English

Tornádo udeří nejčastěji v pět odpoledne. Co vše víme o jevu, který zpustošil kus Moravy

Deník N

Podle toho, co je zatím známo, tornáda s globálním oteplováním nesouvisejí. Tragická událost na Moravě je daleko spíš zlou náhodou, jaká prostě občas nastane, než začátkem nového trendu.

More from Deník N

Jul 12

Kvůli následkům bouřky je na jižní Moravě, Vysočině a Prostějovsku bez...

Deník N / Česko

Kvůli následkům bouřky je na jižní Moravě, Vysočině a Prostějovsku bez proudu 7700 domácností. Vedení poškodily především zlomené stromy a větve. (ČTK)

Sep 30

Děti z oblasti jižní Moravy, kterou zasáhlo tornádo, stále pociťují náhlé...

denikn.cz

Děti z oblasti jižní Moravy, kterou zasáhlo tornádo, stále pociťují náhlé úzkosti a strach. Obávají se změn počasí a často se lekají i hluku. Problémy mají zejména děti do 12 let. Dojíždí za nimi psychologové. (Novinky)

Jul 16

Lidem z jižní Moravy, kterým tornádo a bouře poničily domovy, bude proplácet...

denikn.cz

Lidem z jižní Moravy, kterým tornádo a bouře poničily domovy, bude proplácet náklady na odhady škod Český červený kříž. Řekl to jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL). (ČT)

Jul 8

Lidé věnovali pro obce na jihu Moravy, které postihlo tornádo,...

denikn.cz

Lidé věnovali pro obce na jihu Moravy, které postihlo tornádo, už přes 1,1 miliardy korun. K potřebným by se peníze měly dostat v nejbližších dnech. (ČTK)

Jul 1

Do obcí na Břeclavsku a Hodonínsku zasažených bouří přijíždí pomáhat...

denikn.cz

Do obcí na Břeclavsku a Hodonínsku zasažených bouří přijíždí pomáhat 39 kusů těžké techniky z armády. Pomáhají policisté, hasiči i dobrovolníci. (ČTK)

Jun 29

Pokud někdo bude muset zdemolovat po bouřích na jižní Moravě...

denikn.cz

Pokud někdo bude muset zdemolovat po bouřích na jižní Moravě dům, ministerstvo pro místní rozvoj mu do začátku pošle půl milionu, řekla šéfka resortu Dostálová. (ČTK)

Jun 28

Stát podnikatelům na jižní Moravě, které zasáhlo tornádo, podle ministra...

denikn.cz

Stát podnikatelům na jižní Moravě, které zasáhlo tornádo, podle ministra Karla Havlíčka uhradí 80 až 100 procent výdajů na pořízení nového majetku. Maximální výše podpory je jeden milion korun, schválila vláda.

Jun 27

Čtvrteční tornádo na jižní Moravě si vyžádalo už šestou oběť....

denikn.cz

Čtvrteční tornádo na jižní Moravě si vyžádalo už šestou oběť. Potvrdila to mluvčí Fakultní nemocnice Brno. Podle informací ČTK zemřelo dvouleté dítě. (ČTK)

Jun 27

Škody po bouři a tornádu na jižní Moravě budou jen na...

denikn.cz

Škody po bouři a tornádu na jižní Moravě budou jen na veřejném majetku přes 12 miliard, na soukromém násobně víc. Hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich to řekl ČT. Bouřky s tornádem ve čtvrtek večer zasáhly Břeclavsko a Hodonínsko a…

Jun 27

Dobrovolníci mohou pomáhat v obcích na Břeclavsku a Hodonínsku, které zasáhly ničivé...

denikn.cz

Dobrovolníci mohou pomáhat v obcích na Břeclavsku a Hodonínsku, které zasáhly ničivé bouře. Musejí ale dodržovat pravidla, řekla mluvčí Jihomoravského kraje. Dosud kraj dobrovolníky žádal, aby nejezdili a neblokovali cestu záchranným…

