English

Americký podnikatel Mike Lindell, jemuž Twitter zrušil účet kvůli šíření...

Deník N

Americký podnikatel Mike Lindell, jemuž Twitter zrušil účet kvůli šíření smyšlenek o údajném vítězství Donalda Trumpa v prezidentských volbách, se pokusil znovu vstoupit na Twitter. Bez úspěchu. Učinil tak dva dny po převzetí Twitteru…

More from Deník N

Sep 19

Elon Musk naznačil, že by mohl zpoplatnit přístup k sociální síti...

denikn.cz

Elon Musk naznačil, že by mohl zpoplatnit přístup k sociální síti X. Řekl to v rozhovoru s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Prý jde o jedinou možnost, jak se zbavit botů a falešných účtů. (BBC)

Aug 24

Elon Musk si na sociální síti X zablokoval herce Jamese...

Deník N

Elon Musk si na sociální síti X zablokoval herce Jamese Woodse poté, co se dvojice na síti pohádala. Musk před několika dny oznámil, že X odstraní funkci, která umožňuje uživatelům blokovat další účty. (NME)

Jul 23

Elon Musk prohlásil, že plánuje změnit logo sociální sítě Twitter....

Deník N

Elon Musk prohlásil, že plánuje změnit logo sociální sítě Twitter. Místo charakteristického ptáka se změní na „X“. Změna by mohla nastat už v pondělí. Musk tuto platformu loni koupil za za 44 miliard dolarů. V sérii příspěvků na svém účtu…

May 12

Elon Musk končí jako výkonný ředitel sociální sítě Twitter. Oznámil...

Deník N

Elon Musk končí jako výkonný ředitel sociální sítě Twitter. Oznámil to na svém twitterovém účtu. Údajně by ho ve funkci mohla vystřídat manažerka mediální společnosti NBCUniversal Linda Yaccarinoová. K výměně by mělo dojít za zhruba šest…

Apr 12

Elon Musk ve středu oznámil, že sociální síť Twitter má...

Deník N

Elon Musk ve středu oznámil, že sociální síť Twitter má zhruba 1 500 zaměstnanců. Když se společnosti v říjnu ujal, pracovalo v ní necelých osm tisíc lidí. Musk také napsal, že se Twitteru vrátila většina inzerentů. Díky těmto faktorům je…

Apr 4

Majitel Twitteru Elon Musk změnil logo své sociální sítě. Od...

Deník N

Majitel Twitteru Elon Musk změnil logo své sociální sítě. Od včerejšího dne se místo typického ptačího loga objevuje pes známý díky memu doge i kryptoměně Dogecoin. Musk změnu ohlásil na svém účtu pomocí obrázkového vtipu. Hodnota…

Dec 20

Majitel Twitteru Elon Musk oznámil, že sociální síť omezí hlasování...

Deník N / Svět

Majitel Twitteru Elon Musk oznámil, že sociální síť omezí hlasování o politických záležitostech na Twitteru na uživatele, kteří si předplácí službu Twitter Blue. Záměr nechat hlasovat pouze uživatele, kteří platí každý měsíc za modrý…

Nov 11

Od té doby, co Elon Musk koupil síť Twitter, na...

Deník N

Od té doby, co Elon Musk koupil síť Twitter, na ní prudce vzrostly případy rasistických nadávek, a to i přes ujištění platformy, že omezila nenávistné aktivity, uvedla ve čtvrtek skupina pro digitální občanská práva. (AP)

Nov 7

Podnikatel a nový majitel sociální sítě Twitter Elon Musk doporučil Američanům,...

Deník N

Podnikatel a nový majitel sociální sítě Twitter Elon Musk doporučil Američanům, aby ve volbách do Kongresu hlasovali pro republikánské kandidáty. Podpoří tak podle něj dělbu moci, protože prezident Joe Biden je demokrat. (Reuters)

Oct 31

Miliardář Elon Musk se stal jediným ředitelem Twitteru. Sociální síť...

