English

Islámský stát udělal tuto osudovou chybu, říká expert

Praha/Ammán - Radikální organizace Islámský stát (IS) učinila zavražděním jordánského pilota osudovou chybu. Tvrdí to komentátor Českého rozhlasu specializovaný na oblast Blízkého východu Jan Fingerland.

More from eurozpravy.cz

Jul 19

V Německu zadrželi člena Islámského státu, žil jen kousek od českých hranic

Berlín - Policie dnes v saském městě Plavno (Plauen) zadržela 22letého Syřana. Je podezřelý z členství v teroristické organizaci Islámský stát (IS), pro kterou prý nejméně ve dvou případech verboval nové členy. Policie rázně zasáhla také…

Apr 7

Při náletu zemřel jeden z velitelů Islámského státu

Kábul - Při náletu afghánského letectva byl zabit jeden z velitelů teroristické organizace Islámský stát (IS).

Aug 10

Razie v Německu: Islámští duchovní verbují bojovníky pro Islámský stát (IS)

EuroZprávy.cz

Berlín - Dnes časně ráno začala v Německu razie proti islámským duchovním, které policie podezřívá z verbování bojovníků pro boj v Sýrii a Iráku.

Jun 28

Islámský stát (IS) chce zaútočit na další cíle

San Francisco – Islámský stát vydal nové video, na kterém oslavuje útok na gay klub v americkém Orlandu. Zároveň vyhrožuje, že přijdou další útoky. A na snímku naznačuje, kde by k nim mělo dojít.

Jun 14

Vůdce Islámského státu Bagdádí byl zabit při náletu, tvrdí syrská televize

Bagdád - Vůdce Islámského státu Abú Bakr al-Bagdádí je mrtev, tvrdí turecké a syrské zdroje. Zpráva o jeho smrti při náletu spojenců v Sýrii se rychle šíří na sociálních sítích, sami islamisté ale zatím informaci nepotvrdili. Podobné…

May 24

Americká policie zadržela sympatizanta hnutí Islámský stát

New York - Policie v New Yorku dnes zadržela a obvinila z podpory teroristického hnutí Islámský stát (IS) dvaadvacetiletého Sajmira Alimehmetiho.

Apr 15

Nářez Islámskému státu: Afghánské stíhačky při náletu zabily přes 40 radikálů

Kábul - Při náletu afghánského letectva v provincii Nangarhár na východě země bylo zabito 42 bojovníků loajálních Islámskému státu. Zničeno bylo i jejich výcvikové středisko.

Apr 6

Nálety spojenců decimují Islámský stát, radikálové omezují těžbu a export ropy

Bagdád - Podle francouzských expertů nyní činí denní produkce Islámského státu 10.000 až 30.000 barelů ropy, zatímco v létě 2014 to byl dvojnásobek. Je to prý důkaz, že jsou nálety proti radikálům účinné.

Mar 4

Tajemství Islámského státu? Takto bojovníci odolávají spojeneckým náletům

Sindžár – I přes trvalé útoky na pozice Islámského státu, které podniká Američany vedená koalice i ruské letouny, a přes pozemní útoky jednotek kurdských Pešmergů, se nedaří džihádisty z některých míst vyhnat. Přispívají k tomu i tunely,…

Feb 2

NATO podniklo nálet proti rádiu Islámského státu v Afghánistánu, 29 mrtvých

Kábul - NATO začíná mít vážně obavy z rostoucího vlivu Islámského státu (IS) v Afghánistánu. Letadla západní koalice proto podnikla nálet na novou rozhlasovou stanici IS ve východoafghánské provincii Nangarhár.

Dec 29

Při koaličních náletech zahynulo deset vůdců Islámského státu

EuroZprávy.cz

Washington/Damašek/Bagdád - Při náletech na pozice radikální organizace Islámský stát (IS) na území Sýrie a Iráku zahynulo během prosince deset vůdců islamistů.

Dec 26

Bagdádí: Ruské ani alianční nálety Islámský stát neoslabily

Bagdád/Damašek - Ruské ani alianční nálety hnutí Islámský stát (IS) neoslabily. Ve zvukové nahrávce to údajně uvedl vůdce IS abú Bakr Bagdádí.

Dec 23

Islámský stát má další problém. Potýká se s ním i Česká republika

Rakka - Radikální hnutí Islámský stát se potýká s dalším problémem, se kterým bojuje řada dalších organizací a států po celém světě. Vzhledem k jeho velikosti a byrokracii mezi islamisty narůstá korupce.

Oct 16

Islámský stát vydělává miliardy. Zpravodajci hlásí další neúspěch koaličních náletů

Damašek – Islámský stát je podle odborníků nejbohatší teroristickou skupinou na světě. Kromě výkupného vydělávají miliony dolarů na prodeji ropy. Paradoxní na celé věci je také fakt, že od nich ropu kupují i ti, kteří proti džihádistům…

Oct 6

Rusové téměř nebombardují Islámský stát. Odhaluje to mapa náletů

EuroZprávy.cz

Damašek - Z nejnovějších informací mapujících letecké údery amerického a ruského letectva v Sýrii vyplývá, že Rusko se mnohem více zaměřuje na protivládní rebely bojující proti prezidentu Asadovi, než na pozice Islámského státu.

Oct 2

Nálety v Sýrii by měly mířit jen na Islámský stát, apeluje EU na Rusko

Brusel - K ruským náletům na pozice islamistů v Sýrii se dnes oficiálně vyjádřila Evropská unie. Brusel vyzval Moskvu, aby byly údery vedeny výhradně proti Islámskému státu a aby se striktně vyhýbaly civilistům.

Sep 29

Putin: Ruské bombardování Islámského státu (IS) nevylučuji

EuroZprávy.cz

New York - Rusko by se mohlo zapojit do leteckých úderů západních zemí proti organizaci Islámský stát (IS) v Sýrii. Po setkání s americkým prezidentem Barackem Obamou to novinářům řekl jeho ruský protějšek Vladimir Putin. Účast Moskvy na…

Aug 29

Turecko poprvé zaútočilo v koaličních náletech na Islámský stát

Ankara - Turecké letectvo se v pátek poprvé zapojilo do náletů koalice vedené Američany na pozice Islámského státu (IS) v Sýrii. Oznámilo to dnes turecké ministerstvo zahraničí.

Feb 6

Svými nálety jste zabili Američanku, obvinil Islámský stát Jordánsko

Bagdád/Damašek - Ozbrojenci z hnutí Islámský stát (IS) tvrdí, že dnešní jordánské nálety na syrské město Rakka, které je baštou radikálů, usmrtily zajatou americkou humanitární pracovnici.

Feb 6

České tanky zasáhnou proti Islámskému státu

Praha/Bagdád - České zbraně zasáhnou do bojů s Islámským státem. Prodej letounů L-159 je na spadnutí a nyní Aktuálně.cz informuje o prodeji desítek tanků a obrněných transportérů do Iráku.