English

Jurečka: Zemanovi dojde, že není prostor hrát nějakou hru. Pověřit Babiše by byla slepá ulička

Deník N / Česko

Předseda lidovců Marian Jurečka věří, že prezident Miloš Zeman bude v povolebním vyjednávání postupovat v souladu s ústavou. "I když Babiš pověření dostane, není schopen nic sestavit – je to slepá ulička," řekl novinářům.

More from Deník N / Česko

Jan 8

Ministr práce Marian Jurečka se omluvil za své počínání v souvislosti...

Deník N

Ministr práce Marian Jurečka se omluvil za své počínání v souvislosti s vánočním večírkem na svém úřadě. Odmítl však, že by lhal. Oslovení členové širšího vedení lidovců nepovažují za nutné, aby Jurečka rezignoval na vládní post.

Nov 13

Ministr práce Marian Jurečka a ministr zdravotnictví Vlastimil Válek navrhli novelu...

Deník N

Ministr práce Marian Jurečka a ministr zdravotnictví Vlastimil Válek navrhli novelu zákoníku, která umožní v nemocnicích službu 24 hodin. Má zrušit úpravu přesčasů, proti které protestují mladí lékaři. (ČTK)

Mar 26

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka si stojí za tím,...

Deník N

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka si stojí za tím, že v případě odvolání šéfa úřadu práce Viktora Najmona postupoval transparentně a podle zákona. Nenabízel mu prý žádnou odměnu mimo zákon. Najmon by podle něj měl zveřejnit…

Feb 13

Ministr financí a ministr práce a sociálních věcí Zbyněk Stanjura a Marian Jurečka...

Deník N

Ministr financí a ministr práce a sociálních věcí Zbyněk Stanjura a Marian Jurečka se dohodli na datovém propojení systémů veřejného zdravotního pojištění a nemocenského pojištění, které spravuje Česká správa sociálního zabezpečení. Nový…

Oct 30

Prezident Miloš Zeman v Lánech přijal předsedu hnutí ANO Andreje Babiše....

Deník N

Prezident Miloš Zeman v Lánech přijal předsedu hnutí ANO Andreje Babiše. Bývalý premiér řekl, že se oba politici budou věnovat aktuálním tématům a válce na Ukrajině. Schůzka podle něj nemá souvislost s prezidentskými volbami.

Oct 26

Prezident Miloš Zeman pověří předsedu lidovců a místopředsedu vlády Mariana Jurečku...

Deník N

Prezident Miloš Zeman pověří předsedu lidovců a místopředsedu vlády Mariana Jurečku řízením ministerstva životního prostředí. Premiér Petr Fiala (ODS) to řekl po večerním jednání s prezidentem v Lánech. Jurečka by měl funkci zastávat,…

May 8

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka dnes v České...

Deník N / Česko

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka dnes v České televizi uvedl, že se od července kvůli vysoké inflaci zvýší životní minimum zřejmě o pět procent. Do tří týdnů chce také předložit kabinetu opatření, která pomohou zmírnit dopad…

Jan 9

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) nesouhlasí s ministrem pro...

denikn.cz

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) nesouhlasí s ministrem pro legislativu Michalem Šalomounem (Piráti), že zmrazení platů soudců může být v rozporu s ústavou. Soudci mají být solidární, řekl Jurečka v České televizi.

Nov 19

Kabinet Andreje Babiše v demisi na mimořádném jednání rozhodl o...

denikn.cz

Kabinet Andreje Babiše v demisi na mimořádném jednání rozhodl o balíku opatření proti covidu-19. Týkají se zejména pravidelného testování na pracovištích i ve školách, do Parlamentu posílá také návrh na proplácení ošetřovného a „izolačky“.

Oct 10

Premiér Andrej Babiš nedostal v Lánech od prezidenta Miloše Zemana pověření...

denikn.cz

Premiér Andrej Babiš nedostal v Lánech od prezidenta Miloše Zemana pověření k jednání o sestavení nové vlády. Informuje o tom server Lidovky na základě informací od mluvčího Hradu.

Oct 10

Premiér Andrej Babiš přijel do Lán na jednání s prezidentem Milošem...

denikn.cz

Premiér Andrej Babiš přijel do Lán na jednání s prezidentem Milošem Zemanem. Plánované setkání má začít v 11 hodin, podle Babiše nepůjde o součást povolebních rozhovorů, ty mají začít ve středu. (ČT24, Seznam Zprávy)

Oct 9

Předseda lidovců Marian Jurečka věří, že prezident Miloš Zeman bude...

denikn.cz

Předseda lidovců Marian Jurečka věří, že prezident Miloš Zeman bude v povolebním vyjednávání postupovat v souladu s ústavou. „I když Babiš pověření dostane, není schopen nic sestavit – je to slepá ulička,“ řekl novinářům.

Aug 9

Premiér Andrej Babiš navrhne vládě usnesení, které pověří Michala Koudelku,...

denikn.cz

Premiér Andrej Babiš navrhne vládě usnesení, které pověří Michala Koudelku, aby zastával pozici ředitele BIS do doby, než bude jmenován nový šéf. Předseda vlády to řekl před jednáním vlády.

Jun 28

Ministři vlády Andreje Babiše přijeli na zámek do Lán na...

denikn.cz

Ministři vlády Andreje Babiše přijeli na zámek do Lán na pracovní oběd s prezidentem Milošem Zemanem. Předtím projednali pomoc Moravě a další agendu. (ČTK)

Jan 16

V Lánech jedná poradní tým prezidenta Miloše Zemana s premiérem Andrejem Babišem...

denikn.cz

V Lánech jedná poradní tým prezidenta Miloše Zemana s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO). K tématům patří začlenění daňového balíčku do letošního státního rozpočtu. (ČT24)

Oct 13

Miloš Zeman dnes v Lánech přijme premiéra Andreje Babiše a vicepremiéra Jana...

denikn.cz

Miloš Zeman dnes v Lánech přijme premiéra Andreje Babiše a vicepremiéra Jana Hamáčka. Řešit budou aktuální situaci. Prezident odpoledne přijme i ministryni financí Alenu Schillerovou. (ČTK)

Sep 14

Prezident Miloš Zeman na schůzce v Lánech sdělil premiérovi Andreji Babišovi...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman na schůzce v Lánech sdělil premiérovi Andreji Babišovi (ANO) své výhrady ke zvažovanému zavedení patnáctiprocentní daně z příjmu a zrušení superhrubé mzdy. O tom, zda a v jaké podobě menšinová vláda dokáže tento návrh…

Sep 8

Prezident Miloš Zeman se na zámku v Lánech sešel s premiérem Andrejem...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman se na zámku v Lánech sešel s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a ministrem vnitra Janem Hamáčkem (ČSSD). Na Twitteru o tom informoval prezidentův mluvčí.

Mar 20

Premiér Andrej Babiš po schůzce s prezidentem v Lánech ocenil...

denikn.cz

Premiér Andrej Babiš po schůzce s prezidentem v Lánech ocenil Zemanovy kontakty v Číně. Pomohly podle něj do Česka v době epidemie koronaviru dostat ochranné pomůcky. (ČT24)

Mar 20

Na zámku v Lánech se setkal premiér Andrej Babiš (ANO)...

denikn.cz

Na zámku v Lánech se setkal premiér Andrej Babiš (ANO) a prezident Miloš Zeman.