English

Nejezděte na fotbal do Budapešti, můžete se nakazit. Kardiaci na plném stadionu riskují život, varují lékaři

EuroZprávy.cz

Čeští kardiologové kvůli hrozící nákaze covid-19 varují tuzemské fotbalové fanoušky, aby upustili od své návštěvy v Budapešti, kde národní tým v neděli sehraje osmifinále mistrovství Evropy proti Nizozemí. V Maďarsku totiž neplatí žádná…

More from EuroZprávy.cz

Apr 30

Papež František odsloužil mši v Budapešti, návštěva Maďarska se chýlí ke konci

EuroZprávy.cz

Papež František dnes zakončuje svou třídenní návštěvu Maďarska nejmasovější akcí. Hlava církve odsloužila mši na břehu Dunaje v hlavním městě Budapešti. I díky příznivému počasí dorazily desítky tisíc lidí.

Dec 13

Maďarsko ustoupilo. EU poskytne Ukrajině 18 miliard a Budapešti více z fondů

Velvyslanci zemí Evropské unie se v pondělí večer shodli na společné půjčce 18 miliard eur (asi 440 miliard korun) pro Ukrajinu a globální patnáctiprocentní dani pro velké nadnárodní firmy.

Apr 29

Maďarsko uvolňuje koronavirové restrikce. Výjimkou je Budapešť

Maďarská vláda se rozhodla zmírnit některá restriktivní opatření přijatá kvůli šíření koronavirové infekce. Otevřít například bude možné bez omezení obchody a zahrádky restaurací. Nadále však bude platit povinnost nosit roušky v prodejnách…

Apr 24

Maďarsko vybuduje železnici z Budapešti do Bělehradu, půjčilo si od Číny

Maďarsko dostane od Číny půjčku na železnici z Budapešti do Bělehradu. Podepsání úvěrové smlouvy dnes oznámil maďarský ministr financí Mihály Varga. Projekt za 2,1 miliardy dolarů (53,1 miliardy Kč) je součástí čínského plánu takzvané nové…

Mar 15

Maďarsko proti EU a multikulturalismu: Příznivci Orbána pochodovali Budapeští

Budapešť - Desítky tisíc příznivců maďarského premiéra Viktora Orbána se dnes sešly před parlamentem v Budapešti. Viktor Orbán jim slíbil svobodu a nezávislost maďarského státu. Akce se zúčastnily i tisíce příznivců polské vládní strany…

Jul 18

Netanjahu v Budapešti. Maďarsko nebude tolerovat antisemitismus, slíbil Orbán

Budapešť - Na návštěvu Maďarska v pondělí přicestoval izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Předseda maďarské vlády Viktor Orbán mu podle tiskových agentur řekl, že se Maďarsko ve 20. století dopustilo zločinů na Židech.

Mar 18

Maďarsko porušilo práva migrantů? Budapešť se odvolala proti verdiktu ze Štrasburku

Budapešť - Maďarsko podle rozsudku Evropského soudu pro lidská práva (ESLP) před dvěma roky porušilo práva dvou migrantům, když je zadržovalo v tranzitní zóně a poté poslalo zpět do Srbska. Budapešť podala odvolání.

Nov 4

Lidskoprávní organizace kritizuje situaci v Maďarsku, viní i EU. Budapešť zprávu smetla

Budapešť - Podle dnešního vyjádření Mezinárodní federace pro lidská práva (FIDH) maďarská vláda premiéra Viktora Orbána od svého nástupu k moci před šesti lety "neustále útočí" na právní stát. Část viny ale nese také EU, která jen nečinně…

Jul 9

Nectíte evropské hodnoty? Poslanci to zákonem změní

Praha - Skupina poslanců navrhla úpravu vzdělávání. V novele školského zákona chce zdůraznit výchovu k evropským kulturním hodnotám.

Feb 10

Šéf francouzské diplomacie Fabius odchází z vlády. Kdo ho nahradí?

