English

Čeho se Rusko obává: alianční „vyslanci na Ukrajině“ přibližují Kyjev k NATO, říká expert

Deník N

Pod slovem velvyslanec si představíme konkrétní osoby, z roztržky posledních dnů zejména ambasadora Vítězslava Pivoňku v Moskvě a jeho ruský protějšek Alexandra Zmejevského v Praze. Pro ukrajinské vojáky jsou aliančními „velvyslanci“…

More from Deník N

May 5

Vláda odvolala českého velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku, řekl v diskuzi Za...

Deník N

Vláda odvolala českého velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku, řekl v diskuzi Za pět minut dvanáct televize Nova ministr zahraničí Jan Lipavský. Podle ministerstva zahraničí velvyslanec skončí ke konci května. Lipavský již dříve Pivoňkovi…

Mar 8

České velvyslanectví v Moskvě doporučuje vyhýbat se v Rusku místům s velkou koncentrací...

Deník N

České velvyslanectví v Moskvě doporučuje vyhýbat se v Rusku místům s velkou koncentrací lidí. Reaguje na zprávy o možných útocích extremistů. (ČTK)

Jan 19

Estonsko, Litva a Lotyšsko se chystají na svých hranicích s Ruskem a Běloruskem...

Deník N

Estonsko, Litva a Lotyšsko se chystají na svých hranicích s Ruskem a Běloruskem postavit obrannou linii včetně stovek bunkrů. Dnes to oznámilo estonské ministerstvo obrany s tím, že ministři obrany tří pobaltských zemí podepsali příslušnou…

Apr 15

Proč Česko nezavře ambasádu v Moskvě? Fungují ekonomické sankce proti Rusku?...

denikn.cz

Proč Česko nezavře ambasádu v Moskvě? Fungují ekonomické sankce proti Rusku? A jsou na Hradě ruští agenti? Ve velkém rozhovoru s Deníkem N odpovídá ministr zahraničí Jan Lipavský.

Apr 13

Rusko dnes vyhostilo zástupce českého velvyslance v Moskvě. Podle českého MZV...

Deník N

Rusko dnes vyhostilo zástupce českého velvyslance v Moskvě. Podle českého MZV jde o reakci na březnové vyhoštění pracovníka ruské ambasády v Praze. (ČTK)

Mar 29

Rusko vyhošťuje deset diplomatů: čtyři z Litvy, po třech z Estonska a Lotyšska....

denikn.cz

Rusko vyhošťuje deset diplomatů: čtyři z Litvy, po třech z Estonska a Lotyšska. Jde o odvetný krok za vyhoštění deseti ruských diplomatů z pobaltských států. (Meduza)

Nov 29

Delegace poslanců z Litvy, Lotyšska a Estonska dnes v Tchaj-peji oficiálně jednala s prezidentkou...

denikn.cz

Delegace poslanců z Litvy, Lotyšska a Estonska dnes v Tchaj-peji oficiálně jednala s prezidentkou Cchaj Jing-wen. Shodli se na společných hodnotách jako svoboda nebo na pravidlech založený mezinárodní pořádek. Po jednání to novinářům řekl…

Apr 23

Rusko odebralo českému velvyslanectví v Moskvě deset parkovacích míst, uvedl náměstek...

denikn.cz

Rusko odebralo českému velvyslanectví v Moskvě deset parkovacích míst, uvedl náměstek pro dopravu pražského primátora Adam Scheinherr (Praha sobě). Praha podle něj jedná s ministerstvem zahraničí o „adekvátní reakci“. Podle Scheinherra,…

Apr 22

Rusko vyjádřilo českému velvyslanci Vítězslavu Pivoňkovi rozhodný protest kvůli novým...

denikn.cz

Rusko vyjádřilo českému velvyslanci Vítězslavu Pivoňkovi rozhodný protest kvůli novým českým krokům ve vztahu k ruským diplomatům, oznámilo ruské ministerstvo zahraničí. (TASS)

Apr 22

Český velvyslanec v Moskvě Vítězslav Pivoňka je na ruském ministerstvu zahraničí....

