English

Česko neuspělo s nabídkou na dodávku obrněných vozidel na Slovensko, Bratislava...

Deník N

Česko neuspělo s nabídkou na dodávku obrněných vozidel na Slovensko, Bratislava uzavře smlouvu s Finskem, vyplývá z rozhodnutí slovenské vlády, která schválila návrh ministerstva obrany na nákup vozidel Patria. Zakázka bude mít hodnot více…

More from Deník N

Apr 30

Slovensko udělilo dočasnou ochranu ukrajinskému politikovi z proruské vlivové sítě. Bratislava...

Deník N

Slovensko udělilo dočasnou ochranu ukrajinskému politikovi z proruské vlivové sítě. Bratislava tak svým způsobem hodila záchranné lano člověku, který se podle českých úřadů pokoušel ovlivňovat politiky v několika evropských zemích.

Nov 22

Do českých kin tento týden míří slovensko-česko-ukrajinský film Světloplachost. Příběh...

denikn.cz

Do českých kin tento týden míří slovensko-česko-ukrajinský film Světloplachost. Příběh dětí, které se ukrývají v charkovském metru během ruské války na Ukrajině, zaujal už na festivalu v Benátkách a je také slovenským kandidátem na Oscara.…

Oct 6

Slovensko zápasí s jinými tématy než Česko. Snaha napasovat české problémy...

Deník N

Slovensko zápasí s jinými tématy než Česko. Snaha napasovat české problémy a české vnímání světa na slovenské reálie hrozí zkreslením i zásadním nepochopením toho, co se u sousedů odehrává, píše v komentáři Eva Mošpanová.

Jul 13

Ministři zahraničí Česka, Slovenska a Rakouska dnes ve Skopji podpořili integraci...

Deník N

Ministři zahraničí Česka, Slovenska a Rakouska dnes ve Skopji podpořili integraci Severní Makedonie do Evropské unie. Ministři to uvedli na Twitteru. S nejvyššími představiteli jednali o ústavních změnách nutných pro další přiblížení…

May 24

Český ministr zahraničí Jan Lipavský dnes zahájil česko-saúdskoarabské obchodní fórum...

Deník N

Český ministr zahraničí Jan Lipavský dnes zahájil česko-saúdskoarabské obchodní fórum v Rijádu, zdůraznil příležitosti pro budoucí spolupráci. (ČTK)

Apr 24

Česko jedná s Vietnamem o dalších dodávkách letadel, radarů, modernizaci obrněných vozidel...

Deník N

Česko jedná s Vietnamem o dalších dodávkách letadel, radarů, modernizaci obrněných vozidel a zbraní. Agentuře Reuters to řekl zdroj z české vlády. Vietnam se snaží o diverzifikaci svého převážně ruského vojenského arzenálu.

Dec 12

Slovensko podepsalo se Švédskem smlouvu o nákupu 152 pásových obrněných vozidel CV90....

Deník N

Slovensko podepsalo se Švédskem smlouvu o nákupu 152 pásových obrněných vozidel CV90. Odhadovaná hodnota zakázky činí 1,69 miliardy eur.

Oct 12

Česko podle ministra vnitra Víta Rakušana dodržuje dohodu se Slovenskem...

Deník N

Česko podle ministra vnitra Víta Rakušana dodržuje dohodu se Slovenskem o předávání migrantů. Je připraveno se Slovenskem jednat, ale trvá na důsledném postupu při uplatňování pravidel. (ČTK)

Jul 30

Norsko daruje Ukrajině 14 lehkých obrněných vozidel Iveco, dodávka vozidel...

Deník N

Norsko daruje Ukrajině 14 lehkých obrněných vozidel Iveco, dodávka vozidel vyplývá z požadavků ukrajinské armády. Informovala o tom na svém webu norská vláda.

Jul 4

Příliv uprchlíků na Slovensko z válkou zasažené Ukrajiny opadl. Bratislava proto...

