English

Akademie věd ČR spouští stáže pro vědce z Ukrajiny, do konce...

Deník N / Česko

Akademie věd ČR spouští stáže pro vědce z Ukrajiny, do konce roku 2023 jich chce podpořit alespoň padesát. Do programu Researchers at Risk Fellowship se mohou do konce září tohoto roku hlásit výzkumní pracovníci všech oborů. (AV ČR)

More from Deník N / Česko

Jan 18

Kvalita ovzduší v České republice byla loni dobrá, koncentrace většiny...

Deník N / Česko

Kvalita ovzduší v České republice byla loni dobrá, koncentrace většiny znečišťujících látek opět klesly a dostaly se na nejnižší hodnoty za uplynulé desetileté období. Vůbec poprvé nebyl překročen žádný imisní limit pro jemné prachové…

Nov 14

České dráhy informovaly o očekávaných omezeních dopravy, která nastanou v souvislosti se...

Deník N

České dráhy informovaly o očekávaných omezeních dopravy, která nastanou v souvislosti se stávkou v Německu. Stávka německých strojvedoucích začne ve středu večer. České dráhy v době trvání stávky nedoporučují do Německa cestovat. (ČD)

Oct 3

Rozpočet Akademie věd ČR (AV ČR) by se měl v porovnání...

Deník N

Rozpočet Akademie věd ČR (AV ČR) by se měl v porovnání s letošním rokem navýšit asi o 456 milionů na 7,642 miliardy korun, vyplývá to z návrhu státního rozpočtu na rok 2024 zveřejněného na webu Poslanecké sněmovny. Oproti měsíc starému…

Sep 29

Německo se s ČR a Polskem dohodlo na společných hlídkách na české...

Deník N

Německo se s ČR a Polskem dohodlo na společných hlídkách na české a polské straně hranice, oznámila německá ministryně vnitra Faeser.

Jun 30

Názor české veřejnosti k přijatelnosti konzumace návykových látek se v uplynulých čtyřech...

Deník N

Názor české veřejnosti k přijatelnosti konzumace návykových látek se v uplynulých čtyřech letech nezměnil, výjimkou je postoj k užívání konopných drog. Za morálně přijatelné považuje konzumaci těchto drog 62 procent lidí. (CVVM)

Sep 29

Omezení vstupu do požárem zasažené oblasti národního parku České Švýcarsko...

Deník N

Omezení vstupu do požárem zasažené oblasti národního parku České Švýcarsko bude trvat i nadále, původně platilo do konce září. Skončí ale noční zákaz vstupu a otevře se cesta Hřensko–Pravčická brána. (ČTK)

Aug 31

Omezení vstupu do Národního parku České Švýcarsko bude kvůli požáru...

Deník N

Omezení vstupu do Národního parku České Švýcarsko bude kvůli požáru prodlouženo do konce září. Ministryně životního prostředí Anna Hubáčková to řekla České televizi.

Aug 11

Ministerstvo prodlouží omezení vstupu do národního parku České Švýcarsko. Trvat...

Deník N

Ministerstvo prodlouží omezení vstupu do národního parku České Švýcarsko. Trvat bude do 31. srpna. Přes noc bude park zcela uzavřen, řekla ministryně Hubáčková. Evakuovaní obyvatelé z Hřenska se budou postupně od soboty vracet domů.…

Mar 17

Česká republika od zítřka ruší všechna koronavirová omezení pro příjezd...

