English

Francouzský prezident Macron je připraven zprostředkovat příměří mezi Ruskem a Ukrajinou,...

denikn.cz

Francouzský prezident Macron je připraven zprostředkovat příměří mezi Ruskem a Ukrajinou, oznámil. (CNN)

More from denikn.cz

May 23

Francouzský prezident Emmanuel Macron si přeje, aby se do Nové...

Deník N / Svět

Francouzský prezident Emmanuel Macron si přeje, aby se do Nové Kaledonie co nejrychleji vrátil klid, mír a bezpečí. Řekl to dnes po svém příletu na toto francouzské zámořské území, které zažívá největší nepokoje od 80. let minulého století…

May 2

Francouzský prezident Emmanuel Macron nevyloučil možnost vyslání západních pozemních jednotek...

Deník N / Svět

Francouzský prezident Emmanuel Macron nevyloučil možnost vyslání západních pozemních jednotek na Ukrajinu, pokud by Rusko prolomilo frontovou linii a Kyjev požádal o pomoc. (AFP)

Apr 4

Francouzský prezident Emmanuel Macron prohlásil, že „nepochybuje“ o tom, že Rusko...

Deník N

Francouzský prezident Emmanuel Macron prohlásil, že „nepochybuje“ o tom, že Rusko zaměří své informační zdroje na letošní letní olympijské hry, které se budou konat v Paříži. (AFP)

Jun 30

Francouzský prezident Emmanuel Macron svolal na odpoledne jednání krizového štábu....

Deník N

Francouzský prezident Emmanuel Macron svolal na odpoledne jednání krizového štábu. Důvodem je další noc pouličních nepokojů, které vyvolala smrt mladíka po zásahu policie. (BBC)

Feb 19

Francouzský prezident Emmanuel Macron prohlásil, že si přeje porážku Ruska...

Deník N

Francouzský prezident Emmanuel Macron prohlásil, že si přeje porážku Ruska ve válce proti Ukrajině, nechce ale, aby bylo Rusko rozdrceno. Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC News. Podle něj Macron v rozhovoru s médii zároveň…

Jan 22

Francouzský prezident Emmanuel Macron nevyloučil, že by Francie mohla poslat...

Deník N

Francouzský prezident Emmanuel Macron nevyloučil, že by Francie mohla poslat Ukrajině tanky Leclerc. Německý kancléř Olaf Scholz chce poskytnutí německých tanků i nadále konzultovat s partnery. Politici to uvedli po setkání v Paříži. (ČTK)

Sep 30

Francouzský prezident Emmanuel Macron odsoudil nezákonnou ruskou anexi ukrajinských území....

Deník N

Francouzský prezident Emmanuel Macron odsoudil nezákonnou ruskou anexi ukrajinských území. Jde podle něj o porušení mezinárodního práva i ukrajinské suverenity. Putinův krok odmítla i britská premiérka Liz Trussová.

Apr 24

Emmanuel Macron, pokud se projekce potvrdí, bude první francouzský prezident...

Deník N / Svět

Emmanuel Macron, pokud se projekce potvrdí, bude první francouzský prezident po 20 letech, který obhájí mandát – od Chiraca v roce 2002. Sarkozy v roce 2012 prohrál, Hollande se v roce 2017 rozhodl podruhé nekandidovat.

Apr 4

Francouzský prezident Emmanuel Macron chce nové sankce proti Rusku. (AFP)

Deník N

Francouzský prezident Emmanuel Macron chce nové sankce proti Rusku. (AFP)

Mar 29

Francouzský prezident Emmanuel Macron se při dnešním telefonátu se svým...

Deník N

Francouzský prezident Emmanuel Macron se při dnešním telefonátu se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem neúspěšně pokusil prosadit příměří pro ostřelovaný ukrajinský Mariupol. Odchod civilistů z Mariupolu teď podle něj není možný.…

Mar 12

Německý kancléř Olaf Scholz a francouzský prezident Emmanuel Macron vyzvali Rusko...

Deník N / Svět

Německý kancléř Olaf Scholz a francouzský prezident Emmanuel Macron vyzvali Rusko k okamžitému příměří na Ukrajině. Řekli to v dnešním 75minutovém telefonickém rozhovoru s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Informovala o tom agentura…

Mar 10

Francouzský prezident Emmanuel Macron a nizozemský premiér Mark Rutte odmítli možnost,...

denikn.cz

Francouzský prezident Emmanuel Macron a nizozemský premiér Mark Rutte odmítli možnost, že by EU urychleně začala jednat o členství Ukrajiny. Podle Macrona nelze zahájit přístupový proces během války. (ČTK)

Feb 27

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes v telefonickém rozhovoru s Alexandrem...

Deník N / Svět

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes v telefonickém rozhovoru s Alexandrem Lukašenkem vyzval tohoto běloruského vůdce, aby žádal stažení ruských jednotek z běloruského území. Informoval o tom Elysejský palác. (ČTK)

Feb 7

Prezidenti Ruska a Francie Vladimir Putin a Emmanuel Macron se v Moskvě sešli...

denikn.cz

Prezidenti Ruska a Francie Vladimir Putin a Emmanuel Macron se v Moskvě sešli na jednání o rostoucím napětí v Evropě v souvislosti s krizí kolem obav z ruské invaze na Ukrajinu. Šéf Kremlu na úvod setkání prohlásil, že Moskva i Paříž jsou…

Feb 3

Francouzský prezident Emmanuel Macron si telefonoval se svými protějšky z Ruska...

denikn.cz

Francouzský prezident Emmanuel Macron si telefonoval se svými protějšky z Ruska Vladimirem Putinem a Ukrajiny Volodymyrem Zelenským. Sdělil jim, že prioritou je zaručení bezpečnosti kontinentu. S Putinem si Macron telefonoval už potřetí za…

Jul 28

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes na návštěvě ve Francouzské Polynésii...

denikn.cz

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes na návštěvě ve Francouzské Polynésii prohlásil, že Francie má vůči tomuto svému zámořskému území dluh kvůli jaderným testům provedených v Tichomoří mezi lety 1966 a 1996. Lidé, kteří byli…

Apr 18

„Musíme Rusku definovat jasné červené čáry,“ řekl francouzský prezident Emmanuel...

denikn.cz

„Musíme Rusku definovat jasné červené čáry,“ řekl francouzský prezident Emmanuel Macron, sankce samy o sobě nejsou dle něj účinné. Jde o nejostřejší Macronovo vyjádření vůči Rusku od jeho zvolení prezidentem v roce 2017. (Reuters)

Dec 21

Francouzský prezident Emmanuel Macron má stále příznaky nemoci covid-19. Jeho...

denikn.cz

Francouzský prezident Emmanuel Macron má stále příznaky nemoci covid-19. Jeho stav je podle lékařů stabilní. Macronovi vyšel pozitivní test na koronavirus minulý čtvrtek. (Reuters)

Dec 18

Francouzský prezident Emmanuel Macron, u kterého se ve čtvrtek potvrdil koronavirus,...

denikn.cz

Francouzský prezident Emmanuel Macron, u kterého se ve čtvrtek potvrdil koronavirus, má horečku a kašel, izoluje se ve Versailles, píše France Info. (ČTK)

Apr 15

Francouzský prezident Emmanuel Macron trvá na tom, aby byla oprava...

denikn.cz

Francouzský prezident Emmanuel Macron trvá na tom, aby byla oprava pařížské katedrály Notre-Dame hotová v roce 2024. Macron to řekl na videu, které zveřejnil u příležitosti prvního výročí požáru, který gotický chrám silně poničil.