English

Až 2700 civilistům se dnes podařilo uprchnout z obléhaného Mariupolu. Informovala o tom...

Deník N

Až 2700 civilistům se dnes podařilo uprchnout z obléhaného Mariupolu. Informovala o tom ukrajinská vicepremiérka Vereščuková. Obvinila ruskou armádu z blokování humanitárních konvojů s pomocí pro město. (BBC)

More from Deník N

Mar 3

Většina civilistů zemřela při čtvrtečním incidentu u humanitárního konvoje v...

Deník N / Svět

Většina civilistů zemřela při čtvrtečním incidentu u humanitárního konvoje v Gaze kvůli tlačenici, uvedla podle Reuters izraelská armáda v závěru svého předběžného vyšetřování. Izraelští vojáci do davu údajně nestříleli. Někteří svědci…

May 7

Z oceláren Azovstal v ukrajinském Mariupolu už byli podle ukrajinské vlády evakuováni...

Deník N / Svět

Z oceláren Azovstal v ukrajinském Mariupolu už byli podle ukrajinské vlády evakuováni všichni starci, ženy a děti. „Tato část humanitární operace byla dokončena,“ napsala vicepremiérka Iryna Vereščuková na kanálu Telegram. (CNN)

May 7

Z oceláren Azovstal v Mariupolu bylo v sobotu evakuováno dalších padesát civilistů. Oznámila...

Deník N

Z oceláren Azovstal v Mariupolu bylo v sobotu evakuováno dalších padesát civilistů. Oznámila to jak ukrajinská vláda, tak samozvaná Doněcká lidová republika. Mezi evakuovanými by měli být ženy, děti a starší lidé. (CNN)

May 7

Z oceláren Azovstal v Mariupolu nejsou hlášeny žádné další evakuace. Ty měly...

Deník N

Z oceláren Azovstal v Mariupolu nejsou hlášeny žádné další evakuace. Ty měly v sobotu pokračovat podle Ruska i Ukrajiny, CNN ale uvádí, že tomu nic nenasvědčuje. V podzemních bunkrech zůstává uvězněno nejméně 100 lidí včetně dětí. (CNN)

May 3

Ze závodu Azovstal v obléhaném Mariupolu bylo úspěšně evakuováno 101 civilistů. Informovala...

Deník N

Ze závodu Azovstal v obléhaném Mariupolu bylo úspěšně evakuováno 101 civilistů. Informovala o tom OSN. (AFP)

May 2

Z Mariupolu by měl dnes odjet evakuační konvoj, který organizuje OSN...

Deník N

Z Mariupolu by měl dnes odjet evakuační konvoj, který organizuje OSN a Mezinárodní červený kříž. Auta by měla na několika místech ve městě vyzvednout civilisty a pak s nimi odjet směrem k Berďansku. Včera se z obléhané ocelárny Azovstal…

May 1

Evakuace z Mariupolu by se podle místních představitelů mohla uskutečnit ještě...

Deník N

Evakuace z Mariupolu by se podle místních představitelů mohla uskutečnit ještě dnes. Rada a guvernér obléhaného přístavního města podle agentury Reuters řekli obyvatelům, kteří chtějí odejít do Záporoží, aby se shromáždili v 16:00. …

Apr 29

Během dneška by měla proběhnout evakuace civilistů, kteří se skrývají...

Deník N

Během dneška by měla proběhnout evakuace civilistů, kteří se skrývají v krytech v ocelárnách Azovstal. Bez bližších podrobností o tom informoval úřad ukrajinského prezidenta Zelenského. Podle dřívějších informací bylo v Azovstalu nejméně…

Apr 23

Ukrajina se pokouší evakuovat civilisty z Mariupolu. Oznámila to místopředsedkyně vlády...

Deník N

Ukrajina se pokouší evakuovat civilisty z Mariupolu. Oznámila to místopředsedkyně vlády Iryna Vereščuková. V poledne (11:00 SELČ) se měli shromáždit. Ruská armáda ale předchozí pokusy o evakuaci zmařila. (ČTK)

Apr 1

Evakuovat civilisty z Mariupolu dnes nebylo možné. Podle světových agentur to...

