English

Přežila jsem bombardování, které zabilo desítky lidí. V Černihivu lidé pijí vodu z řeky, říká Ukrajinka

Deník N / Svět

Julija Ždanovová popisuje, jak přežila deset dní ruských útoků na město Černihiv, jak se jí podařilo utéct i jak vedlejší panelák zničilo bombardování, při němž zahynulo 47 lidí: „Manžel běžel za rodiči. Cestou zjistil, že tam byla fronta…

More from Deník N / Svět

Apr 17

Aktualizace: Počet obětí ruského úderu na severoukrajinské město Černihiv vzrostl...

Deník N

Aktualizace: Počet obětí ruského úderu na severoukrajinské město Černihiv vzrostl na 16 lidí, další lidé byli zraněni. (Interfax)

Mar 15

Nejméně 14 lidí zahynulo při ruském útoku na jihoukrajinské přístavní město...

Deník N

Nejméně 14 lidí zahynulo při ruském útoku na jihoukrajinské přístavní město Oděsa, tvrdí šéf oblastní správy Oleh Kiper. Dalších 46 lidí je podle něj zraněných, včetně několika příslušníků záchranných služeb. Přístavní metropole i celá…

Feb 3

Nejméně 20 lidí dnes zahynulo podle nové bilance ruského ministerstva pro...

Deník N

Nejméně 20 lidí dnes zahynulo podle nové bilance ruského ministerstva pro mimořádné události v troskách pekárny při ostřelování Lysyčansku v samozvané Luhanské lidové republice (LNR) na východě Ukrajiny. Informovala o tom státní agentura…

Feb 3

Nejméně 20 lidí dnes zahynulo podle nové bilance ruského ministerstva pro...

Deník N

Nejméně 20 lidí dnes zahynulo podle nové bilance ruského ministerstva pro mimořádné události v troskách pekárny při ostřelování Lysyčansku v samozvané Luhanské lidové republice (LNR) na východě Ukrajiny. Informovala o tom státní agentura…

Jan 2

Při ruském útoku na Kyjev bylo zraněno nejméně 12 lidí. Na...

Deník N

Při ruském útoku na Kyjev bylo zraněno nejméně 12 lidí. Na Telegramu o tom informoval starosta města Vitalij Kličko.

Sep 19

Tři dny bolesti a ztrát. Město-hrdina Černihiv v srpnu po roce sčítalo mrtvé, ruské rakety brzdí jeho obnovu

Deník N / Svět

Po úspěšném odražení ruského útoku a několikatýdenním obléhání na jaře 2022 získal severoukrajinský Černihiv čestný titul „Město-hrdina Ukrajiny“. Déle než rok měl na obnovu zničených čtvrtí, než jeho centrum v srpnu znovu poničil ruský…

Sep 6

Při ruském útoku na město Kosťantynivka zahynulo nejméně 17 lidí

Deník N

Při ruském útoku na město Kosťantynivka zahynulo nejméně 17 lidí Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Aug 19

Při ruském raketovém útoku na severoukrajinské město Černihiv zahynulo 7 lidí,...

Deník N

Při ruském raketovém útoku na severoukrajinské město Černihiv zahynulo 7 lidí, 117 je zraněno, uvedl to starosta města Oleksandr Lomako. (Guardian)

Aug 19

Při ruském raketovém útoku na severoukrajinské město Černihiv zahynulo pět...

Deník N

Při ruském raketovém útoku na severoukrajinské město Černihiv zahynulo pět lidí. Dalších 37 lidí utrpělo zranění. Oznámilo to ukrajinské ministerstvo vnitra. (Reuters)

Dec 29

Ruské ostřelování Charkova zabilo nejméně dva lidi, město je opět...

Deník N

Ruské ostřelování Charkova zabilo nejméně dva lidi, město je opět pod palbou. Terčem ranních útoků se stalo deset oblastí Ukrajiny. (ČTK)

Nov 15

Ruské ostřelování Kyjeva nepřežil nejméně jeden člověk, oznámil starosta metropole...

Deník N

Ruské ostřelování Kyjeva nepřežil nejméně jeden člověk, oznámil starosta metropole Vitalij Kličko. Pátrací a záchranné operace pokračují. (BBC)

Oct 6

Ruská armáda zaútočila raketami na ukrajinské Záporoží, nepřežili nejméně dva...

Deník N

Ruská armáda zaútočila raketami na ukrajinské Záporoží, nepřežili nejméně dva lidé. Zasaženy byly i obytné domy, v jejichž troskách se pátrá po přeživších. Ve městě začalo hořet, zasahují tam záchranáři. (ČTK)

Apr 1

Julija Ždanovová popisuje, jak přežila 10 dní útoků na Černihiv a jak...

Deník N

Julija Ždanovová popisuje, jak přežila 10 dní útoků na Černihiv a jak vedlejší panelák zničilo bombardování, při němž zahynulo 47 lidí: „Manžel běžel za rodiči. Cestou zjistil, že tam byla fronta lidí před drogerií. Všichni, kdo v ní stáli…

Mar 11

Ukrajinské město Černihiv je bez vody poté, co ruský útok...

denikn.cz

Ukrajinské město Černihiv je bez vody poté, co ruský útok zasáhl vodovodní síť. Tamní vodohospodářská společnost lokalizovala úniky, opravy podle ní zaberou tři až čtyři hodiny. (Kyiv Independent)

Dec 15

Ztroskotání lodi poblíž břehů Malajsie nepřežilo nejméně 10 lidí, dalších 29 je...

denikn.cz

Ztroskotání lodi poblíž břehů Malajsie nepřežilo nejméně 10 lidí, dalších 29 je pohřešováno. Loď zřejmě převážela ilegální migranty, zastihlo ji nepříznivé počasí. (Reuters)

Dec 14

Aktualizace: Výbuch cisterny s palivem na severu Haiti nepřežilo nejméně 59 lidí....

denikn.cz

Aktualizace: Výbuch cisterny s palivem na severu Haiti nepřežilo nejméně 59 lidí. Exploze poničila desítky domů, zranění zahltili tamní nemocnice. (CNN)

Dec 7

Požár ve věznici v Burundi nepřežilo nejméně 38 lidí, další desítky utrpěly...

denikn.cz

Požár ve věznici v Burundi nepřežilo nejméně 38 lidí, další desítky utrpěly vážná zranění. (BBC)

Aug 28

Čtvrteční exploze v kazašském muničním skladu nepřežilo nejméně 12 lidí, dalších 98...

denikn.cz

Čtvrteční exploze v kazašském muničním skladu nepřežilo nejméně 12 lidí, dalších 98 bylo zraněno, oznámily úřady. Příčinou explozí byl požár, jak vypukl, ale zatím není známé. (Reuters)

Aug 4

Podle nové bilance libanonských úřadů výbuch v Bejrútu nepřežilo nejméně 50 lidí....

denikn.cz

Podle nové bilance libanonských úřadů výbuch v Bejrútu nepřežilo nejméně 50 lidí. Zraněno je na 2750 lidí a záchranáři dál pátrají v troskách. O případu píšeme zde.

Jun 29

Nejméně 23 lidí z 50 nepřežilo nehodu trajektu na řece Buriganga v bangladéšském hlavním...

denikn.cz

Nejméně 23 lidí z 50 nepřežilo nehodu trajektu na řece Buriganga v bangladéšském hlavním městě Dháka. Zemřelo nejméně šest žen a tři děti, počet mrtvých může růst. Ročně v Bangladéši zemřou v důsledku podobných nehod stovky lidí.