English

Politolog: Zvolení Zemana naplnilo černý scénář

domaci.eurozpravy.cz

Praha - Zvolení Miloše Zemana bylo naplněním černého scénáře, říká v rozhovoru pro Týden politolog Fakulty sociálních věc Univerzity Karlovy Josef Mlejnek. Ten již delší dobu ostře kritizuje prezidentovy přešlapy.

More from eurozpravy.cz

Jul 1

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA | OBRAZEM: 57. ročník MFF Karlovy Vary s Russellem Crowem a z nemocnice na pódium Jiří Bartoška

EuroZprávy.cz

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary opět potvrdil, že divákům umí nabídnout skvělé hvězdy ze zámoří. Russell Crowe si v těchto chvílích užívá atmosféru lázeňského města a lidé mohou znovu vidět i prezidenta festivalu Jiřího Bartošku.

Aug 18

Prezidentem by se stal generál Pavel, ukazuje průzkum Median

EuroZprávy.cz

Pro první kolo prezidentské volby má stále největší podíl hlasů šéf hnutí ANO Andrej Babiš, ale v druhém kolo by ho porazil někdejší vysoký představitel české armády a NATO Petr Pavel. Vyplývá to z aktuálního volebního modelu agentury…

May 26

Někdejší rektor Univerzity Karlovy Zima chce kandidovat na prezidenta

Bývalý rektor Karlovy univerzity a vedoucí prezidentova lékařského konzilia Tomáš Zima chce kandidovat na prezidenta ČR. Uvedl to v rozhovoru pro Deník. Noviny rozhovor zveřejní v pátečním vydání, úryvek dnes poskytly ČTK. Zima chce…

May 6

"Naprostý ubožák..." Jiří Ovčáček vytočil Drahoše i další politiky

Kauza kolem nedávno zesnulého předsedy Senátu ČR Jaroslava Kubery dál rezonuje na sociálních sítích. Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček například sdílel text, ve kterém se píše, že to byli právě senátoři, kteří ho nutili plánovat…

Jan 10

Jiřímu Drahošovi ruply nervy. Tohle už je opravdu moc

Bývalý prezidentský kandidát Jiří Drahoš už se neudržel a musel na sociální síti zareagovat na zprávy, které se kolem něj v poslední době šíří.

Jun 18

Proč Jiří Drahoš odmítl podepsat ústavní žalobu na Miloše Zemana?

Celkem 31 senátorů už podepsalo návrh ústavní žaloby na prezidenta Miloše Zemana. Znamená to, že se předlohou bude zabýval Senát. Pod žalobou chybí podpis jednoho z největších Zemanových kritiků, někdejšího prezidentského kandidáta Jiřího…

Sep 8

Indický prezident navštívil Karlovu univerzitu. Znalosti studentů ho ohromily

EuroZprávy.cz

Praha - Indický prezident Rám Náth Kóvind dnes při třídenní návštěvě Česka zavítal na pražskou Univerzitu Karlovu (UK). V závěru oficiálního programu osobně pohovořil i s několika indickými studenty, kteří se v České republice vzdělávají.…

Jan 29

Miloš Zeman je můj prezident, prohlásil Horáček. A pak zkritizoval Drahoše

Praha - Textař, producent a neúspěšný kandidát na prezidenta Michal Horáček před druhým kolem otevřeně podporoval Jiřího Drahoše. Dokonce se spolu s ním účastnil setkání s voliči a nabídl mu svoje billboardy. Jenže po volbách se na jeho…

Jan 27

ŽIVĚ: Volební štáb kandidáta Jiřího Drahoše

Praha - Tým Jiřího Drahoše sleduje výsledky prezidentských voleb v Kongresovém centru v Praze. Do štábu se akreditovalo více novinářů než před dvěma týdny, zájem projevily téměř tři stovky novinářů.

Jan 13

OBRAZEM: Volební štáb Jiřího Drahoše

Praha - Účastník druhého kola prezidentských voleb Jiří Drahoš označil výsledek ve volbách za skvělý pocit. Je to podle něj ale jen postup ze skupiny do finále.

Nov 14

KDU-ČSL podpořila v souboji o Hrad Jiřího Drahoše

Praha - Celostátní výbor KDU-ČSL dnes doporučil voličům strany, aby v prezidentské volbě podpořili bývalého předsedu Akademie věd Jiřího Drahoše.

Oct 9

Kandidáti na prezidenta budou sbírat podpisy na Karlově univerzitě, agitace je zakázaná

Praha/Brno - Kandidáti na prezidenta budou moct během října na Univerzitě Karlově v Praze (UK) sbírat podpisy pro kandidaturu. Podobnou akci pořádala už v září také Masarykova univerzita v Brně.

Jul 25

STAN podporuje kandidaturu Jiřího Drahoše na prezidenta

Praha - Celostátní výbor hnutí Starostové a nezávislí (STAN) se dnes na jednání v Praze usnesl, že podporuje prezidentskou kandidaturu bývalého předsedy Akademie věd Jiřího Drahoše. Informoval o tom šéf hnutí Petr Gazdík.

May 22

Jiří Drahoš bude českým prezidentem. Alespoň podle internetové hry Karla Janečka

Praha - Online hra Prezident 21 miliardáře Karla Janečka stále probíhá. Prezidentem by se v ní stal bývalý předseda akademie věd ČR Jiří Drahoš. Miloš Zeman je vítězem co do počtu negativních hlasů. V top desítce je také herec Marek Eben…

May 6

Karlovy Vary zahájily další lázeňskou sezonu

Karlovy Vary - Karlovy Vary dnes zahájily 660. lázeňskou sezonu. Největší lázeňské město věří, že bude opět úspěšnější než v předchozích letech.

Jun 29

Herec Jean Reno dorazí do Čech. Převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary

Karlovy Vary - Francouzský herec Jean Reno převezme na 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Cenu prezidenta MFF KV za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Apr 26

Dárek pro Jiřinu Bohdalovou: Letos dostane Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary

kultura.eurozpravy.cz

Karlovy Vary - Herečka Jiřina Bohdalová, která začátkem května oslaví pětaosmdesátiny, převezme na letošním MFF Karlovy Vary Cenu prezidenta tohoto filmového festivalu.

Nov 20

Karlova univerzita a VŠE podaly žalobu na Zemana

Praha - Univerzita Karlova a Vysoká škola ekonomická společně s Jiřím Fajtem, Ivanem Ošťádalem a Janem Eichlerem, které prezident Miloš Zeman odmítl jmenovat profesory, na něj podaly žalobu.

Jan 29

Babiš zesměšnil Karlovy Vary: Tak sem kapitalismus ještě nedorazil

domaci.eurozpravy.cz

Karlovy Vary - Místo, kam ještě nedorazil kapitalismus - tak dnes popsal ministr financí Andrej Babiš situaci v karlovarském hotelu Thermal. A kritikou kdysi výstavního hotelu, který spadá pod jeho ministerstvo, opravdu nešetřil.