyžádal 5400 mrtvých, nebere konce. Při útocích na vládní hotel a vojenská zařízení v Adenu dnes zahynulo nejméně 15 vojáků arabské koalice.

Sep 29

Putin: Ruské bombardování Islámského státu (IS) nevylučuji

EuroZprávy.cz

New York - Rusko by se mohlo zapojit do leteckých úderů západních zemí proti organizaci Islámský stát (IS) v Sýrii. Po setkání s americkým prezidentem Barackem Obamou to novinářům řekl jeho ruský protějšek Vladimir Putin. Účast Moskvy na…

Jun 26

Francois Hollande se pustil do protestujících taxikářů

Paříž - Francouzský prezident Francois Hollande ostře odsoudil násilí na demonstracích. Vzrůstající agresivitu taxikářů protestujících proti online službě Uber označil za nepřijatalenou.

Apr 18

Při atentátu Islámského státu v Afghánistánu zahynuly desítky lidí

Kábul - K sebevražednému atentátu ve východoafghánském Dželálábádu, který si vyžádal nejméně 33 životů, se přihlásilo radikální hnutí Islámský stát. Podle agentury AFP to uvedl afghánský prezident Ašraf Ghaní.

Mar 18

Islámský stát zabil deset bojovníků libyjské vlády

Tripolis – Bojovníci radikálního hnutí Islámský stát (IS) dnes v centrální části Libye zabili deset bojovníků bojujících za mezinárodně neuznanou vládu se sídlem v Tripolisu. Informovala o tom agentura Reuters.

Feb 27

Zajatce Islámského státu vraždí Putin, uvedla CNN +VIDEO

Londýn - Svět ve čtvrtek obletěly fotografie džihádisty Johna, který na videích radikální organizace Islámský stát v masce popravuje západní zajatce. Podle televize CNN je ale maskovaným vrahem Johnem ruský prezident Vladimir Putin.

Feb 25

Francouzská letadlová loď poprvé udeřila na Islámský stát

Paříž/Bagdád - Bojové letouny Rafale francouzské letadlové lodi Charles de Gaulle dnes poprvé udeřily v Iráku. Plavidlo se zapojilo do vojenské operace Francie proti radikálům z organizace Islámský stát (IS) už v pondělí.