Deník N

Příliv uprchlíků na Slovensko z válkou zasažené Ukrajiny opadl. Bratislava proto postupně omezuje provoz velkokapacitních center, ve kterých na jednom místě poskytuje různou pomoc ukrajinským běžencům. Vyplývá to z informací slovenského…

Jun 28

Slovensko koupí 152 pásových obrněných vozidel od Švédska, hodnota zakázky na...

Deník N

Slovensko koupí 152 pásových obrněných vozidel od Švédska, hodnota zakázky na vozidla CV90 podle ministra obrany Nadě dosáhne 1,69 miliardy eur. Jde o největší nákup za toto volební období. (Denník N)

Mar 30

Česko neuspělo s nabídkou na dodávku obrněných vozidel na Slovensko, Bratislava...

Deník N

Česko neuspělo s nabídkou na dodávku obrněných vozidel na Slovensko, Bratislava uzavře smlouvu s Finskem, vyplývá z rozhodnutí slovenské vlády, která schválila návrh ministerstva obrany na nákup vozidel Patria. Zakázka bude mít hodnot více…

Jan 3

Slovensko dostalo v připravovaném nákupu bojových obrněných kolových vozidel 8x8 pro svou...

denikn.cz

Slovensko dostalo v připravovaném nákupu bojových obrněných kolových vozidel 8×8 pro svou armádu nabídky od pěti zemí, včetně Česka. ČTK o tom dnes informovalo slovenské ministerstvo obrany. Vyhodnocení nabídek a doporučení o výběru…

Jul 20

Na schůzce ministrů zahraničí Česka, Slovenska, Rakouska, Maďarska a Slovinska zaznělo,...

denikn.cz

Na schůzce ministrů zahraničí Česka, Slovenska, Rakouska, Maďarska a Slovinska zaznělo, že očkování proti covidu je jedinou cestou ke svobodě. Podle maďarského šéfa diplomacie musí lidé šířící hoaxy o vakcínách nést odpovědnost. (ČT24)

Jul 7

Česko intenzivně jedná se Slovenskem o zmírnění vstupních opatření, oznámil ministr...

denikn.cz

Česko intenzivně jedná se Slovenskem o zmírnění vstupních opatření, oznámil ministr zahraničí Jakub Kulhánek. Všechny hraniční přechody by se měly otevřít v noci z pátku na sobotu, Česko dále jedná o preferenčním režimu obyvatel pohraničí.

Jun 3

Čeští hokejisté prohráli ve čtvrtfinále hokejového mistrovství světa 0:1 s Finskem. Češi...

denikn.cz

Čeští hokejisté prohráli ve čtvrtfinále hokejového mistrovství světa 0:1 s Finskem. Češi tak v turnaji končí.

Jun 1

Čeští hokejisté porazili na mistrovství světa Slovensko 7:3. Češi tak...

denikn.cz

Čeští hokejisté porazili na mistrovství světa Slovensko 7:3. Češi tak v základní skupině skončili na 3. místě a ve čtvrtfinále se utkají s Finy.

Apr 28

Český ministr zahraničí Kulhánek při návštěvě Bratislavy poděkoval Slovensku za...

denikn.cz

Český ministr zahraničí Kulhánek při návštěvě Bratislavy poděkoval Slovensku za solidaritu v souvislosti s vyhoštěním ruských diplomatů. Jeho slovenský protějšek Korčok věří, že se po vyhoštění tří pracovníků podaří zemi provoz ambasády v…

Apr 9

Slovenský ministr financí (a expremiér) Matovič cestuje mezi Kremlem, Bratislavou a Budapeští...

denikn.cz

Slovenský ministr financí (a expremiér) Matovič cestuje mezi Kremlem, Bratislavou a Budapeští a jedná o Sputniku. Maďarsko slíbilo Slovensku pomoc, samo ale dostatek informací nemá a další tají. Vysvětlujeme aktuální situaci.

Mar 3

Na Slovensku povolil používání ruské vakcíny Sputnik ministr zdravotnictví. V Česku...

denikn.cz

Na Slovensku povolil používání ruské vakcíny Sputnik ministr zdravotnictví. V Česku by k tomu jeho protějšek ale potřeboval stanovisko Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Na něj se sice se žádostí obrátil Úřad vlády, to ale nestačí.