English

PolitikoN: Zeman opět hraje své osobní hry, Babiš s Fialou projednou spojili síly

Deník N

Českou politikou v posledních dnech hýbe blížící se změna vlády. Kabinet Andreje Babiše by měl v následujících zhruba dvou týdnech nahradit tým kolem Petra Fialy. Nejen vleklá jednání v Lánech pod vedením prezidenta Zemana sledoval tento…

More from Deník N

May 28

Pokud kabinet Petra Fialy (ODS) prosadí silou své většiny ve...

Deník N / Česko

Pokud kabinet Petra Fialy (ODS) prosadí silou své většiny ve Sněmovně důchodovou reformu, opoziční hnutí ANO ji po volbách podrobí přísné revizi a z velké části zruší, řekla šéfka poslanců opozičního hnutí ANO Alena Schillerová. Vládní…

Mar 19

Premiér Petr Fiala řekl, že Andrej Babiš opakovaně útočil na...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala řekl, že Andrej Babiš opakovaně útočil na bezpečnost státu. „Zatímco se koncernu dařilo, odehrával se jiný příběh. Naše společnost se ocitla pod tlakem, pod kdejakou záminkou se ukrajovalo osobní svobody.“ „Špehování se…

Dec 17

Předseda ANO Andrej Babiš přinesl premiéru Petru Fialovi (ODS) do...

Deník N

Předseda ANO Andrej Babiš přinesl premiéru Petru Fialovi (ODS) do diskuze na Nově jako dárek Nutellu. „Vládnutí vaší vlády lidem nechutná,“ okomentoval. Fiala opáčil, že Babiš by jako dárek mohl dát občanům to, že jako producent potravin…

Jun 4

Premiér Petr Fiala a předseda ANO Andrej Babiš se shodli, že...

Deník N

Premiér Petr Fiala a předseda ANO Andrej Babiš se shodli, že považují za správné zrušení superhrubé mzdy, pro což hlasovaly ANO, ODS a SPD. Podle části ekonomů to posílilo inflaci. (ČTK)

Jun 4

Premiér Petr Fiala ani předseda ANO Andrej Babiš nepřipustili, že...

Deník N

Premiér Petr Fiala ani předseda ANO Andrej Babiš nepřipustili, že by jejich vlády udělaly chyby, které by přispěly k vyšší inflaci. Ze situace oba obvinili kabinet toho druhého. (CNN Prima News)

Jan 23

Premiér Petr Fiala řekl, že se Andrej Babiš snaží do...

Deník N

Premiér Petr Fiala řekl, že se Andrej Babiš snaží do kampaně vtáhnout i premiéra a vládu. „Rolí prezidenta má být zemi reprezentovat a spojovat, nikoliv ničit její pověst a znejišťovat naše partnery. Škoda že jeden z kandidátů toto neví a…

Dec 29

Premiér Petr Fiala poslal prezidentu Miloši Zemanovi návrh na jmenování...

Deník N

Premiér Petr Fiala poslal prezidentu Miloši Zemanovi návrh na jmenování Petra Hladíka ministrem životního prostředí. Informoval o tom mluvčí vlády Václav Smolka. Resort dočasně vede lidovecký předseda a ministr práce Marian Jurečka. Fiala…

Sep 17

Expremiér Andrej Babiš kritizuje premiéra Petra Fialu za to, že...

Deník N / Česko

Expremiér Andrej Babiš kritizuje premiéra Petra Fialu za to, že se vyhýbá televizní debatě s ním a opozicí a Fialu označil za „zbabělce“. Fiala v reakci na Babišova slova napsal, že odmítá být součástí Babišovy „hybridní prezidentské…

May 16

Premiér Petr Fiala (ODS) bude dnes v Lánech hovořit s prezidentem Milošem...