denikn.cz

Český velvyslanec v Moskvě Vítězslav Pivoňka je na ruském ministerstvu zahraničí. Vyslechne si reakci Ruska na další opatření Česka. (Ria Novosti)

Apr 19

Vyloučení 20 českých diplomatů z Ruska je politováníhodné, řekl mluvčí Evropské služby...

denikn.cz

Vyloučení 20 českých diplomatů z Ruska je politováníhodné, řekl mluvčí Evropské služby pro vnější činnost Peter Stano. Brusel podle něj vyjádřil obavy z opakovaného škodlivého chování v Ruska v Evropě. (ESVČ)

Apr 18

Rusko vyhostí 20 zaměstnanců české ambasády v Moskvě. Odjet musí do zítřejší...

Deník N

Rusko vyhostí 20 zaměstnanců české ambasády v Moskvě. Odjet musí do zítřejší půlnoci, řekl vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) webu Blesk Zprávy. „Velvyslanec Pivoňka se vrátil z ruského ministerstva zahraničních věcí. Byl informován, že ruská…

Apr 18

Český velvyslanec v Rusku Pivoňka po 20 minutách opustil budovu ruského ministerstva...

denikn.cz

Český velvyslanec v Rusku Pivoňka po 20 minutách opustil budovu ruského ministerstva zahraničí, kam byl předvolán. Podle ruských médií mu byla sdělena odvetná opatření, která budou následovat po vyhoštění 18 ruských diplomatů z ČR. (mk)

Apr 18

Český velvyslanec v Moskvě Vítězslav Pivoňka přišel na ruské ministerstvo zahraničí,...

denikn.cz

Český velvyslanec v Moskvě Vítězslav Pivoňka přišel na ruské ministerstvo zahraničí, hlásí z místa zpravodaj agentury TASS.

Apr 18

Českého velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku si předvolali na ruské ministerstvo...

denikn.cz

Českého velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku si předvolali na ruské ministerstvo zahraničí. (RBK)

Apr 18

Česká vláda očekává, že Rusko bude reagovat na vyhoštění 18 diplomatů...

denikn.cz

Česká vláda očekává, že Rusko bude reagovat na vyhoštění 18 diplomatů obdobně. Pokud by mezi zaměstnanci české ambasády v Moskvě vyzvanými k odchodu byl i český velvyslanec, Česko by „muselo reagovat dál“, řekl Hamáček. (OVM)

Feb 27

Český velvyslanec v Rusku Vítězslav Pivoňka uctil v Moskvě spolu...

denikn.cz

Český velvyslanec v Rusku Vítězslav Pivoňka uctil v Moskvě spolu s dalšími velvyslanci Evropské unie při tradičním aktu památku Borise Němcova. Ruský liberální opoziční politik byl zastřelený nedaleko Kremlu v roce 2015. Jeho vrazi byli…

Aug 28

Rusko vyhostilo norského diplomata z ambasády v Moskvě. Jde o reciproční opatření kvůli...

denikn.cz

Rusko vyhostilo norského diplomata z ambasády v Moskvě. Jde o reciproční opatření kvůli vyhoštění ruského diplomata z Osla kvůli podezření ze špionáže. (Reuters)

Jun 17

Dvě zaměstnankyně českého velvyslanectví v Moskvě před chvíli opustily území Ruska....

denikn.cz

Dvě zaměstnankyně českého velvyslanectví v Moskvě před chvíli opustily území Ruska. Tamní diplomacie je označila za nežádoucí osoby v reakci na vyhoštění dvou pracovníků ruské ambasády v Praze. (ČRo) Více o vztazích ČR a Ruska zde.

Jun 15

Velvyslanec v Rusku Vítězslav Pivoňka říká, že vztahy s Ruskem jsou velmi...

denikn.cz

Velvyslanec v Rusku Vítězslav Pivoňka říká, že vztahy s Ruskem jsou velmi špatné, ale po dnešku je podle něj kauza „ricin“ uzavřena. Rusko vypovědělo dvě české diplomatky jako odpověď na předchozí vyhoštění dvou pracovníků ruské ambasády.