English

Vláda počítá v souvislosti s příchodem uprchlíků z Ukrajiny se třemi scénáři. Podle...

Deník N

Vláda počítá v souvislosti s příchodem uprchlíků z Ukrajiny se třemi scénáři. Podle toho nejnáročnějšího by do Česka mohl dorazit až jeden milion uprchlíků. Pomoc podle kabinetu vyjde na nejméně 54 miliard korun.

More from Deník N

Oct 2

Bezprecedentní jednání ministrů zahraničí EU: v metropoli válčící Ukrajiny. Jednali i o Slovensku

Deník N / Svět

Ještě nikdy se nestalo, aby nejvyšší diplomaté všech sedmadvaceti zemí EU vyrazili společně mimo její hranice a tam zasedli k jednání. Událost je to významná tím spíš, že si k výjezdní poradě nevybrali zrovna nejbezpečnější místo na…

Jul 7

Fiala po jednání se Zelenským přislíbil dodávky dalších zbraní. Česko se zapojí i do obnovy Ukrajiny

Deník N

Druhý den návštěvy ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Česku začal setkáním s premiérem Petrem Fialou (ODS) a členy vlády ve Strakově akademii. Předseda kabinetu po jednání oznámil, že Česko bude v další podpoře ukrajinských…

Feb 24

Podle romských organizací stát selhal v pomoci romským uprchlíkům z Ukrajiny. Zastřešující...

denikn.cz

Podle romských organizací stát selhal v pomoci romským uprchlíkům z Ukrajiny. Zastřešující organizace RomanoNet se ohradila proti vyjádření zmocněnkyně vlády pro lidská práva Kláry Šimáčkové Laurenčíkové, že Česká republika minulý rok…

Feb 22

Hlavním tématem jednání B9 a prezidenta Bidena v Polsku bude podpora Ukrajiny. „Česko...

Deník N

Hlavním tématem jednání B9 a prezidenta Bidena v Polsku bude podpora Ukrajiny. „Česko patří mezi první a největší dárce… je v tom třeba pokračovat,“ řekl před odletem na jednání premiér Petr Fiala. Lídři budou podle Fialy řešit i…

Aug 30

Nejdůležitějším tématem jednání ministrů obrany EU bude podpora Ukrajiny proti...

Deník N

Nejdůležitějším tématem jednání ministrů obrany EU bude podpora Ukrajiny proti ruské agresi dodávkami zbraní a výcvikem, řekla ministryně obrany Jana Černochová. (ČTK)

Jul 8

Česká vláda se obává, že kvůli předsednictví nebudou stačit kapacity...

Deník N

Česká vláda se obává, že kvůli předsednictví nebudou stačit kapacity vládní letky. Politiky tak na jednání bude vozit půjčené letadlo.

Jul 4

Česko je jedinou zemí EU, která na jednáních v OSN prosazuje...

Deník N / Svět

Česko je jedinou zemí EU, která na jednáních v OSN prosazuje snížení protiizraelské agendy či snížení počtu předkládaných rezolucí, sdělilo ministerstvo zahraničí. (ČTK)

Apr 15

Britská vláda kvůli ruské invazi Ukrajiny zařadila na sankční seznam...

Deník N

Britská vláda kvůli ruské invazi Ukrajiny zařadila na sankční seznam ředitele fotbalové Chelsea Eugena Tenenbauma. Jako blízké osobě majitele klubu Abramoviče mu vláda zmrazí majetek. (Athletic) Profil Abramoviče nabízíme zde.

Apr 14

Platby státu za zdravotní pojištění uprchlíků z Ukrajiny vláda odhaduje...

Deník N

Platby státu za zdravotní pojištění uprchlíků z Ukrajiny vláda odhaduje na 9,9 miliardy korun. Pokud jich bude k půl milionu, budou mít nárok jen půl roku. (ČTK)

Apr 7

Japonská vláda schválila pomoc ve výši 100 milionů dolarů uprchlíkům z Ukrajiny...

