English

Už čtyři evropské země zaplatily za ruský plyn v rublech. Deset...

Deník N / Svět

Už čtyři evropské země zaplatily za ruský plyn v rublech. Deset evropských firem si otevřelo požadovaný účet u Gazprombank. Není ale jasné, kolik zemí je z EU. Rakouský kancléř Nehammer napsal, že země platí „samozřejmě v eurech“. …

More from Deník N / Svět

Aug 4

Rakouský konzervativní kancléř Karl Nehammer chce právo platit v hotovosti zakotvit...

Deník N

Rakouský konzervativní kancléř Karl Nehammer chce právo platit v hotovosti zakotvit v ústavě. Řekl to agentuře APA. Ministra financí Magnuse Brunnera pověřil, aby před zářijovým jednáním se zástupci bank připravil příslušný návrh. Agentura…

May 9

Německý kancléř Olaf Scholz v Evropském parlamentu vyzval k užší spolupráci EU...

Deník N

Německý kancléř Olaf Scholz v Evropském parlamentu vyzval k užší spolupráci EU a rychlým společným nákupům munice pro Ukrajinu, které slíbil i další podporu. (ČTK)

Nov 12

Německý kancléř Olaf Scholz je pro další sankce Evropské unie...

denikn.cz

Německý kancléř Olaf Scholz je pro další sankce Evropské unie vůči Íránu. „Chceme i nadále zvyšovat tlak na Íránské revoluční gardy a na politické vedení (země),“ řekl ve videu na Twitteru. (Reuters)

Jun 5

Rakouský kancléř navrhuje pro Ukrajinu a Moldavsko přechodné členství v EU. Nehammer...

Deník N

Rakouský kancléř navrhuje pro Ukrajinu a Moldavsko přechodné členství v EU. Nehammer tvrdí, že z aktuální diskuse o členství Ukrajiny v Unii je třeba vyloučit emoce, a rychlý vstup Ukrajiny do eurobloku momentálně „není reálný“. (Reuters)

May 19

Německý kancléř Olaf Scholz prohlásil, že EU se musí připravit...

Deník N

Německý kancléř Olaf Scholz prohlásil, že EU se musí připravit na poválečnou obnovu Ukrajiny založením fondu solidarity, který pomůže pokrýt výdaje spojené s její rekonstrukcí. Udělení výjimky Ukrajině při vstupu do Unie by podle něj bylo…

May 17

Rakouský kancléř Nehammer je podle premiéra Petra Fialy připraven podpořit...

Deník N / Česko

Rakouský kancléř Nehammer je podle premiéra Petra Fialy připraven podpořit rozšíření kapacity ropovodu TAL pro případ, že by ČR nemohla využívat ropu z Ruska. (ČTK)

Apr 27

Už čtyři evropské země zaplatily za ruský plyn v rublech. Deset...

Deník N / Svět

Už čtyři evropské země zaplatily za ruský plyn v rublech. Deset evropských firem si otevřelo požadovaný účet u Gazprombank. Není ale jasné, kolik zemí je z EU. Rakouský kancléř Nehammer napsal, že země platí „samozřejmě v eurech“. …

Apr 11

Rakouský kancléř Nehammer upozornil Vladimira Putina na to, že s...

Deník N

Rakouský kancléř Nehammer upozornil Vladimira Putina na to, že s ním chce ukrajinský prezident Zelenskyj jednat napřímo. Žádné významné reakce se ale na toto téma od ruského prezidenta nedočkal. (ČT24)

Apr 11

Rakouský kancléř Karl Nehammer po jednání s ruským prezidentem Putinem řekl,...

Deník N

Rakouský kancléř Karl Nehammer po jednání s ruským prezidentem Putinem řekl, že nemá optimistické zprávy. Na východě Ukrajiny podle něj bude brzy zahájena ofenziva, útok se evidentně připravuje a byl i tématem jejich jednání. (ČT24)

Apr 10

Rakouský kancléř Karl Nehammer se v pondělí v Moskvě setká...

Deník N

Rakouský kancléř Karl Nehammer se v pondělí v Moskvě setká s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Chce podpořit dialog mezi Ukrajinou a Ruskem a mluvit o válečných zločinech ruské armády. Půjde o první setkání mezi představitelem země…

Apr 8

Rakouský kancléř Karl Nehammer vyrazil na jednodenní návštěvu Ukrajiny, v...

Deník N

Rakouský kancléř Karl Nehammer vyrazil na jednodenní návštěvu Ukrajiny, v Kyjevě se má v sobotu dopoledne sejít s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. (Reuters)

Feb 18

Německý kancléř Scholz, prezident USA Biden a další lídři EU a NATO...

denikn.cz

Německý kancléř Scholz, prezident USA Biden a další lídři EU a NATO se shodli na tom, že Rusko musí upustit od provokací a eskalace napětí. (ČTK)

Jan 7

Rakouský kancléř Karl Nehammer měl pozitivní test na covid. Nyní...

denikn.cz

Rakouský kancléř Karl Nehammer měl pozitivní test na covid. Nyní je v izolaci, nemá žádné příznaky onemocnění. (DW)

Dec 6

Nový rakouský kancléř Karl Nehammer složil přísahu. Dosavadní ministr vnitra...

denikn.cz

Nový rakouský kancléř Karl Nehammer složil přísahu. Dosavadní ministr vnitra ve funkci nahradil Alexandera Schallenberga. Rakousko má už třetího kancléře za dva měsíce. (AFP)

Dec 3

Novým rakouským kancléřem se stane dosavadní ministr vnitra Karl Nehammer,...

denikn.cz

Novým rakouským kancléřem se stane dosavadní ministr vnitra Karl Nehammer, uvedla agentura APA. Povede i vládní lidovce (ÖVP).

Apr 6

Rakouský kancléř Sebastian Kurz počítá s tím, že vakcín nebude v EU...

denikn.cz

Rakouský kancléř Sebastian Kurz počítá s tím, že vakcín nebude v EU dost. Jde do střetu s Bruselem a pomoc hledá v Rusku.

Mar 25

Česká republika, Slovensko, Francie a další čtyři zemí EU vyzvaly Evropskou...

denikn.cz

Česká republika, Slovensko, Francie a další čtyři zemí EU vyzvaly Evropskou komisi k podpoře jaderné energetiky a uznání jejího přínosu pro snižování emisí skleníkových plynů. Vyplývá to z dopisu, který lídři dotčených států minulý týden…

Jan 19

Evropská komise doporučila zemím EU, aby do března naočkovaly čtyři...

denikn.cz

Evropská komise doporučila zemím EU, aby do března naočkovaly čtyři pětiny nejstarších lidí a zdravotníků. Do léta pak aspoň 70 procent dospělých obyvatel. (Reuters, ČTK)

Nov 4

Rakouský ministr vnitra Karl Nehammer připustil, že rakouská tajná služba...

denikn.cz

Rakouský ministr vnitra Karl Nehammer připustil, že rakouská tajná služba dostala včas informaci ze Slovenska o podezřelém teroristovi, ale v komunikaci se něco pokazilo. (ČTK)

Nov 3

Rakouský ministr vnitra Karl Nehammer na tiskové konferenci potvrdil čtyři...

denikn.cz

Rakouský ministr vnitra Karl Nehammer na tiskové konferenci potvrdil čtyři civilní oběti večerního teroristického útoku ve Vídni, zraněných je 22. Atentátníka zastřelila speciální jednotka, zatčeno bylo 14 osob. Útočník měl u sebe podle…