English

Do Polska už před válkou utekly tři miliony Ukrajinců

Tři miliony uprchlíků od začátku ruské invaze na Ukrajinu překročily polské hranice, oznámila dnes pohraniční stráž na twitteru. Ve středu jich bylo přibližně 24.800, o 16 procent více než předchozí den, dodala.

More from EuroZprávy.cz / Zprávy ze světa

Jun 6

Ukrajinská armáda v noci zaútočila drony na Rusko

eurozpravy.cz

Ukrajinské ozbrojené síly v noci na čtvrtek drony zaútočily na ropnou rafinerii v Novošachtinsku v Rostovské oblasti na jihu Ruska i na sklad ropných látek v městské části Staryj Oskol v Belgorodské oblasti.

May 19

Ukrajinské drony v noci vyřadily z provozu důležitou ruskou rafinérii

EuroZprávy.cz

Rusové museli v neděli po masivním dronovém útoku pozastavit provoz ropné rafinérie ve Slavjansku v Krasnodarské oblasti na jihu země. Obě strany konfliktu v noci podnikly vzdušné údery proti nepříteli.

May 14

Další perná noc. Ukrajina sestřelila všechny ruské drony, Rusko údajně 25 ukrajinských raket

EuroZprávy.cz

Ukrajina v noci na dnešek zničila všech 18 dronů, kterými na ni útočilo Rusko, uvedlo ukrajinské letectvo. Na druhé straně Rusko informovalo o 25 raketách, které její protivzdušná obrana zničila nad Belgorodskou oblastí. O události…

May 2

Ruská balistická raketa zasáhla Oděsu. Ukrajina útočí na energetickou infrastrukturu Ruska

EuroZprávy.cz

Ukrajinské drony v noci na čtvrtek podnikly údery proti energetické infrastruktuře ve Smolenské, Oriolské a Kurské oblasti, uvádějí gubernátoři jednotlivých oblastí. Uvedla to agentura Reuters.

Apr 10

Rusko dál cílí na energetickou infrastrukturu Ukrajiny. V noci na ní poslalo drony

EuroZprávy.cz

Kyjev ve středu uvedl, že noční letecké útoky na jihu Ukrajiny poškodily několik zařízení určených pro dodávky energie. K útokům došlo v přístavním městě Oděsa, jednom ze zařízení v Mykolajivské oblasti zase vypukl požár, uvedla na…

Apr 9

Ukrajina maximalizuje obranu Charkova. V noci sestřelila všechny ruské drony

EuroZprávy.cz

Ukrajina "nasazuje maximální úsilí na zmaření realizace ruských plánů proti Charkovu". Uvedl to v pondělí ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Mar 8

Rusko a Ukrajina na sebe v noci vzájemně útočily drony

EuroZprávy.cz

Ukrajinská armáda uvedla, že v noci na čtvrtek zneškodnila 33 z 37 dronů, kterými na Ukrajinu útočilo Rusko. Sestřelení nepřátelských bezpilotních letadel hlásila také Moskva.

Jan 28

Rusko v noci opět zaútočilo na Ukrajinu pomocí raketových útoků a bezpilotních dronů

EuroZprávy.cz

Rusko znovu zaútočilo na Ukrajinu pomocí raketových útoků a bezpilotních dronů. Podle serveru Ukrajinska pravda se soustředilo na útoky na východě a jihu Ukrajiny.

Dec 31

Rusko v noci opět útočilo na Ukrajinu, cílem byl Kyjev a Charkov

EuroZprávy.cz

Rusko provedlo v neděli na úsvitu nové útoky proti Ukrajině. Cílem byla ukrajinská metropole Kyjev a několik útočných dronů směřovalo na město Charkov na severovýchodě země.

Dec 19

Rusko poprvé od srpna poslalo na Ukrajinu hypersonickou raketu

EuroZprávy.cz

Britské ministerstvo obrany v úterý potvrdilo tvrzení Ukrajiny, že Rusko na ni v prosinci poprvé od srpna vypálilo nejméně jednu hypersonickou raketu Kinžal. Uvedl to server Ukrajinska pravda.

Dec 4

Válka na Ukrajině je v nové fázi. Ukrajinci v noci sestřelili drony i řízenou střelu

EuroZprávy.cz

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na pondělí zlikvidovala 18 dronů íránské výroby a jednu řízenou střelu. Podle Kyjeva se válka se začátkem zimy ocitla v nové fázi.

Nov 6

Rusko zaútočilo raketami a drony na jih Ukrajiny

EuroZprávy.cz

Ruské síly v noci na pondělí odpálily čtyři rakety a 22 útočných dronů z okupovaných oblastí na jihu Ukrajiny, uvedla ukrajinská armáda. Zranění utrpělo osm lidí.

Jul 13

Ukrajina v noci sestřelila dvacet ruských dronů

EuroZprávy.cz

Ukrajina dnes oznámila, že sestřelila 20 ruských útočných dronů a dvě střely s plochou dráhou letu. Úřady v Kyjevě hlásí jednu oběť a několik zraněných, uvedl server Ukrajinska pravda.

Jun 4

Rusko v noci opět ostřelovalo Ukrajinu. Zemřelo dvouleté dítě

EuroZprávy.cz

Při ruském útoku v jihovýchodním ukrajinském městě Dněpr bylo zraněno více než dvacet lidí a zemřelo teprve dvouleté dítě. Informuje o tom Ukrajinska pravda.

May 20

Na Kyjev v noci zaútočily ruské drony

EuroZprávy.cz

Na Kyjev dnes v noci opět zaútočily ruské drony. V některých částech města zněly výbuchy, podle serveru Ukrajinska pravda ale protivzdušná obrana všech 18 bezpilotních letounů sestřelila.

May 7

Rusko opět ostřelovalo Ukrajinu. V noci byl vyhlášen protiletecký poplach

EuroZprávy.cz

Rusko i dnes útočilo na Ukrajinu raketami. Podle serveru CNN zasáhlo průmyslový podnik v Mykolajivské oblasti nebo oblast u Charkova. Několik lidí bylo při útocích zraněno.

Apr 21

Rusové v noci zaútočili íranskými drony. Ukrajinci hlásí sestřely i škody

EuroZprávy.cz

Bez potvrzených obětí se obešel noční útok dronů na území Ukrajiny. Obránci tvrdí, že jich většinu sestřelili, přesto jsou hlášeny škody na infrastruktuře v Poltavské a Vinnycké oblasti.

Nov 16

AP: Raketou, jež zasáhla Polsko, se asi Ukrajina snažila sestřelit ruskou střelu

Raketu, která v úterý zasáhla Polsko, vypálily podle předběžných zjištění zřejmě ukrajinské ozbrojené síly, které mířily na přilétající ruskou střelu. Napsala to dnes agentura AP s odvoláním na tři nejmenované americké činitele. Polské…

Oct 11

Rusko v noci opět zasypalo Ukrajinu raketami

EuroZprávy.cz

Nejméně 19 mrtvých a 105 raněných si vyžádaly pondělní ruské útoky na ukrajinská města, hlásí ukrajinská média s odvoláním na záchranáře. V noci na dnešek či dnes ráno se opět staly terčem nových ruských útoků Záporoží, Oděsa a tepelná…

Oct 6

Ruská armáda zaútočila v noci raketami na ukrajinské Záporoží

Ruská armáda zaútočila v noci raketami na infrastrukturu i obytné domy v ukrajinském Záporoží. Informoval o tom dnes gubernátor Záporožské oblasti Oleksandr Staruch, podle něhož útok nepřežili nejméně dva lidé. Záchranáři pátrají v…