English

Babišovu vládu v demisi by měl Zeman v hrsti. Neposlušnost by mohl kdykoliv potrestat

Deník N

Prezident Miloš Zeman o víkendu zopakoval, že by při vyhlášení nedůvěry vládě ponechal Andreje Babiše v úřadě. Na premiéra by tím získal novou páku a kabinet by byl pod jeho ještě větším vlivem.

More from Deník N

Mar 9

Na Pražský hrad dorazil předseda ANO Andrej Babiš, který s...

Deník N / Česko

Na Pražský hrad dorazil předseda ANO Andrej Babiš, který s Petrem Pavlem prohrál ve druhém kole prezidentských voleb.

Jan 14

Ve štábu ANO se čeká na Andreje Babiše. „Babiš má...

denikn.cz

Ve štábu ANO se čeká na Andreje Babiše. „Babiš má svoji hlavu, má i dobré rádce, jsem přesvědčený, že dnes je nejznámější kandidát ze všech,“ řekl novinářům ve štábu ANO místopředseda hnutí Richard Brabec.

Oct 30

Prezident Miloš Zeman v Lánech přijal předsedu hnutí ANO Andreje Babiše....

Deník N

Prezident Miloš Zeman v Lánech přijal předsedu hnutí ANO Andreje Babiše. Bývalý premiér řekl, že se oba politici budou věnovat aktuálním tématům a válce na Ukrajině. Schůzka podle něj nemá souvislost s prezidentskými volbami.

Dec 17

Premiér v demisi Andrej Babiš na posledním brífinku vlády poděkoval ministrům...

denikn.cz

Premiér v demisi Andrej Babiš na posledním brífinku vlády poděkoval ministrům i voličům. „Dělali jsme maximum pro to, abychom jejich očekávání naplnili. Za úspěch považuji, že vláda byla menšinová a že jsme celé to období vydrželi,“…

Dec 15

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) chce zkrátit lhůtu pro přeočkování...

denikn.cz

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) chce zkrátit lhůtu pro přeočkování proti nemoci covid-19 pro všechny občany. V pátek to projedná s Radou vlády pro zdravotní rizika, uvedl dnes na Twitteru. Nyní mohou lidé starší 55 let dostat…

Dec 9

Premiér v demisi Andrej Babiš se připojí k online jednání amerického prezidenta...

denikn.cz

Premiér v demisi Andrej Babiš se připojí k online jednání amerického prezidenta Joea Bidena se zástupci východního křídla NATO. Probírat budou situaci v Rusku a na Ukrajině. (ČTK)

Nov 19

Kabinet Andreje Babiše v demisi na mimořádném jednání rozhodl o...

denikn.cz

Kabinet Andreje Babiše v demisi na mimořádném jednání rozhodl o balíku opatření proti covidu-19. Týkají se zejména pravidelného testování na pracovištích i ve školách, do Parlamentu posílá také návrh na proplácení ošetřovného a „izolačky“.

Nov 18

„Situace je vážná,“ řekl premiér v demisi Andrej Babiš po jednání...

denikn.cz

„Situace je vážná,“ řekl premiér v demisi Andrej Babiš po jednání vlády. Zdůraznil, že nový soubor koronavirových opatření je tzv. bavorským modelem pouze inspirován. Znovu apeloval na veřejnost, aby se nechala očkovat.

Nov 17

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) položil brzy ráno květiny...

denikn.cz

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) položil brzy ráno květiny na Národní třídě. Spolu s ním byli i ministři v demisi Alena Schillerová a Karel Havlíček. „Nám řekla ochranka, že na nás budou házet vajíčka, proto jsme přišli brzo,“ řekl pro…

Nov 16

Po tříhodinovém jednání vlády v demisi vystoupil premiér Andrej Babiš s tím,...

denikn.cz

Po tříhodinovém jednání vlády v demisi vystoupil premiér Andrej Babiš s tím, že se vláda na zpřísnění opatření proti covidu-19 neshodla a musí se sejít znovu ve čtvrtek.

Nov 15

Prezident Miloš Zeman přijal na návštěvě premiéra v demisi Andreje Babiše....

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman přijal na návštěvě premiéra v demisi Andreje Babiše. Sešli se v Ústřední vojenské nemocnici.

Nov 11

Prezident Miloš Zeman přijal demisi vlády Andreje Babiše a pověřil ji...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman přijal demisi vlády Andreje Babiše a pověřil ji vykonáváním jejích funkcí prozatímně až do jmenování nové vlády. Na Twitteru to oznámil hradní mluvčí Ovčáček.

Nov 10

Premiér Andrej Babiš řekl, že demisi předá prezidentu Miloš Zemanovi...

denikn.cz

Premiér Andrej Babiš řekl, že demisi předá prezidentu Miloš Zemanovi písemně poté, co skončí ustavující schůze Sněmovny.

Oct 10

Premiér Andrej Babiš přijel do Lán na jednání s prezidentem Milošem...

denikn.cz

Premiér Andrej Babiš přijel do Lán na jednání s prezidentem Milošem Zemanem. Plánované setkání má začít v 11 hodin, podle Babiše nepůjde o součást povolebních rozhovorů, ty mají začít ve středu. (ČT24, Seznam Zprávy)

Apr 21

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě jmenoval Jakuba Kulhánka ministrem...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě jmenoval Jakuba Kulhánka ministrem zahraničí. Kulhánek tak přebírá vedení úřadu po vicepremiéru Janu Hamáčkovi. Více o novém šéfovi diplomacie jsme psali zde. Prezident Zeman ocenil Kulhánkovy…

Nov 2

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes na tiskové konferenci po jednání...

denikn.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes na tiskové konferenci po jednání tripartity uvedl, že nemocnice dostaly slíbených 10 miliard korun na odměny pracovníkům ve zdravotnictví. Peníze zdravotníci dostanou v listopadu spolu s říjnovou výplatou.

Apr 24

Premiér Andrej Babiš (ANO) se v úterý v podvečer setká s prezidentem Milošem...

denikn.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) se v úterý v podvečer setká s prezidentem Milošem Zemanem. Na pravidelné schůzce na zámku v Lánech na Kladensku by měli debatovat o záležitostech kolem epidemie koronaviru. O schůzce dnes Babiš informoval v…

Apr 21

Premiér Andrej Babiš řekl, že on ani ministři za ANO...

denikn.cz

Premiér Andrej Babiš řekl, že on ani ministři za ANO nechtějí prodloužit nouzový stav. Ministři za ČSSD jsou pro prodloužení. Vláda to má řešit ve čtvrtek. V televizi Prima dnes předseda vlády řekl, že ministři za sociální demokracii jsou…

Apr 5

Premiér Andrej Babiš (ANO) nepodpořil návrh prezidenta Miloše Zemana, aby se...

denikn.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) nepodpořil návrh prezidenta Miloše Zemana, aby se zmrazila minimální mzda. Prioritou podle něj nyní bude posílit financování zdravotnictví. (ČT)

Mar 18

Vláda a premiér Andrej Babiš (ANO) by podle předsedy Senátu Miloše...

denikn.cz

Vláda a premiér Andrej Babiš (ANO) by podle předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) měli v současné krizi kvůli novému koronaviru přestat s improvizací a sebeprezentací. Měli by nechat jednat experty z Ústředního krizového štábu, o jehož…