Paříž - Francouzský ministr zahraničí Laurent Fabius (69) odchází z vlády. Prezident François Hollande ho chce jmenovat do čela vlivné ústavní rady, francouzské obdoby ústavních soudů.

Oct 19

Do Maďarska v neděli přišlo jen 41 imigrantů. Uzavření hranic funguje, jásá Budapešť

Budapešť - Po uzavření zelené hranice s Chorvatskem v noci na sobotu vstoupilo v neděli do Maďarska mimo oficiální přechody pouze 41 imigrantů, což je nejméně od začátku roku. Ještě v létě přitom přes Maďarsko denně procházelo až 10 tisíc…

Oct 16

Maďarsko-chorvatská hranice se uzavře. Čeští politici krok Budapešti schvalují

Praha - Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) rozumí uzavření zelené hranice mezi Maďarskem a Chorvatskem. O opatření hovořil také se svým maďarským protějškem. Souhlas s postupem Budapešti vyjadřují další čeští politici.

Sep 5

Další autobusy uprchlíkům Maďarsko už neposkytne, oznámila Budapešť

Budapešť/Vídeň - Další autobusy pro odvoz migrantů k hranici s Rakouskem už Maďarsko vypravovat nebude. Řekl to dnes mluvčí vlády Zoltán Kovács. Celkem 90 autobusů podle oficiálních údajů v noci na dnešek odvezlo k maďarsko-rakouskému…

Sep 5

Keleti otevřeno: Rychlíky spojující ČR a Maďarsko jezdí až do Budapešti

Praha - Vlaky mezi Českem a Maďarskem opět jezdí až na budapešťské nádraží Keleti, které kvůli uprchlíkům žádné přímé mezinárodní spoje v předešlých dnech nevypravovalo.

Aug 30

Postoj Evropy k imigrantům je skandální, rozčiluje se francouzský ministr

EuroZprávy.cz

Paříž - Podle francouzského ministra zahraničí Laurenta Fabiuse je přístup některých východoevropských zemí k imigrantům skandální. Je přesvědčen, že se to týká i Maďarska, které buduje plot na hranici se Srbskem.

Aug 6

Masy imigrantů? Maďarsko je unavené, situaci s uprchlíky nezvládá

EuroZprávy.cz

Budapešť - Každý den zhruba 1500 převážně afghánských a syrských uprchlíků putuje přes lesy ze Srbska do Maďarska. Policie je zadrží, zaregistruje, a pak pustí s tím, že se mají hlásit v některém z azylových středisek. A místní toho už…

Jun 23

Maďarsko rozhodlo: Další imigranty nepřijmeme

EuroZprávy.cz

Budapešť - Maďarsko dnes jednostranně pozastavilo platnost azylové dohody, podle které žádost o poskytnutí azylu musí projednat ta země, v níž uprchlík poprvé vstoupí na půdu Evropské unie.

Jun 22

Balkánská trasa v obležení imigrantů. Maďarsko a Srbsko společně zakročí

Budapešť - Běženci se snaží dostat do Evropy nejen přes Středozemní moře, ale využívají i tzv. balkánskou cestu. Příval imigrantů bude na hranicích s Makedonií hlídat společně srbská a maďarská policie.

Jun 12

V Maďarsku zuří plakátová válka kvůli imigrantům, Orbán hrozí zavřením hranic

Budapešť - Maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovoru pro státní rozhlas uvedl, že jeho vláda je připravená kvůli ilegálním migrantům dokonce uzavřít hranice. V zemi zároveň vypukla "plakátová válka".

Feb 13

Maďarsko se nechce stát "tábořištěm", zákon o imigrantech bude tvrdší

Budapešť - Maďarsko už má dost přistěhovalců z Kosova, zpřísní proto zákon. Nově bude nelegální migranty možné déle zadržovat a rychle deportovat. Budapešti bude na hranicích pomáhat německá policie.