Jun 26

Domy, které na jihu Moravy zničilo tornádo, dnes stavbaři nestrhnou....

denikn.cz

Domy, které na jihu Moravy zničilo tornádo, dnes stavbaři nestrhnou. Demolicím musí předcházet jednání s pojišťovnami. Poničeno je 1200 domů, ke stržení 61. (ČTK)

Jun 26

Ničivé tornádo na jižní Moravě podle šéfa Svazu vinařů poškodilo...

denikn.cz

Ničivé tornádo na jižní Moravě podle šéfa Svazu vinařů poškodilo úrodu, zničené jsou i vinné sklípky a desítky hektarů vinic. (ČT24) Někteří vinaři už rovnou odepsali sezónu, jak si můžete přečíst v textu Michala Tomeše.

Jun 26

Na Hodonínsku a Břeclavsku trvá vyhlášený stav nebezpečí, bouřky poškodily stovky...

denikn.cz

Na Hodonínsku a Břeclavsku trvá vyhlášený stav nebezpečí, bouřky poškodily stovky domů. Pojišťovny odhadují škody způsobené bouřkami a tornádem na nejméně 750 milionů korun. (ČT)

Jun 25

Ničivé tornádo, které zpustošilo obce na Hodonínsku, svádí k obavám, že...

denikn.cz

Ničivé tornádo, které zpustošilo obce na Hodonínsku, svádí k obavám, že jde o předzvěst nové doby s četnějšími a extrémnějšími projevy změn klimatu. Deník N oslovil několik klimatologů, aby vysvětlili, jak tornáda s klimatickou změnou…

Jun 25

Na Břeclavsku a Hodonínsku, které v noci zasáhly bouřky a tornádo a zničily lidem...

denikn.cz

Na Břeclavsku a Hodonínsku, které v noci zasáhly bouřky a tornádo a zničily lidem domy, bude působit denně 60 odborníků na psychologii. (ČTK)

Jun 25

Tornádo, které řádilo ve čtvrtek na jižní Moravě, způsobilo klientům...

denikn.cz

Tornádo, které řádilo ve čtvrtek na jižní Moravě, způsobilo klientům Generali České pojišťovny podle odhadu stovky až tisíce škod za stovky milionů korun. Číslo se bude dál zpřesňovat. Podle dalších pojišťoven je na odhad škod brzy. Počet…

Jun 25

Včerejší tornádo na jižní Moravě má na svědomí i komplikace...

denikn.cz

Včerejší tornádo na jižní Moravě má na svědomí i komplikace na trati v úseku Břeclav – Hodonín. Opravy můžou trvat i několik dnů. Problémy hlásí České dráhy i mezi Prahou a Vraném nad Vltavou v důsledku sesuvu půdy. (ČD)

Jun 25

Bouřky na Hodonínsku a Břeclavsku si v noci na dnešek vyžádaly zatím...

denikn.cz

Bouřky na Hodonínsku a Břeclavsku si v noci na dnešek vyžádaly zatím pět obětí. Podle mluvčí záchranářů Michaely Bothové záchranáři převezli do nemocnic desítky zraněných. Další desítky ponechali na místě po ošetření. ČTK to řekl mluvčí…

Jun 25

Bouře na jižní Moravě významně zasáhla také tamní vinaře, kterých...

denikn.cz

Bouře na jižní Moravě významně zasáhla také tamní vinaře, kterých jsou v zasažené oblasti desítky. Kromě poničené vinné révy se zemědělci potýkají také s rozbitou technikou. „Traktory mám poškozené, ale asi budou fungovat, mají hlavně…

Jun 25

Hnutí STAN po ničivé bouři na jižní Moravě zrušilo sobotní...

denikn.cz

Hnutí STAN po ničivé bouři na jižní Moravě zrušilo sobotní sněm. Koalice Pirátů a STAN přerušila kampaň, stejný krok oznámil i lídr Spolu Fiala. (ČTK)