Deník N

Česká republika od zítřka ruší všechna koronavirová omezení pro příjezd ze zemí Evropské unie a dalších osmi evropských států. Lidé nebudou muset vyplňovat příjezdový formulář, povinné nebude ani potvrzení o testu, očkování nebo prodělané…

Feb 25

Vláda připravuje omezení leteckého provozu nad územím České republiky pro...

denikn.cz

Vláda připravuje omezení leteckého provozu nad územím České republiky pro některé letecké společnosti z Ruska, oznámil premiér Petr Fiala. Podobu opatření ladí s Polskem. „Ministr dopravy je v kontaktu s polským ministrem dopravy. Máme…

Nov 27

Podle Romana Nerudy z Ústavu informatiky AV ČR by měly...

denikn.cz

Podle Romana Nerudy z Ústavu informatiky AV ČR by měly školy v Česku zůstat otevřené. Navrhuje, aby se místo posílání tříd do karantén každý den děti testovaly. „Opatření přicházejí pozdě, proto nápor na nemocnice bude ještě několik týdnů…

Oct 18

Česká republika je podle ministra zahraničí Jakuba Kulhánka pro omezení...

denikn.cz

Česká republika je podle ministra zahraničí Jakuba Kulhánka pro omezení pronájmu letadel běloruským aerolinkám. Evropská unie by také na summit Východního partnerství mohla pozvat běloruskou opozici. (ČTK)

Sep 22

Akademie věd představila centrum pro výzkum fyziky pevných látek. V novém...

denikn.cz

Akademie věd představila centrum pro výzkum fyziky pevných látek. V novém centru, které stojí v pražském Ládví, budou vědci bádat od listopadu. V budově vzniklo 55 laboratoří pro výzkum nanoelektroniky, fotoniky, magnetismu, funkčních a…

Jul 29

Tým vedený českým vědcem Pavlem Jungwirthem z ÚOCHB AV ČR jako...

denikn.cz

Tým vedený českým vědcem Pavlem Jungwirthem z ÚOCHB AV ČR jako první na světě připravil kovovou vodu. Zlatě se leskne.

May 19

Česká vakcinologická společnost zvažuje vydat doporučení k věkovému omezení u vakcín od...

denikn.cz

Česká vakcinologická společnost zvažuje vydat doporučení k věkovému omezení u vakcín od firem AstraZeneca a Johnson & Johnson. Měli by je dostávat jen lidé starší 50 let. Důvodem jsou vzácné případy krevních sraženin po očkování. (iRozhlas)

Nov 14

V roce 2019 měla Česká republika nejčistší ovzduší za posledních 11 let. Není...

denikn.cz

V roce 2019 měla Česká republika nejčistší ovzduší za posledních 11 let. Není to ale úplně jednoznačný důvod slavit – čtvrtina populace žije v místech, kde jsou imisní limity překračovány, i když vynecháme přízemní ozon. (ČHMÚ)

Nov 4

Omezení farmářských trhů na prodej českých potravin může podle informací...

denikn.cz

Omezení farmářských trhů na prodej českých potravin může podle informací Deníku N porušovat unijní právo. Jeden tuzemský pokus o zvýhodnění tuzemské produkce přitom už narazil u Evropské komise.

Aug 15

Koncentrace karcinogenního benzopyrenu nejproblematičtější znečištující látky v ovzduší v ČR, byla letos...

denikn.cz

Koncentrace karcinogenního benzopyrenu nejproblematičtější znečištující látky v ovzduší v ČR, byla letos v únoru rekordně nízká. Pomohlo teplo i kotlíkové dotace. Některé stanice hlásily jen 15procentní koncentraci oproti průměru. (ČHMÚ)

Jul 23

Omezení pro české turisty prodloužilo také Finsko, které opatření uvolní...

denikn.cz

Omezení pro české turisty prodloužilo také Finsko, které opatření uvolní nejdříve 25. srpna. Informovala o tom česká ambasáda v Helsinkách. V zemi bude od 27. července platit omezení cestování z Rakouska, Slovinska a Švýcarska.

Mar 17

Vědci a popularizátoři z Akademie věd (AV) pro období zvláštních...

denikn.cz

Vědci a popularizátoři z Akademie věd (AV) pro období zvláštních opatření kvůli koronaviru spustili cyklus Věda na doma. Prostřednictvím online přednášek přibližují žákům a studentům zajímavosti z astronomie, práva, chemie a dalších oborů,…