Deník N / Svět

Japonská vláda schválila pomoc ve výši 100 milionů dolarů uprchlíkům z Ukrajiny a zemím, kam prchají. Finanční pomoc půjde i do Česka nebo na Slovensko, informovalo japonské ministerstvo zahraničí.

Mar 14

Kraje požádají vládu o zvýšení státního příspěvku na ubytování uprchlíků z Ukrajiny...

Deník N / Česko

Kraje požádají vládu o zvýšení státního příspěvku na ubytování uprchlíků z Ukrajiny ze 180 Kč na den na 250 až 270 Kč. 180 korun je málo, řekl hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich. (ČTK)

Mar 12

Česko žádá od EU 25 modulárních základen pro ubytování 50...

denikn.cz

Česko žádá od EU 25 modulárních základen pro ubytování 50 tisíc uprchlíků, uvedl to ministr vnitra Vít Rakušan. Samo jich má sedm po 150 osobách a armádní pro 400 lidí. (ČTK) Ministr řekl, že jde o preventivní přípravu na krizovou situaci.…

Mar 12

Česko požádalo EU o pomoc se zajištěním ubytování pro 50 000 uprchlíků z Ukrajiny....

Deník N / Svět

Česko požádalo EU o pomoc se zajištěním ubytování pro 50 000 uprchlíků z Ukrajiny. Kapacity státu jsou téměř vyčerpány, informovala mluvčí hasičů. Ministerstvo vnitra už zajistilo ubytování pro pět tisíc upchlíků. Další pomoc se organizuje…

Mar 7

ČR chce v EU jednat o pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v členských státech, řekl...

Deník N / Česko

ČR chce v EU jednat o pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v členských státech, řekl na tiskové konferenci ministr vnitra Rakušan. Zmínil nastavení srovnatelných podmínek ve všech zemích EU.

Mar 7

Polská vláda přijala zvláštní opatření k pomoci uprchlíkům z Ukrajiny....

Deník N / Svět

Polská vláda přijala zvláštní opatření k pomoci uprchlíkům z Ukrajiny. Ukrajinci budou moci na polském území legálně být 18 měsíců s možností dalšího 18měsíčního prodloužení. Rodinám, které přijmou běžence, pomůže vláda částkou 40 zlotých…

Mar 4

Švýcarsko rozšířilo sankce vůči Rusku kvůli napadení Ukrajiny. Vláda nově...

denikn.cz

Švýcarsko rozšířilo sankce vůči Rusku kvůli napadení Ukrajiny. Vláda nově rozhodla o zákazu transakcí s ruskou centrální bankou a omezila export. (ČTK)

Mar 2

Vláda kvůli efektivnější péči o uprchlíky z Ukrajiny vyhlásila v Česku nouzový stav....

Deník N / Svět

Vláda kvůli efektivnější péči o uprchlíky z Ukrajiny vyhlásila v Česku nouzový stav. Po zasedání kabinetu to novinářům řekl premiér Petr Fiala (ODS). Bude platit od pátku, na české občany podle předsedy vlády nebude mít žádný dopad.…

Feb 24

Kvůli napadení Ukrajiny může cena benzinu v Česku v horizontu...

denikn.cz

Kvůli napadení Ukrajiny může cena benzinu v Česku v horizontu několika týdnů překonat 40 korun za litr, očekává analytik společnosti XTB Štěpán Hájek. (ČTK)

Feb 18

Schůze Sněmovny má začít kvůli dalším jednáním mezi vládou a opozicí...

denikn.cz

Schůze Sněmovny má začít kvůli dalším jednáním mezi vládou a opozicí o takzvaném pandemickém zákonu v 10:00, proti plánům o hodinu později.

Feb 1

Vláda na dnešním jednání nerozhodla, kdy se Česko odkloní od...

denikn.cz

Vláda na dnešním jednání nerozhodla, kdy se Česko odkloní od uhlí. Ministři, kteří požadují dřívější datum, prosadili, aby se ještě k materiálu vyjádřily jednotlivé resorty. Deník N zjišťoval jejich postoje.