English

Hacktivistické hnutí Anonymous stojí za únikem informací databáze webu ruského...

denikn.cz

Hacktivistické hnutí Anonymous stojí za únikem informací databáze webu ruského ministerstva obrany. Hnutí se k úniku přihlásilo na sociálních sítích.

More from denikn.cz

Mar 30

Aktualizováno: Izrael, který ostřeluje libanonské hnutí Hizballáh na jihu Libanonu,...

Deník N

Aktualizováno: Izrael, který ostřeluje libanonské hnutí Hizballáh na jihu Libanonu, zde zasáhl vůz, v němž jeli pracovníci Organizace spojených národů (OSN). Několik lidí při tom utrpělo zranění, informovala agentura Reuters s odvoláním na…

Jan 5

Šéf libanonského šíitského hnutí Hizballáh dnes prohlásil, že Libanon bude...

Deník N

Šéf libanonského šíitského hnutí Hizballáh dnes prohlásil, že Libanon bude čelit dalším izraelským vojenským operacím, pokud jeho silně vyzbrojená skupina „nevyhnutelně“ neodpoví na zabití zástupce lídra spojeneckého Hamásu na předměstí…

Jan 1

Izrael oznámil, že zaútočil na pozice radikálního hnutí Hizballáh v Libanonu....

Deník N

Izrael oznámil, že zaútočil na pozice radikálního hnutí Hizballáh v Libanonu. Podle izraelské armády se tak stalo v reakci na ostřelování, při němž utrpělo zranění pět izraelských vojáků. Hizballáh podle agentury Reuters informoval, že v…

Dec 13

K útoku na ukrajinského operátora Kyjevstar se přihlásila ruská hackerská...

Deník N

K útoku na ukrajinského operátora Kyjevstar se přihlásila ruská hackerská skupina Solncepek. „Zničili jsme deset tisíc počítačů, přes čtyři tisíce serverů, všechna cloudová úložiště. Zaútočili jsme na Kyjevstar, protože zajišťuje spojení…

Oct 13

Ruský hacker Jevgenij Nikulin byl propuštěn o necelý rok dříve. Americký...

Deník N

Ruský hacker Jevgenij Nikulin byl propuštěn o necelý rok dříve. Americký soud ho původně poslal do vězení na 7 let a 4 měsíce. Podle jeho obhájce Adama Gasnera to ale není nic mimořádného. „Do trestu se započítala doba, kterou strávil v…

Mar 28

Hackeři ze skupiny Anonymous ohlásili, že se nabourali do serverů...

Deník N

Hackeři ze skupiny Anonymous ohlásili, že se nabourali do serverů ruské státní televizní a rozhlasové společnosti VGTRK. Na Twitteru upozornili, že zveřejní 870 GB dat, které stáhli. (Kyiv Independent)

Mar 13

Hackerská skupina Anonymous vyzvala formou videovzkazu Rusy, aby nevěřili propagandě,...

denikn.cz

Hackerská skupina Anonymous vyzvala formou videovzkazu Rusy, aby nevěřili propagandě, vzepřeli se režimu a svrhli Putina. To se alespoň uvádí v přepisu zveřejněném na sociálních sítích. Zvuková stopa videovzkazu je záměrně tak deformovaná,…

Mar 10

Hackeři ze skupiny Anonymous ohlásili, že pronikli do systémů ruského...

denikn.cz

Hackeři ze skupiny Anonymous ohlásili, že pronikli do systémů ruského cenzurního úřadu Roskomnadzor. Na svém webu zveřejnili 360 tisíc souborů, některé z nich pochází z minulého týdne. Upzornili, že přílohy některých zveřejněných e-mailů…

Mar 5

Hackerská skupina Anonymous oznámila, že zablokovala webové stránky ruské Federální...

Deník N / Svět

Hackerská skupina Anonymous oznámila, že zablokovala webové stránky ruské Federální bezpečnostní služby. Web FSB je nyní mimo provoz. (Kyiv Independent)

Feb 28

Hackerská skupina Anonymous na svém twitterovém účtu oznámila, že znepřístupnila...

Deník N / Svět

Hackerská skupina Anonymous na svém twitterovém účtu oznámila, že znepřístupnila internetové stránky tří běloruských bank. Jde o Belarusbank, Priorbank a Belinvestbank. Jejich webové stránky jsou nyní mimo provoz.

Feb 27

Hackerská skupina Anonymous tvrdí, že za posledních osmačtyřicet hodin vyřadila...

denikn.cz

Hackerská skupina Anonymous tvrdí, že za posledních osmačtyřicet hodin vyřadila z provozu více než 300 ruských webových stránek, včetně webů vlády, státních médií a bank.

Feb 27

Hackerská skupina Anonymous vzkazuje ruskému prezidentu Putinovi: Vaše tajemství už...

Deník N / Svět

Hackerská skupina Anonymous vzkazuje ruskému prezidentu Putinovi: Vaše tajemství už nebudou v bezpečí. (Twitter)

Feb 26

Hackerský kolektiv Anonymous vyzval ukrajinské občany, aby si na svých...

denikn.cz

Hackerský kolektiv Anonymous vyzval ukrajinské občany, aby si na svých telefonech vypnuli polohové služby. Ruská strana je podle něj používá pro získávání informací o shromažďování lidí. (Anonymous)

Feb 26

Hackeři ze skupiny Anonymous tvrdí, že narušili ruské státní televizní...

denikn.cz

Hackeři ze skupiny Anonymous tvrdí, že narušili ruské státní televizní kanály. Ty podle nich nyní vysílají o dění na Ukrajině. Nefungují podle nich ani stránky většiny propagandistických médií Kremlu. (Anonymous)

Feb 25

Hacktivistické hnutí Anonymous stojí za únikem informací databáze webu ruského...

denikn.cz

Hacktivistické hnutí Anonymous stojí za únikem informací databáze webu ruského ministerstva obrany. Hnutí se k úniku přihlásilo na sociálních sítích.

Feb 24

Hackerská skupina Anonymous oznámila, že zablokovala webové stránky ruské zpravodajské...

denikn.cz

Hackerská skupina Anonymous oznámila, že zablokovala webové stránky ruské zpravodajské stanice RT News. Z některých zemí jsou však stránky nadále přístupné.

Feb 24

Hackeři ze skupiny Anonymous na Twitteru oznámili, že oficiálně vstupují...

denikn.cz

Hackeři ze skupiny Anonymous na Twitteru oznámili, že oficiálně vstupují do kybernetické války proti ruské vládě. Příčinou je ruská invaze na Ukrajinu.

Sep 22

Aktualizace: V jižním Libanonu explodoval sklad zbraní libanonského šíitského hnutí Hizballáh....

denikn.cz

Aktualizace: V jižním Libanonu explodoval sklad zbraní libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Na místě je několik zraněných. (Reuters)

Aug 18

Zvláštní soud OSN pro Libanon odsoudil člena radikálního hnutí Hizballáhu...

denikn.cz

Zvláštní soud OSN pro Libanon odsoudil člena radikálního hnutí Hizballáhu za zabití bývalého libanonského premiéra Rafíka Harírího v roce 2005. Výši trestu oznámí soud jindy. Tři další muži byli pro nedostatek důkazů zbaveni obvinění. …

Jun 3

Nepokoje ve Spojených státech oživily hackerskou skupinu Anonymous, která je...

denikn.cz

Nepokoje ve Spojených státech oživily hackerskou skupinu Anonymous, která je známá díky svým ikonickým maskám. Hackeři zaútočili na web policejního oddělení v Minneapolis. (Reuters)