English

Školám se tenčí zásoby antigenních testů. Některé kraje místo nich dohodly přesnější PCR, kapacity jsou

Deník N

Školám příští týden dojdou zásoby antigenních testů, které dostaly od státu. Některé kraje chtějí situaci využít a hromadně přejít na přesnější a uživatelsky příjemnější PCR testy. Například Praha avizuje, že se k antigenům už nevrátí a do…

More from Deník N

Feb 2

Extra rychlé PCR testy, využívající takzvanou testovací metodu Near PCR,...

denikn.cz

Extra rychlé PCR testy, využívající takzvanou testovací metodu Near PCR, začaly u svých pacientů využívat čtyři akutní nemocnice zřizované Plzeňským krajem. Výsledky jsou díky přístroji ID Now k dispozici za 20 až 30 minut. Zejména o…

Jan 28

Po pondělním testování ve školách se PCR metodou potvrdilo 16...

denikn.cz

Po pondělním testování ve školách se PCR metodou potvrdilo 16 627 případů nákazy covidem, to je víc než dvojnásobek proti minulému týdnu, uvedlo ministerstvo zdravotnictví.

Jan 17

Po čtvrtečním testování metoda PCR potvrdila ve školách 3357 případů koronaviru....

denikn.cz

Po čtvrtečním testování metoda PCR potvrdila ve školách 3357 případů koronaviru. Jde o významný nárůst proti testování o týden dřív, uvedlo Ministerstvo zdravotnictví.

Jan 14

Metoda PCR potvrdila v pondělí ve školách 3381 případů nákazy, jde o významný...

denikn.cz

Metoda PCR potvrdila v pondělí ve školách 3381 případů nákazy, jde o významný nárůst proti minulému týdnu, kdy se potvrdilo asi 1400 nákaz, uvedlo ministerstvo. (MZČR)

Jan 7

Děti ve školách budou až do konce února používat antigenní...

denikn.cz

Děti ve školách budou až do konce února používat antigenní testy z Číny, které vybrala ještě předchozí vláda. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek přitom před Vánoci avizoval, že se na plošné testování budou používat pouze kvalitní sady,…

Nov 22

Lidé s pozitivním výsledkem antigenního testu na covid-19 budou mít...

denikn.cz

Lidé s pozitivním výsledkem antigenního testu na covid-19 budou mít povinnost podrobit se potvrzujícímu PCR testu. Oznámil to na tiskové konferenci dosluhující ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Některá zdravotnická zařízení pozitivní…

Nov 22

Stát nakoupí bezmála 14 milionů antigenních testů pro školy, oznámil dosluhující...

denikn.cz

Stát nakoupí bezmála 14 milionů antigenních testů pro školy, oznámil dosluhující ministr školství Robert Plaga na Twitteru.

Nov 17

PCR testy k prokázání bezinfekčnosti budou moci používat děti a mladiství od...

denikn.cz

PCR testy k prokázání bezinfekčnosti budou moci používat děti a mladiství od 12 do 18 let, lidé kontraindikovaní k očkování či lidé po první dávce. Na brífinku o tom informovala hlavní hygienička Pavla Svrčinová.

Oct 14

Antigenní testy mají platit jen čtyřiadvacet hodin, PCR dvaasedmdesát, karanténu...

denikn.cz

Antigenní testy mají platit jen čtyřiadvacet hodin, PCR dvaasedmdesát, karanténu má ukončit negativní výsledek PCR testu a ve školách se zatím plošné testování nechystá. Popisujeme, o čem jednala Rada vlády pro zdravotní rizika.

