English

Do Polska v pátek přišlo přes 106.400 lidí z Ukrajiny. Je to nejvíce...

Deník N / Svět

Do Polska v pátek přišlo přes 106.400 lidí z Ukrajiny. Je to nejvíce od začátku ruské invaze. Celkem je v Polsku již 787 300 uprchlíků z Ukrajiny. (ČTK)

More from Deník N / Svět

Mar 21

Česko společně s Polskem a pobaltskými zeměmi navrhuje omezení dovozu obilí z Ruska...

Deník N

Česko společně s Polskem a pobaltskými zeměmi navrhuje omezení dovozu obilí z Ruska a Běloruska do EU.

Sep 22

Polsko-ukrajinský spor o dovoz obilí z Ukrajiny zásadně neovlivní vzájemné vztahy, řekl...

Deník N

Polsko-ukrajinský spor o dovoz obilí z Ukrajiny zásadně neovlivní vzájemné vztahy, řekl polský prezident Duda. Premiér Morawiecki mezitím varoval ukrajinského prezidenta Zelenského, aby „Poláky už nikdy neurážel“. Reagoval tak na jeho…

Sep 22

Komentář Josefa Boušky: Problém s polským zákazem dovozu obilí z Ukrajiny odhalil...

Deník N

Komentář Josefa Boušky: Problém s polským zákazem dovozu obilí z Ukrajiny odhalil jednu zásadní slabinu současné Evropy. Nejsme připraveni přinášet skutečné oběti. Pomáháme, jen když nás to nebolí.

Sep 20

Polsko by mohlo rozšířit zákaz dovozu ukrajinského obilí, pokud Kyjev...

Deník N

Polsko by mohlo rozšířit zákaz dovozu ukrajinského obilí, pokud Kyjev nepřestane stupňovat napětí, pohrozil polský premiér Mateusz Morawiecki. Ukrajina již dříve varovala, že by mohla odpovídat vlastními restrikcemi. (Reuters)

Sep 15

Evropská komise neprodlouží zákaz dovozu ukrajinského obilí do sousedních zemí...

Deník N / Svět

Evropská komise neprodlouží zákaz dovozu ukrajinského obilí do sousedních zemí Ukrajiny. Komise oznámila, že díky dočasným opatřením zavedeným v květnu zmizela narušení trhu v pěti členských státech EU, které zákaz uplatňují. Embargo…

Sep 13

Evropská komise dostala návrh, aby prodloužila zákaz dovozu ukrajinského obilí...

Deník N

Evropská komise dostala návrh, aby prodloužila zákaz dovozu ukrajinského obilí do Polska, Maďarska, Slovenska, Bulharska a Rumunska, který má vypršet v pátek 15. září. Informovala o tom polská rozhlasová stanice RMF 24. „Je to pozitivní…

Jun 30

Včerejší jednání Evropské rady o migraci zablokovalo Polsko s Maďarskem. Do závěrů...

Deník N

Včerejší jednání Evropské rady o migraci zablokovalo Polsko s Maďarskem. Do závěrů chtěly oba státy dostat, aby se pravidla o azylu a migraci přijímala jednomyslně. Ničeho reálně ale nedosáhly, platí návrh z jednání v Lucemburku.

Jun 21

Jaroslaw Kaczyński bude jediným vicepremiérem v polské vládě po změnách, které...

Deník N

Jaroslaw Kaczyński bude jediným vicepremiérem v polské vládě po změnách, které v poledne ohlásí prezident Andrzej Duda. Oznámil to vládní mluvčí. Jde o návrat Kaczyńského do vlády poté, co v červnu roku 2022 odstoupil z funkce…

Apr 16

Ministři zemědělství Ukrajiny a Maďarska jednali o zákazu dovozu obilí, který vedle...

Deník N

Ministři zemědělství Ukrajiny a Maďarska jednali o zákazu dovozu obilí, který vedle Budapešti zavedla i polská vláda. Maďarský ministr svého kolegu ujistil o tom, že tranzit přes zemi zůstane zachovaný. (Ukrajinska pravda)

Apr 15

Polská vláda zakázala dovoz obilí a dalších potravin z Ukrajiny. V reakci na...