Deník N

Premiér Petr Fiala (ODS) bude dnes v Lánech hovořit s prezidentem Milošem Zemanem o situaci na Ukrajině či ekonomické situaci v České republice, uvedl to mluvčí vlády. (ČTK)

Dec 17

Kabinet Petra Fialy bezprostředně po svém jmenování začal úřadovat. Po...

denikn.cz

Kabinet Petra Fialy bezprostředně po svém jmenování začal úřadovat. Po ceremoniálu na zámku v Lánech se přesunul na Úřad vlády na své první oficiální zasedání. To nebylo formální – vláda rozhodla, že v zemi skončí nouzový stav.

Dec 17

Dosluhující premiér Andrej Babiš předá novému premiérovi Petru Fialovi dopis –...

denikn.cz

Dosluhující premiér Andrej Babiš předá novému premiérovi Petru Fialovi dopis – chce založit tradici jako u amerických prezidentů. Dále předá klíče od korunovačních klenotů. (ČTK)

Dec 17

Prezident Miloš Zeman dnes jmenuje vládu Petra Fialy. Deník N představuje...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman dnes jmenuje vládu Petra Fialy. Deník N představuje všechny členy nového kabinetu v přehledné grafice.

Dec 14

Petr Fiala získal, co chtěl: v pátek prezident Miloš Zeman jmenuje...

denikn.cz

Petr Fiala získal, co chtěl: v pátek prezident Miloš Zeman jmenuje vládu podle jeho návrhu. Navíc tímto výsledkem podle politologů nadefinoval budoucí vztahy mezi Hradem a Strakovou akademií.

Nov 30

Premiér v demisi Andrej Babiš a jmenovaný předseda vlády Petr Fiala se...

denikn.cz

Premiér v demisi Andrej Babiš a jmenovaný předseda vlády Petr Fiala se shodli, že chtějí propagovat očkování proti covidu-19. Oznámili to na společné tiskové konferenci. Podpořili iniciativu Lékaři pomáhají Česku. Cílem je naočkovat až…

Nov 28

Premiér v demisi Andrej Babiš poblahopřál Petru Fialovi ke jmenování...

denikn.cz

Premiér v demisi Andrej Babiš poblahopřál Petru Fialovi ke jmenování předsedou vlády. Je velmi rád, že se akt dnes odehrál. Věří, že vláda bude jmenována ve stejném týdnu jako když skončí rozhovory s ministry.

Nov 17

Prezident Miloš Zeman jmenuje Petra Fialu premiérem příští pátek v...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman jmenuje Petra Fialu premiérem příští pátek v Lánech. Po jednání v Ústřední vojenské nemocnici to sdělil předseda ODS. „K jednomu kandidátovi na ministra měl prezident výtky,“ řekl Fiala.

Oct 11

Miloš Zeman, Andrej Babiš, Ivan Bartoš a Petr Fiala. V jaké pozici...

denikn.cz

Miloš Zeman, Andrej Babiš, Ivan Bartoš a Petr Fiala. V jaké pozici jsou nyní klíčoví aktéři politického dění?

Oct 10

Premiér Andrej Babiš nedostal v Lánech od prezidenta Miloše Zemana pověření...

denikn.cz

Premiér Andrej Babiš nedostal v Lánech od prezidenta Miloše Zemana pověření k jednání o sestavení nové vlády. Informuje o tom server Lidovky na základě informací od mluvčího Hradu.

Oct 10

Premiér Andrej Babiš přijel do Lán na jednání s prezidentem Milošem...

denikn.cz

Premiér Andrej Babiš přijel do Lán na jednání s prezidentem Milošem Zemanem. Plánované setkání má začít v 11 hodin, podle Babiše nepůjde o součást povolebních rozhovorů, ty mají začít ve středu. (ČT24, Seznam Zprávy)

Sep 22

Prezident Miloš Zeman přijal v Lánech předsedu ODS Petra Fialu a poslance...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman přijal v Lánech předsedu ODS Petra Fialu a poslance občanských demokratů Pavla Blažka. Hlava státu tak pokračuje ve svém programu po propuštění z nemocnice. (Hrad)