Jun 16

Děti s PCR testem před odjezdem na tábor se nebudou muset...

denikn.cz

Děti s PCR testem před odjezdem na tábor se nebudou muset na akci testovat znovu bez ohledu na testy ostatních, dohodlo se ministerstvo zdravotnictví s pořadateli táborů. (ČTK)

Jun 14

Pro prokázání bezinfekčnosti na vysokých školách bude stačit antigenní test,...

denikn.cz

Pro prokázání bezinfekčnosti na vysokých školách bude stačit antigenní test, PCR test nebo čestné prohlášení, řekl po jednání vlády ministr zdravotnictví Vojtěch.

May 2

Školám se tenčí zásoby antigenních testů. Některé kraje místo nich dohodly přesnější PCR, kapacity jsou

Deník N

Školám příští týden dojdou zásoby antigenních testů, které dostaly od státu. Některé kraje chtějí situaci využít a hromadně přejít na přesnější a uživatelsky příjemnější PCR testy. Například Praha avizuje, že se k antigenům už nevrátí a do…

Apr 26

PCR testy umožní návrat všech dětí do škol, radí odborníci. Ministerstvo přesnější metodu proplácet neplánuje

Deník N

Týden doma, týden ve škole. Režim, který nyní platí pro předškoláky a první stupeň základních škol, by se měl od května rozšířit na další stovky tisíc dětí z vyšších ročníků. Podle odborníků by se ale mohli vrátit k prezenční výuce všichni…

Apr 21

Ve školkách zřizovaných Prahou 6 budou děti podstupovat PCR testy ze slin....

denikn.cz

Ve školkách zřizovaných Prahou 6 budou děti podstupovat PCR testy ze slin. Začít by se mělo od 26. dubna. Jednotlivé školy vypsaly výběrová řízení na dodavatele odběrových sad a na laboratoře, které budou vzorky vyhodnocovat. S testováním…

Jan 10

Včera bylo provedeno téměř 21 tisíc PCR testů a přes 11 tisíc antigenních...

denikn.cz

Včera bylo provedeno téměř 21 tisíc PCR testů a přes 11 tisíc antigenních testů. Antigenních testů bylo v zemi provedeno už přes milion. Oproti pracovním dnům se o víkendu testovalo výrazně méně.

Jan 8

Laboratoře od listopadu provedly přes 981 500 antigenních testů, počet PCR testů...

denikn.cz

Laboratoře od listopadu provedly přes 981 500 antigenních testů, počet PCR testů od březnového začátku epidemie přesáhl hranici čtyř milionů. (ČTK)

Jan 3

V sobotu bylo v Česku provedeno 12 501 PCR a 11 839 antigenních testů na nemoc covid-19....

denikn.cz

V sobotu bylo v Česku provedeno 12 501 PCR a 11 839 antigenních testů na nemoc covid-19. Antigenní testy odhalily 2 028 pozitivních případů, z toho 918 lidí bylo bez symptomů. Ukazují to data ÚZIS, která má Deník N k dispozici.

Dec 31

Včera bylo v Česku provedeno 34 238 PCR a 26 876 antigenních testů na nemoc covid-19....

denikn.cz

Včera bylo v Česku provedeno 34 238 PCR a 26 876 antigenních testů na nemoc covid-19. Antigenní testy odhalily konkrétně 3 359 pozitivních, z toho 1 558 lidí bylo bez symptomů. Ukazují to data ÚZIS, která má Deník N k dispozici.

Dec 24

Pozitivita PCR testů v současnosti dosahuje 32 procent, u antigenních...

denikn.cz

Pozitivita PCR testů v současnosti dosahuje 32 procent, u antigenních testů dosahuje 6,4 procenta. Vyplývá to z dat ÚZIS, která má Deník N k dispozici. Podle dat pouze antigenní testy včera odhalily 2407 pozitivních případů. Společně s PCR…

Dec 17

Rizikové skóre PES, které započítává kromě spolehlivějších PCR testů i antigenní...

denikn.cz

Rizikové skóre PES, které započítává kromě spolehlivějších PCR testů i antigenní testy, činilo dnes stejně jako v úterý i středu 61 bodů ze sta. (MZ)