English

Premiér Fiala by se chtěl vyhnout systému evropských kvót na...

denikn.cz

Premiér Fiala by se chtěl vyhnout systému evropských kvót na uprchlíky z Ukrajiny. „Nežádáme žádné přerozdělování nebo kvóty,“ řekl Fiala v CNN Prima News. Vláda podle něj nyní řeší, jak podpořit občany, kteří ubytovali uprchlíci u sebe.…

More from denikn.cz

Jun 30

Prezident Petr Pavel ani premiér Petr Fiala (ODS) si nepřejí...

Deník N / Česko

Prezident Petr Pavel ani premiér Petr Fiala (ODS) si nepřejí v aktuální bezpečnostní situaci personální změny v čele ministerstva obrany či armády. Pavel to dnes řekl v pořadu Otázky Václava Moravce České televize (ČT). Média v poslední…

Jun 18

Premiér Petr Fiala (ODS) využil včerejší summit v Bruselu i k neformálním jednáním...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala (ODS) využil včerejší summit v Bruselu i k neformálním jednáním o českém eurokomisaři či eurokomisařce. Řekl, že se snaží pro něj vytvořit co nejlepší pozici. Fiala dodal, že respektuje rozhodnutí hnutí STAN, které včera…

Jun 5

Na CNN Prima News probíhá duel mezi premiérem Petrem Fialou...

Deník N

Na CNN Prima News probíhá duel mezi premiérem Petrem Fialou (ODS) a šéfem opozičního hnutí ANO Andrejem Babišem. Debatují o bezpečnosti v Evropské unii či o Green Dealu, které jsou tématem voleb do Evropského parlamentu. (CNN Prima News)

May 29

Premiér Petr Fiala (ODS) při dnešním jednání s premiérkou Evikou Siliňou...

Deník N

Premiér Petr Fiala (ODS) při dnešním jednání s premiérkou Evikou Siliňou poděkoval Lotyšsku za podporu české muniční iniciativy. Diskutovali i o NATO či ochraně hranic. „Lotyšsko je náš důležitý spojenec a partner,“ napsal Fiala na síti X.

May 23

Premiér Petr Fiala (ODS) popřál prezidentu Petru Pavlovi brzké uzdravení....

Deník N

Premiér Petr Fiala (ODS) popřál prezidentu Petru Pavlovi brzké uzdravení. Prezident se dnes zranil při jízdě na motorce.

May 17

Odbory požádaly premiéra Petra Fialu (ODS) o co nejrychlejší svolání jednání...

Deník N

Odbory požádaly premiéra Petra Fialu (ODS) o co nejrychlejší svolání jednání o reformě penzí či zaručených mzdách. Podle předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů Josefa Středuly jsou připraveny hledat kompromisy. (ČT24)

Feb 26

Premiér Petr Fiala (ODS) přijme zítra ráno před jednáním předsedů...

Deník N / Svět

Premiér Petr Fiala (ODS) přijme zítra ráno před jednáním předsedů vlád zemí Visegrádské skupiny svůj polský protějšek Donalda Tuska. Setkání se posunulo z dnešního večera kvůli narychlo organizované Fialově návštěvě Paříže. Hlavními tématy…

Sep 6

Premiér Petr Fiala (ODS) po jednání vlády oznámil, že novým...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala (ODS) po jednání vlády oznámil, že novým ředitelem Generální inspekce bezpečnostních sborů se stane Vít Hendrych. Do funkce ho jmenuje k 7. září. „Dosud byl náměstek a statutární zástupce ředitele Generální inspekce…

Jun 4

Premiér Petr Fiala z ODS se v diskuzi na CNN Prima News...

Deník N

Premiér Petr Fiala z ODS se v diskuzi na CNN Prima News hádal s expremiérem ANO Andrejem Babišem. Oba lídři se takto utkali poprvé od sněmovních voleb v roce 2021.

Apr 12

Premiér Petr Fiala ocenil účast prezidenta Petra Pavla na jednání...