Deník N

Evakuovat civilisty z Mariupolu dnes nebylo možné. Podle světových agentur to večer oznámil Mezinárodní výbor červeného kříže (ICRC), jehož tým se během dne pokoušel do obléhaného města dostat. Musel se však vrátit do Záporoží. ICRC pokus…

Mar 25

Až 2700 civilistům se dnes podařilo uprchnout z obléhaného Mariupolu. Informovala o tom...

Deník N

Až 2700 civilistům se dnes podařilo uprchnout z obléhaného Mariupolu. Informovala o tom ukrajinská vicepremiérka Vereščuková. Obvinila ruskou armádu z blokování humanitárních konvojů s pomocí pro město. (BBC)

Mar 23

Na Ukrajině bude pokračovat snaha evakuovat civilisty skrze devět humanitárních...

Deník N / Svět

Na Ukrajině bude pokračovat snaha evakuovat civilisty skrze devět humanitárních koridorů, na kterých se dohodly ukrajinské úřady a ruská armáda. (ČTK)

Mar 23

Ruští vojáci u Mariupolu zabavili 11 autobusů, které jely do města evakuovat...

Deník N / Svět

Ruští vojáci u Mariupolu zabavili 11 autobusů, které jely do města evakuovat část lidí. Vozidla jsou nyní na neznámém místě i s řidiči a několika pracovníky záchranné služby. (CNN)

Mar 21

Vicepremiérka Iryna Vereščuková odmítla ruské ultimátum, aby se obránci Mariupolu...

Deník N / Svět

Vicepremiérka Iryna Vereščuková odmítla ruské ultimátum, aby se obránci Mariupolu vzdali. „O žádném vzdávání se a skládání zbraní nemůže být řeč. Už jsme to ruské straně sdělili,“ citoval Vereščukovou server Ukrajinska pravda.

Mar 8

Evakuace z obléhaného přístavu Mariupolu se opět nezdařila, situace je podle...

Deník N / Svět

Evakuace z obléhaného přístavu Mariupolu se opět nezdařila, situace je podle úřadů katastrofální, uvedla dnes podle agentury Reuters vicepremiérka Iryna Vereščuková. V ulicích leží mrtvoly, vodu lidé získávají z potoků nebo roztápějí sníh…

Mar 8

Téměř 3500 civilistů bylo dnes evakuováno z ukrajinského města Sumy, řekl v televizním...

Deník N / Svět

Téměř 3500 civilistů bylo dnes evakuováno z ukrajinského města Sumy, řekl v televizním rozhovoru regionální guvernér Dmytro Žyvyckyj. Přibližně 1700 z evakuovaných byli zahraniční studenti tamních univerzit. (Reuters)

Mar 7

Pokračuje evakuace civilistů z města Irpiň poblíž Kyjeva. Podle starosty města...

denikn.cz

Pokračuje evakuace civilistů z města Irpiň poblíž Kyjeva. Podle starosty města se do bezpečí podařilo „poklidně“ dostat zhruba tisíc lidí. Zdůraznil však, že Rusové Irpiň stále ostřelují. Ukrajinští vojáci podle něj odvrátili útok ruských…

Mar 7

Za „nepřijatelné“ označila ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková Ruskem navržené humanitární...

Deník N / Svět

Za „nepřijatelné“ označila ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková Ruskem navržené humanitární koridory. Některé totiž vedou do Ruska či Běloruska. (BBC)

Mar 6

Humanitární evakuace v Mariupolu maří podle Putina ukrajinské úřady, řekl...

denikn.cz

Humanitární evakuace v Mariupolu maří podle Putina ukrajinské úřady, řekl v dnešním hovoru s francouzským prezidentem Macronem. (Le Monde)

Aug 27

Evakuace civilistů z Kábulu byla po čtvrtečních útocích u letiště...

denikn.cz

Evakuace civilistů z Kábulu byla po čtvrtečních útocích u letiště urychlena, informovala agentura Reuters s odvoláním na zdroj z letiště. Letadla odlétala pravidelně, řekl bezpečnostní představitel, který si nepřál být jmenován. I přes…