English

„Je nepřijatelné, aby Babiš jednal o dotacích a bojoval proti jejich omezení.“ Europoslanci opět řeší premiérův střet zájmů

Deník N / Česko

Střet zájmů českého premiéra Andreje Babiše (ANO) se znovu dostal na jednání Evropského parlamentu. Europoslanci připravují novou rezoluci k jeho střetu zájmů. Deník N má její návrh k dispozici. Europoslanci v něm apelují na českou vládu,…

More from Deník N / Česko

Jun 10

Nejsilnější sestava českých zástupců v Evropském parlamentu – sedm europoslanců zvolených za...

Deník N / Česko

Nejsilnější sestava českých zástupců v Evropském parlamentu – sedm europoslanců zvolených za hnutí ANO – nepočítá s podporou šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyen pro další volební období. Podpořit ji nechce ani komunistka Kateřina…

Mar 20

Pointa N: Když Andrej Babiš vyvrací slova Andreje Babiše

Deník N / Česko

Poslanci ve Sněmovně debatovali o bezpečnostních hrozbách pro Česko, veřejnost se ale z toho nedozvěděla vůbec nic. Slova Andreje Babiše totiž už před třemi lety vyvrátil tehdejší premiér, kterým nebyl nikdo jiný než šéf hnutí ANO.

Sep 5

Lídr hnutí ANO Andrej Babiš označil Agrofert za svou firmu,...

denikn.cz

Lídr hnutí ANO Andrej Babiš označil Agrofert za svou firmu, když prohlásil, že koalice zneužívá politickou moc na boj proti ní. Řekl také, že vyhnal KSČM ze Sněmovny. (ČTK)

Jul 28

Holding Agrofert ze svěřenského fondu Andreje Babiše (ANO) jedná o prodeji...

Deník N

Holding Agrofert ze svěřenského fondu Andreje Babiše (ANO) jedná o prodeji vydavatelství Mafra. Nejvážnějším zájemcem je podle informací redakce majitel Czechoslovak Group Michal Strnad, který nabídl nejvyšší částku.

Apr 14

Společnost Agrofert ze svěřenských fondů expremiéra Andreje Babiše (ANO) podala...

Deník N

Společnost Agrofert ze svěřenských fondů expremiéra Andreje Babiše (ANO) podala dvě žaloby na ministerstvo životního prostředí, jehož úředníci nebyli ani po více než roce schopní rozhodnout o dvojici žádostí o dotace. Spadaly do období,…

Jan 27

V minulosti Andreje Babiše zůstává nevyjasněná klíčová transakce. Ovládnout Agrofert...

Deník N / Česko

V minulosti Andreje Babiše zůstává nevyjasněná klíčová transakce. Ovládnout Agrofert mu umožnila utajená společnost se skrytými majiteli a nejasným původem peněz. Babiš odmítá skutečné vlastníky i původ peněz odkrýt.

Jan 23

Prezidentský kandidát Andrej Babiš opakovaně v debatě v České televizi odmítl možnost,...

Deník N

Prezidentský kandidát Andrej Babiš opakovaně v debatě v České televizi odmítl možnost, že by Česko vyslalo vojáky na pomoc spojencům v NATO v případě napadení. Jeho marketingový tým to okamžitě začal fakticky popírat.

Jan 14

Ve štábu ANO se čeká na Andreje Babiše. „Babiš má...

denikn.cz

Ve štábu ANO se čeká na Andreje Babiše. „Babiš má svoji hlavu, má i dobré rádce, jsem přesvědčený, že dnes je nejznámější kandidát ze všech,“ řekl novinářům ve štábu ANO místopředseda hnutí Richard Brabec.

Nov 14

Holding Agrofert ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (ANO) podal...

denikn.cz

Holding Agrofert ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (ANO) podal dvě žaloby na ministerstvo průmyslu a obchodu. Žaloby podaly firmy Primagra a Mlékárna Hlinsko. Důvodem jsou dvě zamítnuté žádosti o unijní dotace, které firmy…

Nov 11

Téma možné kandidatury Andreje Babiše (ANO) na post prezidenta dnes...

denikn.cz

Téma možné kandidatury Andreje Babiše (ANO) na post prezidenta dnes opět rezonovalo veřejným prostorem. Končící premiér podle odborníků není bez šancí, volby by ale pro něj mohly být v řadě ohledů záludnou disciplínou.