Deník N

Miliardář Elon Musk se stal jediným ředitelem Twitteru. Sociální síť minulý týden koupil za 44 miliard dolarů. (Reuters)

Oct 6

Podnikatel Elon Musk a společnost Twitter se podle zdrojů agentury...

Deník N

Podnikatel Elon Musk a společnost Twitter se podle zdrojů agentury Reuters dohodli, že odloží Muskovu dnešní plánovanou výpověď u soudu. V příštích dnech by mohli dosáhnout dohody o ukončení svého soudního sporu. (Reuters)

Jul 9

Elon Musk chce odstoupit od koupě sociální sítě Twitter. K té...

Deník N

Elon Musk chce odstoupit od koupě sociální sítě Twitter. K té se ale zavázal, a to včetně pokuty ve výši jedné miliardy dolarů, pokud si transakci rozmyslí. Připomínáme, proč mu ale ani ta miliarda dolarů odstupného nemusí stačit.

May 10

Elon Musk řekl, že zruší zákaz Twitteru pro Donalda Trumpa....

Deník N

Elon Musk řekl, že zruší zákaz Twitteru pro Donalda Trumpa. Podle něj to byla chyba a „morálně špatné rozhodnutí“. Musk na automobilové konferenci Financial Times také prohlásil, že trvalé zákazy podkopávají důvěru v Twitter. (WSJ)

May 4

Budoucí majitel Twitteru Elon Musk řekl, že by Twitter do...

Deník N

Budoucí majitel Twitteru Elon Musk řekl, že by Twitter do budoucna mohl být pro komerční a vládní účely dostupný za „nepatrný“ poplatek. Je to součást jeho plánu, jak zvýšit zisky společnosti. (Reuters)

Apr 4

Podnikatel Elon Musk získal téměř desetiprocentní podíl v sociální síti Twitter....

Deník N / Svět

Podnikatel Elon Musk získal téměř desetiprocentní podíl v sociální síti Twitter. Akcie společnosti v reakci na informaci prudce vzrostly. Sám Musk Twitter aktivně používá, jeho účet je mezi deseti nejsledovanějšími. (CNBC)

Feb 20

Nová sociální síť Truth Social bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa...

denikn.cz

Nová sociální síť Truth Social bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa bude v softwarovém obchodu společnosti Apple dostupná od pondělí. (Reuters)

Jan 9

Společnost Twitter trvale zablokovala účet amerického prezidenta Donalda Trumpa kvůli...

denikn.cz

Společnost Twitter trvale zablokovala účet amerického prezidenta Donalda Trumpa kvůli pokračujícímu riziku podněcování násilí. (NBC)

Jan 7

Společnost Twitter odstranila poslední dva tweety amerického prezidenta Donalda Trumpa...

denikn.cz

Společnost Twitter odstranila poslední dva tweety amerického prezidenta Donalda Trumpa z důvodu opakovaného vážného porušení pravidel občanské integrity na síti. Trumpův účet je na 12 hodin uzamčen a případně i déle. Pravidla občanské…

Aug 24

Sociální síť TikTok zažalovala úřad amerického prezidenta Donalda Trumpa. Firmě...

denikn.cz

Sociální síť TikTok zažalovala úřad amerického prezidenta Donalda Trumpa. Firmě vadí protičínská rétorika, na základě které Trump rozhodl o zákazu provozu aplikace ve Spojených státech. (Reuters)

May 27

Společnost Twitter začala označovat výroky amerického prezidenta Donalda Trumpa za...

denikn.cz

Společnost Twitter začala označovat výroky amerického prezidenta Donalda Trumpa za zavádějící. Ke dvěma tweetům přiřadila varování, že jsou nepodložené. Donald Trump to odmítl. Twitter tím prý omezuje svobodu slova a zasahuje do voleb.…