English

„Už nás nesrovnávejte s muži.“ Hokejistky čeká boj s USA i dlouhé úsilí o uznání jejich sportu

Deník N

České hokejistky vyzvou v pátek ráno ve čtvrtfinále olympijského turnaje jedny ze dvou velkých favoritek. Proti Američankám, které v Pekingu obhajují zlato, se pokusí vylepšit dojem z posledních dvou prohraných zápasů s Dánskem a Japonskem…

More from Deník N

Apr 12

České hokejistky porazily ve čtvrtfinále mistrovství světa Německo 1:0, postoupily...

denikn.cz

České hokejistky porazily ve čtvrtfinále mistrovství světa Německo 1:0, postoupily do sobotního semifinále a udržely se ve hře o obhajobu bronzových medailí z předešlých dvou let. Zápas rozhodla Daniela Pejšová v 53. minutě. (iRozhlas)

Apr 7

České hokejistky prohrály na mistrovství světa s Kanadou 0:5 a připsaly si druhý...

Deník N

České hokejistky prohrály na mistrovství světa s Kanadou 0:5 a připsaly si druhý nezdar za sebou bez vstřelené branky. Poté, co včera neuspěly proti úřadujícím šampionkám z USA, nestačily dnes na obhájkyně stříbra. (Livesport/ČTK)

Apr 6

Ve druhém utkání na mistrovství světa prohrály české hokejistky s favorizovanými...

Deník N

Ve druhém utkání na mistrovství světa prohrály české hokejistky s favorizovanými Američankami 0:6. Česká brankářka Klára Peslarová si i přes šest inkasovaných gólů připsala 42 úspěšných zákroků. V dalším utkání vyzvou české hráčky v neděli…

Sep 4

České hokejistky získaly první medaili z mistrovství světa. Na šampionátu...

Deník N

České hokejistky získaly první medaili z mistrovství světa. Na šampionátu v Dánsku porazily v zápase o bronz Švýcarsko 4:2. (Národní tým žen)

Sep 3

České hokejistky prohrály semifinále s USA na mistrovství světa v...

Deník N

České hokejistky prohrály semifinále s USA na mistrovství světa v Dánsku 1:10. Zahrají si tak o bronz. Jejich soupeřkami v boji o historicky první medaili budou Kanaďanky, nebo Švýcarky. (iSport)

Sep 1

České hokejistky na mistrovství světa v Dánsku porazily Finsko 2:1 a poprvé budou...

denikn.cz

České hokejistky na mistrovství světa v Dánsku porazily Finsko 2:1 a poprvé budou hrát o medaile. První gól dala v závěru druhé třetiny Daniela Pejšová, ve třetí části srovnala Nora Tulusová. V prodloužení pak po chybě v rozehrávce Finek…

Feb 11

České hokejistky v olympijském čtvrtfinále prohrály 1:4 s Američankami.

denikn.cz

České hokejistky v olympijském čtvrtfinále prohrály 1:4 s Američankami.

Feb 10

České hokejistky vyzvou zítra ráno ve čtvrtfinále olympijského turnaje jedny...

denikn.cz

České hokejistky vyzvou zítra ráno ve čtvrtfinále olympijského turnaje jedny ze dvou velkých favoritek. Úsilí o plné uznání a profesionalizaci jejich sportu je ale čeká i po skončení olympiády.

Feb 8

České hokejistky prohrály na olympiádě v boji o první místo ve skupině...

denikn.cz

České hokejistky prohrály na olympiádě v boji o první místo ve skupině s Japonkami 2:3 po samostatných nájezdech. (Sport)

Feb 7

České hokejistky mají na olympiádě jistý postup do čtvrtfinále, i když...

denikn.cz

České hokejistky mají na olympiádě jistý postup do čtvrtfinále, i když prohrály s Dánkami 2:3. Pomohla jim výhra Švédek nad Číňankami. (Sport.cz)

Feb 7

České hokejistky prohrály v olympijském turnaji s Dánskem 2:3, přestože...

denikn.cz

České hokejistky prohrály v olympijském turnaji s Dánskem 2:3, přestože dvakrát vedly. Výhra by je posunula do čtvrtfinále už dnes, první místo skupiny B a postup si přesto mohou zajistit v zítřejším dopoledním zápase s Japonkami. (ČT…

Feb 6

Český sáňkař Michael Lejsek obsadil v Pekingu při své olympijské...

denikn.cz

Český sáňkař Michael Lejsek obsadil v Pekingu při své olympijské premiéře 30. místo. Před závěrečnou čtvrtou jízdou pro dvacet nejlepších vede Němec Johannes Ludwig. (ČTK)

Feb 2

V čele české výpravy na zahájení olympijských her v Pekingu půjdou kapitánka...

denikn.cz

V čele české výpravy na zahájení olympijských her v Pekingu půjdou kapitánka hokejové reprezentace žen Alena Mills a krasobruslař Michal Březina. Informoval o tom Český olympijský výbor. „Celkově hlasovalo skoro devadesát sportovců, což je…

Jan 27

Do Pekingu se dnes přesune první část české olympijské výpravy....

denikn.cz

Do Pekingu se dnes přesune první část české olympijské výpravy. Doprovodný tým a bezmála 80 z více než sta sportovců odletí z Prahy krátce před 20. hodinou. (iRozhlas)

Jan 14

Dánsko nepošle na olympijské hry v Pekingu své oficiální zástupce. Diplomatický...

denikn.cz

Dánsko nepošle na olympijské hry v Pekingu své oficiální zástupce. Diplomatický bojkot olympiády v Číně už ohlásily USA, Japonsko, Kanada nebo Austrálie. (AFP)

Nov 13

České hokejistky zvítězily v olympijské kvalifikaci nad Polkami 16:0. Ve čtyřčlenné...

denikn.cz

České hokejistky zvítězily v olympijské kvalifikaci nad Polkami 16:0. Ve čtyřčlenné skupině za sebou už mají vítězství nad týmem Norska, zítra od 16 hodin je v Chomutově čeká klíčový zápas s Maďarskem.

Aug 20

Tenistka Petra Kvitová je druhou českou zástupkyní ve čtvrtfinále turnaje...

denikn.cz

Tenistka Petra Kvitová je druhou českou zástupkyní ve čtvrtfinále turnaje v Cincinnati, Džabúrovou porazila 6:1, 6:2. Navázala tak na postup Barbory Krejčíkové. Ve hře jsou ještě Karolína Plíšková a Karolína Muchová. (WTA)

Jul 27

Česká dvojice Krejčíková a Siniaková postoupila do čtvrtfinále olympijského tenisového turnaje...

denikn.cz

Česká dvojice Krejčíková a Siniaková postoupila do čtvrtfinále olympijského tenisového turnaje ve čtyřhře. Ve stejné fázi turnaje naopak končí druhá česká dvojice Plíšková s Vondroušovou.

Jul 26

O druhou českou medaili na olympijských hrách se postaral Alexander Choupenitch....

denikn.cz

O druhou českou medaili na olympijských hrách se postaral Alexander Choupenitch. Český šermíř porazil v souboji o bronz Japonce Takahira Šikineho.

Oct 21

Dánsku se ve srovnání s Českou republikou zatím daří držet druhou...

denikn.cz

Dánsku se ve srovnání s Českou republikou zatím daří držet druhou vlnu pandemie pod kontrolou. Jakým způsobem to dělá? A jak na vládní opatření reagují Dánové?