English

Petr Fiala: Nikomu nic nebereme, jen jsme některým nepřidali. V Evropě nejde říkat jen ne

Deník N

Petr Fiala (ODS) řídí vládu sotva dva měsíce a už musel řešit nový rozpočet, vysokou inflaci, energetickou krizi či přípravu na české předsednictví. I o těchto tématech hovoří ve velkém rozhovoru s Deníkem N.

More from Deník N

May 30

Pointa N: „Jste jeden z mistrů,“ vyslechl si premiér Petr Fiala (ODS)...

Deník N

Pointa N: „Jste jeden z mistrů,“ vyslechl si premiér Petr Fiala (ODS) od šéfa hokejového svazu Aloise Hadamczika, když předseda vlády vítězný tým ocenil pamětními listy. Komentovaný souhrn včerejšího dění sepsal Tomáš Linhart.

May 29

Pointa N: Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil hokejisty pamětním listem, sám...

Deník N

Pointa N: Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil hokejisty pamětním listem, sám dostal podepsaný dres i nečekaný dar od šéfa svazu Aloise Hadamczika. Hráči poté vysvětlili, proč se do Kramářovy vily dostavila jen zhruba polovina vítězného týmu.

May 13

Premiér Petr Fiala (ODS) v minulosti podle bývalého prezidenta Miloše Zemana...

Deník N

Premiér Petr Fiala (ODS) v minulosti podle bývalého prezidenta Miloše Zemana řekl, že nemá problém podepsat abolici pro Vratislava Mynáře, někdejšího vedoucího prezidentské kanceláře. Pak ale nedodržel slovo, řekl Zeman v rozhovoru s…

Feb 21

Vláda dál počítá s důchodovou reformou. Premiér Petr Fiala (ODS) řekl,...

Deník N

Vláda dál počítá s důchodovou reformou. Premiér Petr Fiala (ODS) řekl, že bude rád za podporu opozice, prosadit změny je podle něj ale kabinet připraven i bez ní. (ČTK)

Oct 29

Premiér Petr Fiala Deníku N napsal, že rozhořčení ministryně Černochové nad...

Deník N

Premiér Petr Fiala Deníku N napsal, že rozhořčení ministryně Černochové nad rezolucí OSN ke Gaze chápe. Dodal, že Česko v organizaci bude nadále prosazovat své postoje a přesvědčovat o jejich správnosti další státy. „Je důležité, aby náš…

Mar 13

Členové vlády Deníku N potvrdili, že premiér Petr Fiala odmítl spolupodepsat...

denikn.cz

Členové vlády Deníku N potvrdili, že premiér Petr Fiala odmítl spolupodepsat abolici pro kancléře Vratislava Mynáře, kterou požadoval Miloš Zeman. S postupem předsedy vlády souhlasí jak ministři, tak opoziční ANO.

Jan 27

Premiér Petr Fiala (ODS) i prezident Miloš Zeman odsoudili útok v...

Deník N

Premiér Petr Fiala (ODS) i prezident Miloš Zeman odsoudili útok v blízkosti synagogy v Jeruzalémě, při kterém bylo zastřeleno nejméně sedm lidí. „Právě dnes si přitom připomínáme Mezinárodní den obětí holocaustu,“ připomněl premiér na…

Jan 20

Prezident požádal premiéra Petra Fialu o spolupodpis abolice u dvou kauz týkajících...

Deník N

Prezident požádal premiéra Petra Fialu o spolupodpis abolice u dvou kauz týkajících se Hradu. Premiér Zemanovi nevyhověl a abolici nepodepsal. Oba případy se týkaly Zemanových nejbližších spolupracovníků.

Jul 19

Premiér Petr Fiala na dotaz Deníku N zkritizoval slova rozhlasového radního...

