English

Z Ukrajiny uprchlo před válkou více než pět milionů lidí. Informuje...

Deník N

Z Ukrajiny uprchlo před válkou více než pět milionů lidí. Informuje o tom Úřad vysoké komisařky OSN pro lidská práva. Nejvíce lidí, až 2,8 milionu, odešlo do Polska. (Reuters)

More from Deník N

Mar 13

Od začátku ruské invaze do Ukrajiny bylo do Ruska oficiálně...

Deník N

Od začátku ruské invaze do Ukrajiny bylo do Ruska oficiálně importováno 13 tisíc střelných zbraní a 8,9 milionu nábojů vyrobených na Západě a podléhajících sankcím. Mezi výrobky, které se do Ruska neměly dostat, jsou i ty české, část z…

Feb 23

Počet lidí, kteří přišli z Ukrajiny do Polska, překročil 10 milionů. Jde...

Deník N

Počet lidí, kteří přišli z Ukrajiny do Polska, překročil 10 milionů. Jde především o ženy a děti. Právě do Polska uteklo nejvíce ukrajinských uprchlíků. (Poland in EU)

Oct 13

Z Ukrajiny za sedm měsíců od začátku ruské invaze uprchlo na...

Deník N / Svět

Z Ukrajiny za sedm měsíců od začátku ruské invaze uprchlo na 7,7 milionu lidí. Vyplývá to z dat Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR), podle kterých 4,2 milionu uprchlíků získalo v některé z evropských zemí dočasnou ochranu.…

Jul 24

OSN obdržela od začátku ruské invaze na Ukrajinu více než...

Deník N

OSN obdržela od začátku ruské invaze na Ukrajinu více než 150 stížností kvůli sexuálnímu násilí, které spáchali ruští vojáci, uvedla zvláštní zástupkyně generálního tajemníka OSN Pramila Pattenová během sobotní videokonference v Kyjevě.…

Jul 7

Od začátku ruské invaze 24. února odešlo z Ukrajiny 8,8 milionu lidí. Ve...

Deník N

Od začátku ruské invaze 24. února odešlo z Ukrajiny 8,8 milionu lidí. Ve středu to oznámil Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR), podle nějž se 3,3 milionu lidí zase na Ukrajinu vrátilo. UNHCR na svých internetových stránkách…

Apr 20

Z Ukrajiny uprchlo před válkou více než pět milionů lidí. Informuje...

Deník N

Z Ukrajiny uprchlo před válkou více než pět milionů lidí. Informuje o tom Úřad vysoké komisařky OSN pro lidská práva. Nejvíce lidí, až 2,8 milionu, odešlo do Polska. (Reuters)

Apr 18

Více jak milion lidí se od začátku ruské invaze vrátilo...

Deník N

Více jak milion lidí se od začátku ruské invaze vrátilo na Ukrajinu, z níž před nevyprovokovanou válkou utekli. Mluvčí Státní pohraniční stráže Andrij Demčenko řekl, že 16. dubna poprvé od začátku války vstoupilo na Ukrajinu více lidí, než…

Apr 14

V Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny bylo od začátku ruské invaze...

Deník N

V Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny bylo od začátku ruské invaze 24. února zabito 503 civilistů, z toho 24 dětí. Oznámil to gubernátor oblasti Oleh Syněhubov. (ČTK)

Mar 27

Do Polska přišlo z Ukrajiny už 2,3 milionu lidí, oznámila polská Pohraniční...

Deník N

Do Polska přišlo z Ukrajiny už 2,3 milionu lidí, oznámila polská Pohraniční stráž. Za včerejšek jich bylo 31 100. Polsko má 38 milionů obyvatel, počet lidí v Polsku se tedy zvýšil o 6 % a překročil 40 milionů.

Mar 26

Od začátku ruské invaze na Ukrajiny zahynulo 12 novinářů a...

Deník N / Svět

Od začátku ruské invaze na Ukrajiny zahynulo 12 novinářů a 10 jich bylo zraněno. „Víme o šesti případech unesení novinářů ruskými vojáky,“ oznámilo ukrajinské velvyslanectví v Česku.

Mar 21

Do Polska vstoupilo od začátku ruské invaze 2,144 milionu uprchlíků z Ukrajiny,...

Deník N / Svět

Do Polska vstoupilo od začátku ruské invaze 2,144 milionu uprchlíků z Ukrajiny, oznámili polští pohraničníci. V neděli jich bylo 33 800.

Mar 15

Z Ukrajiny už od začátku ruské invaze uprchly více než tři...

Deník N / Svět

Z Ukrajiny už od začátku ruské invaze uprchly více než tři miliony lidí. Oznámila to Mezinárodní organizace pro migraci. Téměř dvě třetiny uprchlíků – přes 1,83 milionu – zamířily do Polska. Podle IOM opustilo Ukrajinu od 24. února, kdy…

Mar 15

Od začátku ruské invaze překročilo polské hranice 1,83 milionu uprchlíků z Ukrajiny....

Deník N / Svět

Od začátku ruské invaze překročilo polské hranice 1,83 milionu uprchlíků z Ukrajiny. Za pondělí to bylo 71 600 lidí, asi o desetinu méně než v neděli. (ČTK)

Mar 14

Z Ukrajiny do Polska před ruskou invazí uprchlo 1,758 milionu lidí, jen...

Deník N / Svět

Z Ukrajiny do Polska před ruskou invazí uprchlo 1,758 milionu lidí, jen za neděli jich bylo 82 100, uvedl úřad předsedy polské vlády. (Interfax Ukraine)

Mar 14

Na Slovensko vstoupilo z Ukrajiny od zahájení ruské invaze už přes...

Deník N / Svět

Na Slovensko vstoupilo z Ukrajiny od zahájení ruské invaze už přes 200 000 lidí, informovala slovenská policie. Za poslední den se proud uprchlíků zmírnil. (ČTK)

Mar 13

Od začátku ruské invaze přišlo do Polska už 1,67 milionu ukrajinských...

denikn.cz

Od začátku ruské invaze přišlo do Polska už 1,67 milionu ukrajinských uprchlíků. Jen za sobotu to bylo více než 79 tisíc lidí, uvedla polská pohraniční stráž.

Mar 8

Od začátku ruské invaze potvrdil Úřad vysokého komisaře OSN pro...

Deník N / Svět

Od začátku ruské invaze potvrdil Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva 1335 civilních obětí: 474 zabitých a 861 zraněných. Zároveň varoval, že skutečný počet obětí je patrně „mnohem vyšší“.

Mar 5

Na Slovensko vstoupilo z Ukrajiny od začátku ruské invaze už...

Deník N / Svět

Na Slovensko vstoupilo z Ukrajiny od začátku ruské invaze už přes 100 000 lidí, sdělila slovenská policie. (ČTK)

Mar 4

Na Slovensko přišlo z Ukrajiny od začátku ruské invaze už přes...

Deník N / Svět

Na Slovensko přišlo z Ukrajiny od začátku ruské invaze už přes 90 000 lidí, podle slovenské policie byli lidé ráno na přechodech odbavováni průběžně. Do sousedního Polska uprchlo už 624 500 lidí. Jen včera jich bylo 99.200.

Feb 28

„Invaze na území Ukrajiny začala ve jménu ruských občanů, ale...

Deník N / Svět

„Invaze na území Ukrajiny začala ve jménu ruských občanů, ale proti naší vůli,“ stojí v jednom z otevřených dopisů proti válce, které podepsaly už desítky tisíc Rusů. Odpůrce agrese proti i dnes odchytává policie. A další šok udeřil s…