English

V hlavě Miloše Zemana. Popisujeme poslední velkou partii, kterou může prezident sehrát

Deník N

Analýza: Prezidentův deklarovaný odpor vůči volebním koalicím může předznamenat jeho povolební kroky. Současná hlava státu už v minulosti dokázala, že umí napínat ústavu až k prasknutí. Do mantinelů by mohla Zemana případně vrátit jen…

More from Deník N

Dec 22

Premiér české vlády Petr Fiala věří, že prezident Miloš Zeman...

denikn.cz

Premiér české vlády Petr Fiala věří, že prezident Miloš Zeman předsedu Ústavního soudu před svým odchodem z funkce nejmenuje. „Nebylo by to šťastné. Většina ústavních právníků říká, že by to nebylo v souladu s Ústavou a spíš vedlo k…

Aug 23

Prezident Miloš Zeman přijal na Hradě české velvyslance. Mluvil před...

Deník N

Prezident Miloš Zeman přijal na Hradě české velvyslance. Mluvil před nimi o válce na Ukrajině a energetická krizi. S odkazem na izraelského prezidenta prohlásil, že Rusko zaútočilo na Ukrajinu v důsledku kapitulace NATO v Afghánistánu.

Jun 8

Prezident Miloš Zeman jmenoval tři nové členy rady České národní...

Deník N

Prezident Miloš Zeman jmenoval tři nové členy rady České národní banky. Od července v ní usedne Eva Zamrazilová, Jan Frait a Karina Kubelková. „Jsem si vědom toho, že hlavním úkolem ČNB je boj proti inflaci. Tento boj byl dosud veden…

May 24

Prezident Miloš Zeman nevyhověl žádostem 11 českých občanů o souhlas s jejich vstupem...

Deník N

Prezident Miloš Zeman nevyhověl žádostem 11 českých občanů o souhlas s jejich vstupem do ozbrojených sil Ukrajiny. Na Twitteru o tom informoval mluvčí Hradu.

May 9

Prezident Miloš Zeman ve středu jmenuje nového guvernéra České národní...

Deník N

Prezident Miloš Zeman ve středu jmenuje nového guvernéra České národní banky. Jméno Hrad nezveřejnil. Podle serveru Seznam Zprávy jím bude Aleš Michl. (ČTK)

Apr 27

Za prezidentem Milošem Zemanem zamířili kandidáti na post guvernéra České...

Deník N

Za prezidentem Milošem Zemanem zamířili kandidáti na post guvernéra České národní banky Tomáš Nidetzký a Marek Mora. Oba figurují v nejužším výběru do čela centrální banky.

Jan 15

Prezident Miloš Zeman popřál úspěch českým olympionikům na blížících se...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman popřál úspěch českým olympionikům na blížících se hrách v Pekingu. Varoval před politizací akce.

Dec 21

Prezident Miloš Zeman se spojil s veliteli zahraničních misí české armády....

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman se spojil s veliteli zahraničních misí české armády. Vojákům popřál k Vánocům i do nového roku. Informoval o tom mluvčí Hradu. „Prezident republiky Miloš Zeman v úterý dne 21. prosince 2021 prostřednictvím…

Dec 17

Česká republika má novou vládu. Prezident Miloš Zeman dnes na...

denikn.cz

Česká republika má novou vládu. Prezident Miloš Zeman dnes na zámku v Lánech jmenoval kabinet Petra Fialy. Ten nastupuje v těžkém období – už dnes ho čeká jednání o nouzovém stavu.

Dec 16

Prezident Miloš Zeman pozval papeže Františka k návštěvě České republiky. Pozvání...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman pozval papeže Františka k návštěvě České republiky. Pozvání uvedl v dopise, ve kterém mu popřál k 85. narozeninám. (ČTK)

Nov 23

Prezident Miloš Zeman nabídl Polsku vyslání českých vojáků na hranice...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman nabídl Polsku vyslání českých vojáků na hranice s Běloruskem. „Příslušníci ozbrojených sil České republiky jsou v současné době připraveni k okamžitému přesunu,“ řekl prezident. Podle Zemana rozhodnutí o vyslání…

Nov 10

Prezident Miloš Zeman podepsal pověřovací listiny českých velvyslanců v zahraničí. Jde...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman podepsal pověřovací listiny českých velvyslanců v zahraničí. Jde o Karla Urbana v Albánii, Zdeňka Krejčího ve Středoafrické republice, Kamerunu a Rovníkové Guineji, Jaroslava Ludvu v Severní Makedonii a Jaroslava Sira…

Jul 29

Prezident Miloš Zeman vyzval k pomoci lidem, kteří pomáhali české armádě...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman vyzval k pomoci lidem, kteří pomáhali české armádě v Afghánistánu. O situaci tlumočníků, které v zemi armáda nechala a teď se marně snaží vrátit zpátky, píšeme zde.

Mar 16

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě jedná s guvernérem České národní...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě jedná s guvernérem České národní banky Jiřím Rusnokem. Na Twitteru o tom informoval prezidentův mluvčí.

Mar 12

Přes Sputnik V se slovenský premiér dostal do společnosti Miloše Zemana a českých komunistů

Deník N

Komentář Mirka Tódy psaný pro slovenský Denník N: Z premiéra Matoviče se stal lobbista Sputniku V a zajatec ruské hry. Již oznámenou rezignaci ministra zdravotnictví dokonce podmínil očkováním ruskou vakcínou.

Dec 16

Prezident Miloš Zeman poděkoval českým vojákům, kteří se účastní zahraničních...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman poděkoval českým vojákům, kteří se účastní zahraničních misí v Afghánistánu, v Mali, v Lotyšsku a na Sinaji či Golanských výšinách. Spojil se s nimi prostřednictvím videohovoru. (Hrad)

Dec 1

Prezident Miloš Zeman dostal českou kontrarozvědku do složité situace, když...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman dostal českou kontrarozvědku do složité situace, když od ní požaduje vysoce citlivé informace. Má na ně sice právo, existují ale paragrafy, podle kterých je BIS poskytnout nemusí.

Nov 19

Prezident Miloš Zeman pokládá Českou televizi za součást opozice, ne...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman pokládá Českou televizi za součást opozice, ne za objektivní a vyváženou TV. Generální ředitel Dvořák by měl skončit, řekl Parlamentním listům. Nedávné odvolání dozorčí komise Rady ČT, které vyvolalo protesty a obavy…

Jul 2

Česká republika se musí omluvit za výroky prezidenta Miloše Zemana...

denikn.cz

Česká republika se musí omluvit za výroky prezidenta Miloše Zemana o Ferdinandu Peroutkovi. Pravomocně o tom rozhodl Městský soud v Praze. (ČT24) Dnes o tom rozhodl pražský městský soud, jenž vyhověl odvolání žurnalistovy vnučky Terezie…

Jun 30

Prezident Miloš Zeman se na Hradě sešel s předsedou České unie...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman se na Hradě sešel s předsedou České unie sportu Miroslavem Janstou. Jansta Deníku N řekl, že se s prezidentem bavili o malých sportovních klubech a že mu Zeman pogratuloval ke znovuzvolení do čela České unie sportu.