English

V Česku vzniká kladivo na auta odmítaná lidmi a protlačovaná EU

AutoRoad.cz

Palivové články prototypu bezemisního vodíkového nákladního vozu na podvozku Tatra, který vzniká v Řeži u Prahy, vydrží až 28 let. Do projektu je zapojeno několik společností: Centrum výzkumu Řež ze skupiny ÚJV, Vysoká škola chemicko…

More from AutoRoad.cz

Jul 17

V Číně o víkendu naměřili rekordních 52 stupňů Celsia, uvádí místní média

moneymag.cz

V Číně o víkendu padl teplotní rekord, když na severovýchodě země naměřili přes 52 stupňů Celsia. S odvoláním na čínská média o tom informovala agentura Reuters, podle které vedra v této oblasti přetrvají nejméně dalších pět dní.

Apr 23

Polární záře nad Českem? Podle meteorologů možná už dnes

Stars24.cz

Nad Českem by dnes mohla být viditelná polární záře. Na facebooku na to upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), který dodal, že pro sledování je nutností tmavá obloha.

Jan 29

Počasí příští týden: Podle meteorologů může sněžit každý den

Stars24.cz

Příští týden bude podle meteorologů místy sněžit prakticky každý den. Hrozí také tvorba sněhových jazyků a na horách závějí. Teploty se budou pohybovat během dne kolem nuly, v noci nás čekají mrazy.

Dec 21

Počasí dnes bude opět nebezpečné. Omezte vycházení, radí meteorologové

Stars24.cz

Ledovka, která v pondělí a v úterý v Česku zkomplikovala dopravu, se může na většině území tvořit při mrznoucích srážkách také dnes. Na severu a severozápadě Čech může být ledovka opět silná, uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Oct 29

Sting opět v Česku: Pražanům obohatil sváteční den 28. října!

stars24.cz

Letos už podruhé zahrál v Česku v pátek legendární britský hudebník Sting. Tisíce jeho fanoušků dorazily v den státního svátku na jeho koncert do pražské O2 areny. Co všechno bylo na programu?

Jul 25

V části Česka dnes hrozí bouřky, varovali meteorologové

Stars24.cz

Převážně v západní polovině Česka hrozí dnes večer silné bouřky, výstraha před nimi platí od 20:00 do úterních 03:00. Doprovázet je budou nárazy větru kolem 70 kilometrů za hodinu a kroupy. Vyplývá to z aktuální výstrahy Českého…

Jun 27

Bouřky v Česku? Kvalitnější předpověď než v minulosti, slibují meteorologové

Stars24.cz

V uplynulých dnech se Česko potýkalo s poměrně silnými bouřkami, během léta jich nepochybně bude ještě dost následovat. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) se proto snaží mít kvalitnější předpovědi.

Jun 22

Počasí: Do Česka opět míří bouřky. Meteorologové vydali varování

Stars24.cz

Jihozápad Čech dnes opět zasáhnou silné bouřky. Ojediněle se tam budou vyskytovat ve druhé polovině dne a doprovodit je může přívalový déšť, nárazy větru o rychlosti do 70 kilometrů v hodině a menší kroupy.

Jun 18

Počasí: Česko prožilo první supertropický den. Meteorologové naměřili skoro 36 stupňů

Stars24.cz

Meteorologové dnes zaznamenali první takzvaný supertropický den v tomto roce, kdy na pěti stanicích teploty překonaly 35 stupňů Celsia. Nejtepleji bylo na stanici Vaňov v Ústí nad Labem, kde naměřili 35,7 stupně, uvedli na dotaz ČTK…

Jun 6

V Česku se bouřky zatím neodmlčí, podle meteorologů hrozí až do středy

Stars24.cz

Meteorology v posledních dnech hodně zaměstnávají bouřky, jinak tomu nebude ani v první polovině právě začínajícího týdne. Naznačuje to předpověď Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

May 29

Počasí o příštím víkendu: Meteorologové očekávají v Česku bouřky

Stars24.cz

Poslední květnový víkend je za polovinou, meteorologové už ale předpovídají počasí pro první červnový. Mělo by během něj být poměrně teplo, zároveň se však přes Česko přeženou bouřky.

May 11

Počasí: Výstraha meteorologů. Česko zasáhne v dalších dnech sucho

Stars24.cz

Kvůli suchu bude ve středu a čtvrtek v části Česka vyšší riziko vzniku požárů. Vyplývá to z výstrahy, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Apr 17

Noc na pondělí bude opět mrazivá, varují meteorologové sadaře

moneymag.cz

Teploty v noci na pondělí budou v Česku opět klesat pod bod mrazu. Nízké teploty mohou poškodit zejména ovocné stromy, varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v dnes vydaném upozornění. Studená byla už noc na dnešek. Nad ránem se…

Feb 24

Počasí opět s výstrahou! Co hrozí podle meteorologů během dneška?

Stars24.cz

Během čtvrtka na severu Moravy a ve Slezsku opět zesílí vítr, v nárazech může foukat rychlostí až 70 kilometrů v hodině, na horách kolem 90 km/h. Informoval o tom dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Jan 20

Počasí dnes bude opět nebezpečné. Česko zasáhne silný vítr, varují meteorologové

Stars24.cz

Na většině území Česka bude do čtvrtečního večera foukat silný vítr, který v nárazech může dosáhnout přes 65 kilometrů v hodině.

Dec 31

Počasí dnes lámalo rekordy! V Česku naměřili až 16 stupňů!

Stars24.cz

Letošní silvestr je nejteplejším v Česku za skoro 90 let. V Děčíně a Českých Budějovicích dnes meteorologové naměřili 15,3 stupně nad nulou. Vyšší teplota byla 31. prosince zaznamenána naposledy v roce 1935. Tehdy bylo v Hradci Králové 16…

Dec 23

Bude to klouzat! Předpověď počasí na Štědrý den s varováním meteorologů!

Stars24.cz

V Česku se může od čtvrtka tvořit při mrznoucím dešti ledovka, upozornění Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před ní platí do Štědrého dne pro všechny kraje. V severních oblastech země zároveň zesílí ve čtvrtek vítr a v nárazech…

Oct 29

Počasí: Varování meteorologů! Česko dnes zasáhne silný vítr

Stars24.cz

Část České republiky v pátek zasáhne silný vítr. V nárazech bude mít až 70 km/h. Může způsobit menší škody na domech nebo lámat stromy a větve. Opatrní budou muset být řidiči. ČTK o tom informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Jan 11

Česko zasype další sníh. Meteorologové varují i před vichřicí a ledovkou

EuroZprávy.cz

Praha - Do Česka dnes večer dorazilo od severozápadu sněžení a za okluzní frontou bude proudit chladný a vlhký vzduch. Meteorologové už vydali výstrahu před sněhovými jazyky a ledovkou.

Jan 11

Další arktické ráno v Česku: Na Šumavě naměřili minus 27,5 stupně

České Budějovice - Dnes ráno klesly teploty v Česku opět hluboko pod bod mrazu. Meteorologové většinou naměřili -11/-15 °C, ale na řadě míst bylo ještě chladněji. Například na šumavské Rokytské slati -27,5 °C.