Deník N

Polská vláda zakázala dovoz obilí a dalších potravin z Ukrajiny. V reakci na protesty rolníků to podle médií oznámil šéf vládní strany Kaczyński. (ČT24)

Jul 31

Cesty Polska a Maďarska se podle polského premiéra Mateusze Morawieckého rozešly....

Deník N

Cesty Polska a Maďarska se podle polského premiéra Mateusze Morawieckého rozešly. Za důvod označil postoje k válce na Ukrajině. Podobně se minulý týden vyjádřil šéf maďarské vlády Viktor Orbán. Obě země dosud spojovala kritika EU. (ČTK)

Mar 27

Do Polska přišlo z Ukrajiny už 2,3 milionu lidí, oznámila polská Pohraniční...

Deník N

Do Polska přišlo z Ukrajiny už 2,3 milionu lidí, oznámila polská Pohraniční stráž. Za včerejšek jich bylo 31 100. Polsko má 38 milionů obyvatel, počet lidí v Polsku se tedy zvýšil o 6 % a překročil 40 milionů.

Mar 11

Do Polska přišlo přes 1,5 milionu lidí prchajících před válkou na...

denikn.cz

Do Polska přišlo přes 1,5 milionu lidí prchajících před válkou na Ukrajině. Jen za včerejšek do země dorazilo 87 000 lidí, do dnešních 7.00 přišlo dalších 25 000. Polsko je hlavní destinací, kam prchají civilisté před útoky ruské armády.…

Mar 5

Do Polska v pátek přišlo přes 106.400 lidí z Ukrajiny. Je to nejvíce...

Deník N / Svět

Do Polska v pátek přišlo přes 106.400 lidí z Ukrajiny. Je to nejvíce od začátku ruské invaze. Celkem je v Polsku již 787 300 uprchlíků z Ukrajiny. (ČTK)

Dec 2

Advokát soudu Evropské unie doporučil zamítnout žalobu Polska a Maďarska proti...

denikn.cz

Advokát soudu Evropské unie doporučil zamítnout žalobu Polska a Maďarska proti spojení právního státu a peněz. Podmíněnost je podle něj v souladu s unijním právem. Mechanismus umožňující odebrat unijní dotace zemím omezujícím například…

Jul 15

Evropská komise zahájila přestupkové řízení s Polskem a Maďarskem kvůli diskriminaci LGBTQ...

denikn.cz

Evropská komise zahájila přestupkové řízení s Polskem a Maďarskem kvůli diskriminaci LGBTQ menšin. Oba státy o tom vyrozuměla dopisem. Nyní mají dva měsíce na vyjádření. Pokud nepodniknou kroky k nápravě, EK na ně podá žalobu. Více zde. V…

Dec 28

Evropská komise bude jednat s Polskem a Maďarskem o právním státu, řekla místopředsedkyně...

denikn.cz

Evropská komise bude jednat s Polskem a Maďarskem o právním státu, řekla místopředsedkyně EK Věra Jourová. „Musí respektovat základní hodnoty EU. Peníze nesmějí proudit do zemí, jejichž vlády odmítají hodnoty demokracie.“ (Tagesspiegel)

Nov 16

Polský ministr spravedlnosti je přesvědčen, že Polsko stejně jako Maďarsko...

denikn.cz

Polský ministr spravedlnosti je přesvědčen, že Polsko stejně jako Maďarsko bude vetovat rozpočet EU, jenž chce vyplácení peněz podmínit vládou práva. (ČTK)

Nov 13

Evropská komise dnes jednala se zástupci Česka a Polska o rozšiřování polského...

denikn.cz

Evropská komise dnes jednala se zástupci Česka a Polska o rozšiřování polského dolu Turów, který leží na česko-polsko-německém pomezí. Podle podnětu, který ČR už v září podala do Bruselu, totiž Polsko porušuje unijní právo. Polsko podle ČR…

Sep 11

Premiéři Česka, Polska, Maďarska a Slovenska se podle polského předsedy vlády...

denikn.cz

Premiéři Česka, Polska, Maďarska a Slovenska se podle polského předsedy vlády Mateusze Morawieckého shodli, že v Bělorusku se musí konat svobodné volby. Odsoudili i útok na Navalného. (ČTK)