Deník N

Premiér Petr Fiala ocenil účast prezidenta Petra Pavla na jednání Bezpečnostní rady státu. Pavel po schůzi prohlásil, že se nebude účastnit všech jednání. Dorazí při projednávání témat, které budou vyžadovat jeho účast.

Feb 28

Premiér Petr Fiala (ODS) respektuje, že se prezident Petr Pavel...

Deník N

Premiér Petr Fiala (ODS) respektuje, že se prezident Petr Pavel ke snížení mimořádné valorizace důchodů vysloví až po své inauguraci, tedy po 9. březnu. Fiala to uvedl po dnešní schůzce s nastupující hlavou státu. „Jsme přesvědčeni, že je…

Feb 28

Premiér Petr Fiala (ODS) se se zvoleným prezidentem Petrem Pavlem...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala (ODS) se se zvoleným prezidentem Petrem Pavlem domluvil na koordinaci zahraniční politiky. Premiér bude nadále zastupovat Česko v evropských orgánech, prezident na summitech NATO. (ČTK)

Feb 22

Premiér Petr Fiala (ODS) přiletěl do polské Varšavy na jednání...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala (ODS) přiletěl do polské Varšavy na jednání s představiteli států takzvané bukurešťské devítky (B9), která sdružuje země východního křídla NATO, s americkým prezidentem Bidenem.

Aug 21

Premiér Petr Fiala (ODS) se před budovou Českého rozhlasu v...

Deník N

Premiér Petr Fiala (ODS) se před budovou Českého rozhlasu v Praze spolu s dalšími politiky účastní pietního aktu k uctění památky padlých v souvislosti s 54. výročím okupace Československa vojsky zemí Varšavské smlouvy. Jen do konce roku…

Jul 19

Premiér Petr Fiala (ODS) odlétá do Bruselu, kde proběhne jednání...

Deník N

Premiér Petr Fiala (ODS) odlétá do Bruselu, kde proběhne jednání o dalších krocích Albánie a Severní Makedonie v přístupovém procesu do Evropské unie. (Úřad vlády)

Jun 1

Český premiér Petr Fiala (ODS) se setká s francouzským prezidentem...

Deník N

Český premiér Petr Fiala (ODS) se setká s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem, k jednání dojde příští týden v Paříži. Jedním z hlavních témat bude předsednictví v Radě Evropské unie. (Seznam Zprávy)

Feb 26

Premiér Petr Fiala (ODS) svolal na neděli mimořádné jednání vlády,...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala (ODS) svolal na neděli mimořádné jednání vlády, informoval o tom mluvčí Úřadu vlády Václav Smolka. Kabinet bude jednat o aktuální bezpečnostní situaci vyvolané ruskou agresí vůči Ukrajině.

Feb 14

Premiér Petr Fiala (ODS) svolal na dnešní odpoledne mimořádné jednání...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala (ODS) svolal na dnešní odpoledne mimořádné jednání Bezpečnostní rady státu. Od 16:00 bude jednat o situaci na Ukrajině, řekl mluvčí kabinetu Václav Smolka. O napjatém stavu jednal dnes dopoledne krizový štáb ministerstva…

Dec 12

Designovaný premiér Petr Fiala (ODS) představí závěry jednání s prezidentem...

denikn.cz

Designovaný premiér Petr Fiala (ODS) představí závěry jednání s prezidentem Milošem Zemanem o jmenování vlády v pondělí v podvečer v Praze s lídry dalších koaličních uskupení. Přímo v Lánech s vyjádřením Fiala nevystoupí. (ČTK)

Nov 17

Kandidát na premiéra Petr Fiala po jednání s prezidentem Milošem...

denikn.cz

Kandidát na premiéra Petr Fiala po jednání s prezidentem Milošem Zemanem poprvé veřejně představil složení kabinetu. Není v něm žádné překvapení. Jednotlivá jména najdete v našem článku.