English

Financial Times: Čína a Rusko zkoušejí meze síly Evropské unie

Deník N / Česko

Na ekonomický nátlak musí Evropská unie reagovat, jinak budou její geopolitické ambice krutě konfrontovány s realitou, píše Gideon Rachman v komentáři Financial Times.

More from Deník N / Česko

Mar 17

Evropská komise už od Česka obdržela návrh k české továrně na...

Deník N / Česko

Evropská komise už od Česka obdržela návrh k české továrně na penicilin. Pokud jej notifikuje, začne výstavba. V diskusním pořadu televize Nova Za pět minut dvanáct to dnes oznámil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). O tom, v…

Mar 4

Evropská komise podpořila Česko a bude se zabývat českým požadavkem na...

Deník N

Evropská komise podpořila Česko a bude se zabývat českým požadavkem na zrušení poplatku, který Německo vybírá za tranzit plynu, uvedl ministr Jozef Síkela. (ČTK)

Jan 23

Reportéři Financial Times popisují, jak se Ukrajina vzdala nadějí na...

Deník N

Reportéři Financial Times popisují, jak se Ukrajina vzdala nadějí na rychlé vítězství a místo toho se připravuje na vleklou válku: „Tak já vám povím, jak to je,“ obrátí se na mě Váňa, ukrajinský průzkumník, který bojuje po boku mariňáků na…

Mar 29

Česko projeví zájem o půjčku od Evropské komise. Shodla se na...

Deník N

Česko projeví zájem o půjčku od Evropské komise. Shodla se na tom dnes vláda na zasedání v Jeseníku. O výši půjčky rozhodne kabinet poté, co Evropská komise upřesní dílčí nejasnosti v podmínkách čerpání, uvedl ministr pro evropské…

Mar 16

Evropská komise podala podle ministra pro legislativu na Česko žalobu...

Deník N

Evropská komise podala podle ministra pro legislativu na Česko žalobu kvůli nezavedení pravidel na ochranu oznamovatelů protiprávního jednání. Podle propočtů půjde o částku přes 50 milionů korun. (ČT)

Mar 2

Evropská komise chystá Zprávu o právním státu v Česku, dnes...

Deník N

Evropská komise chystá Zprávu o právním státu v Česku, dnes a zítra je na virtuální návštěvě ČR. Poznatky shromážděné při jednání využije k tvorbě letošní zprávy, která bude zveřejněna v červenci, napsal Štěpán Černý z Úřadu vlády.

Mar 22

V žebříčku 1000 nejrychleji rostoucích evropských firem podle Financial Times se umístilo...

denikn.cz

V žebříčku 1000 nejrychleji rostoucích evropských firem podle Financial Times se umístilo 11 českých. Nejvýše z nich, na 170. místě startup Dateio provozující slevové programy pro banky. (FT)

Mar 11

Financial Times: Západ nemá ohledně Ukrajiny na vybranou

Deník N / Česko

Měli bychom posílit sankce, i když mohou rozvrátit ruskou ekonomiku, aniž by změnily jeho politiku nebo režim, píše Martin Wolf, hlavní ekonomický komentátor Financial Times.

Jan 19

Financial Times: Čína a Rusko zkoušejí meze síly Evropské unie

Deník N / Česko

Na ekonomický nátlak musí Evropská unie reagovat, jinak budou její geopolitické ambice krutě konfrontovány s realitou, píše Gideon Rachman v komentáři Financial Times.

Jan 1

Evropská komise navrhne označit jádro za zelený zdroj energie. Komise...

denikn.cz

Evropská komise navrhne označit jádro za zelený zdroj energie. Komise tak zřejmě vyhověla tlaku Francie nebo i Česka. Mezi zelenými zdroji by se nově měl objevit i zemní plyn. Vyplývá to z návrhu taxonomie, který zveřejnil Financial Times.…

Oct 29

Financial Times: COP26 není žádné cvičení

Deník N

COP26 může být poslední šancí, jak lidstvo nasměrovat na cestu k uhlíkové neutralitě do roku 2050, píše Martin Wolf, hlavní ekonomický komentátor Financial Times.

Oct 27

Financial Times: Jak nám záhadně ubývá volný čas

Deník N

V souvislosti s rozostřením hranic mezi prací a volnem i větším důrazem na péči o děti máme méně času čistě pro sebe, píše Sarah O’Connorová v komentáři Financial Times.

Oct 25

Financial Times: „Co vás nezabije, to vás posílí“ pro firmy neplatí

Deník N

Navzdory všeobecnému přesvědčení se výkonnost firem nezlepší, když jim ztížíte život, píše Chris Giles v komentáři Financial Times.

Oct 5

Financial Times: Energetická krize je okamžik pravdy pro evropské ekologické ambice

Deník N / Česko

Žádný politik si nemůže dovolit přehlížet skutečnou energetickou chudobu svých voličů, píše Martin Sandbu v komentáři Financial Times.

Sep 27

Financial Times: Pomalu se blížíme k nepřerušovanému pracovnímu týdnu

Deník N / Česko

Společností sdílený rytmus denní práce a víkendového odpočinku se nám rozpadá před očima, píše Sarah O’Connorová v komentáři Financial Times.

Aug 25

Financial Times: Třídní konflikt je už zase středobodem ekonomie

Deník N

Větší moc zaměstnanců může také zvýšit zisky, píše komentátor Financial Times Martin Sanbu.

Aug 2

Financial Times: Přichází nová fáze klimatické změny?

Deník N / Česko

Dopady měnícího se klimatu jsou brutálně zřejmé, a to nejen na vzdálených himálajských ledovcích nebo arktických mořských krách, ale přímo před vyděšenýma lidskýma očima, píše Pilita Clarková z Financial Times.

Jan 14

Evropská komise zahájila vyšetřování toho, jak se v Česku rozděluje státní...

denikn.cz

Evropská komise zahájila vyšetřování toho, jak se v Česku rozděluje státní podpora v rámci několika zemědělských programů. Jde o podezření, že na podporu určenou pro malé podniky dosáhly i ty velké. Deník N zjistil, o které firmy se jedná.

Nov 15

Když Evropská komise v létě zajistila pro členské státy EU...

denikn.cz

Když Evropská komise v létě zajistila pro členské státy EU půl milionu dávek remdesiviru, mezi vyjednavači kontraktu byl i Čech Lukáš Jirousek. V rozhovoru pro Deník N popsal, jak se podařilo takové množství důležitého léku získat a jak se…

Mar 27

Podle Evropské komise uvolnila EU pro Česko okamžitě osm miliard...

denikn.cz

Podle Evropské komise uvolnila EU pro Česko okamžitě osm miliard korun, o které by mohla země přijít nebo se k nim dostat až za několik let. Zastoupení EK v Česku kvůli kritice premiéra Babiše upřesnilo informace o pomoci kterou schválila…