Deník N

Premiér Petr Fiala na dotaz Deníku N zkritizoval slova rozhlasového radního Vítězslava Jandáka o válce na Ukrajině. Jandák ve shodě s Ruskem odmítá používat slovo válka. „Nikdo, kdo používá zdravý rozum, to zpochybňovat nemůže,“ řekl…

Jun 24

Pointa N: Premiér Petr Fiala (ODS) pronesl mimořádný projev k národu, na...

denikn.cz

Pointa N: Premiér Petr Fiala (ODS) pronesl mimořádný projev k národu, na němž bylo mimořádné především to, jak mocně předseda vlády dokáže gestikulovat rukama. Mimořádné bylo také loňské tornádo na Hodonínsku.

May 16

Premiér Petr Fiala (ODS) bude dnes v Lánech hovořit s prezidentem Milošem...

Deník N

Premiér Petr Fiala (ODS) bude dnes v Lánech hovořit s prezidentem Milošem Zemanem o situaci na Ukrajině či ekonomické situaci v České republice, uvedl to mluvčí vlády. (ČTK)

May 3

Poprvé od nástupu do funkce se premiér Petr Fiala (ODS)...

Deník N

Poprvé od nástupu do funkce se premiér Petr Fiala (ODS) vydal na návštěvu regionů, kde musel obhajovat například i českou pomoc Ukrajině a uprchlíkům. „Dáváme jim šanci, aby se mohli bránit,“ reagoval Fiala na jeden z kritických dotazů.

May 1

Prezident Miloš Zeman sdělil premiérovi Petru Fialovi (ODS) za přítomnosti...

Deník N

Prezident Miloš Zeman sdělil premiérovi Petru Fialovi (ODS) za přítomnosti několika osobností z bezpečnostních složek, proč opět nejmenuje ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelku generálem. Řekl to v dnešním pořadu…

Apr 4

Premiér Petr Fiala (ODS) zrušil středeční návštěvu Německa. Mluvčí vlády...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala (ODS) zrušil středeční návštěvu Německa. Mluvčí vlády Václav Smolka řekl, že Fiala není po nákaze covidem-19 připravený na tak náročný program. Premiér měl pozitivní test minulé úterý a nastoupil týdenní karanténu. Na…

Feb 28

Premiér Petr Fiala pro Deník N řekl, že podporuje snahu Ukrajiny...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala pro Deník N řekl, že podporuje snahu Ukrajiny o vstup do Evropské unie. „Jsem sice příznivcem standardních procedur, ale my nyní nejsme ve standardní situaci,“ řekl. „Musíme v tuto chvíli dat jasně najevo, že je Ukrajina…

Jan 13

Premiér Petr Fiala Deníku N vzkázal, že si koalice Spolu zadává...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala Deníku N vzkázal, že si koalice Spolu zadává průzkumy k prezidentské volbě. „Hledáme kandidáta, který by byl úspěšný,“ vysvětlil mluvčí Úřadu vlády Václav Smolka. „Považujeme za svůj úkol najít silného kandidáta, který…

Dec 22

Prezident Miloš Zeman pozval premiéra Petra Fialu (ODS) a jeho manželku...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman pozval premiéra Petra Fialu (ODS) a jeho manželku na tradiční novoroční oběd na neděli 2. ledna do zámku v Lánech. (ČTK)

Nov 26

Mluvčí ODS Václav Smolka Deníku N potvrdil, že termín jmenování...

denikn.cz

Mluvčí ODS Václav Smolka Deníku N potvrdil, že termín jmenování předsedy ODS Petra Fialy premiérem v neděli 28. listopadu platí. Další podrobnosti sdělí na tiskovém brífinku, protože ještě není jasná forma aktu.

Nov 17

Kandidát na premiéra Petr Fiala po jednání s prezidentem Milošem...

denikn.cz

Kandidát na premiéra Petr Fiala po jednání s prezidentem Milošem Zemanem poprvé veřejně představil složení kabinetu. Není v něm žádné překvapení. Jednotlivá jména najdete v našem článku.

Nov 4

Předseda ODS Petr Fiala Deníku N sdělil, že ještě nemá termín...

denikn.cz

Předseda ODS Petr Fiala Deníku N sdělil, že ještě nemá termín schůzky s prezidentem Milošem Zemanem. „Zatím termín nemám, předpokládám, že ho dostanu, jakmile to bude možné,“ napsal Deníku N Fiala.