Nov 3

Premiér Andrej Babiš ovládnul miliardový koncern Agrofert v době, kdy mohl...

denikn.cz

Premiér Andrej Babiš ovládnul miliardový koncern Agrofert v době, kdy mohl mít na účtu maximálně 29 milionů korun. Ukázala to analýza Babišových příjmů i výdajů za posledních 30 let. Stoprocentní balík akcií skupoval Babiš v letech 1999 až…

Oct 4

Europoslanci kritizují premiéra Andreje Babiše za údajné daňové úniky odhalené...

denikn.cz

Europoslanci kritizují premiéra Andreje Babiše za údajné daňové úniky odhalené investigativními novináři. Chtějí o věci debatovat v rámci začínající plenární schůze. (ČTK)

May 19

Europoslanci probírají střet zájmů českého premiéra Babiše a dotace pro Agrofert....

denikn.cz

Europoslanci probírají střet zájmů českého premiéra Babiše a dotace pro Agrofert. Vůbec poprvé zohledňují audit Evropské komise, který Babišův střet zájmů potvrdil. (ČT24)

Nov 12

Andrej Babiš nadále ovládá Agrofert a je ve střetu zájmů. Vyplývá...

denikn.cz

Andrej Babiš nadále ovládá Agrofert a je ve střetu zájmů. Vyplývá to z odpovědi Evropské komise na české výtky k evropskému auditu. Komise dává Česku další doporučení, na odpověď jsou tři měsíce.

Nov 12

Babiš ovládá Agrofert a je ve střetu zájmů, odmítla Evropská komise námitky českých úřadů

Deník N / Česko

Premiér Andrej Babiš (ANO) nadále ovládá Agrofert a je ve střetu zájmů, vyplývá z odpovědi Evropské komise na české výtky k evropskému auditu.

Aug 16

Evropská unie by podle Andreje Babiše měla povzbudit Bělorusy, aby...

denikn.cz

Evropská unie by podle Andreje Babiše měla povzbudit Bělorusy, aby se „nebáli realizovat sametovou revoluci model 1989“. Premiér to napsal na Twitteru. „V Bělorusku se nesmí stát to, co u nás v roce 1968,“ dodal.

Jul 15

Premiér Andrej Babiš je jediným příjemcem zisku z holdingu Agrofert,...

denikn.cz

Premiér Andrej Babiš je jediným příjemcem zisku z holdingu Agrofert, který se nachází ve svěřenském fondu. Vyplývá to ze statutu fondů, o nich informoval server iRozhlas. Po odchodu z politiky se má Agrofert Babišovi opět vrátit.

Jun 5

Česká republika se podle premiéra Andreje Babiše (ANO) zaměří na...

denikn.cz

Česká republika se podle premiéra Andreje Babiše (ANO) zaměří na prevenci rakoviny, lidi je podle něj třeba trochu vystrašit. Vzniknout by měl národní program boje proti rakovině. Za 4,5 dne v tuzemsku na rakovinu zemře tolik lidí, jako…

Mar 5

Poslanci Evropského parlamentu již nepochybují, že český premiér Andrej Babiš...

denikn.cz

Poslanci Evropského parlamentu již nepochybují, že český premiér Andrej Babiš je ve střetu zájmů. Mluví spíš o tom, že pro vlastní zájmy své postavení zneužívá. Podle europoslankyně Veroniky Vrecionové (ODS) to vyplývá z debat europoslanců…

Feb 27

Premiér Andrej Babiš zrušil schůzku s europoslanci, kde se měl řešit...

denikn.cz

Premiér Andrej Babiš zrušil schůzku s europoslanci, kde se měl řešit jeho střet zájmů. Babišovo vysvětlení je, že tématu nerozumí a pro delegaci by nebyl přínosný. (HN)