English

Česká vláda dá dalších zhruba 450 milionů korun na humanitární pomoc...

Deník N

Česká vláda dá dalších zhruba 450 milionů korun na humanitární pomoc Ukrajině. Dosud poskytla téměř 550 milionů, řekl ministr zahraničí Jan Lipavský na dárcovské konferenci. (ČTK)

More from Deník N

May 30

Česko a USA podepsalo rukou ministrů zahraničních věcí Jana Lipavského a Antonyho...

Deník N

Česko a USA podepsalo rukou ministrů zahraničních věcí Jana Lipavského a Antonyho Blinkena v Praze memorandum o společném boji proti dezinformacím. Lipavský řekl, že Kreml jimi útočí na demokracie na celém světě, Blinken je označil za jed.

Jan 22

Ministr Zahraničí Jan Lipavský na schůzce ministrů EU prezentoval český...

Deník N / Česko

Ministr Zahraničí Jan Lipavský na schůzce ministrů EU prezentoval český návrh omezit pohyb ruských diplomatů v Schengenu. Česko ho chce prosadit do balíku sankcí proti Rusku. (ČTK)

Nov 16

Ministr zahraničí Jan Lipavský v rozhovoru vysvětluje, proč Česko zmrazilo ruský...

Deník N / Česko

Ministr zahraničí Jan Lipavský v rozhovoru vysvětluje, proč Česko zmrazilo ruský majetek a jestli jsme připraveni na odvetu. „Pokud bude někdo nadále chtít, aby nájemníci platili v hotovosti, a kdyby to někdo skutečně dělal, šlo by v obou…

Nov 5

Česká diplomacie je podle ministra zahraničí Lipavského (Piráti) ve spojení...

Deník N

Česká diplomacie je podle ministra zahraničí Lipavského (Piráti) ve spojení s 11 lidmi, kteří mají zájem o evakuaci z Pásma Gazy. Osm z nich má české občanství. (ČTK)

Oct 12

Ministr zahraničí Jan Lipavský ocenil práci českých skautských vedoucí na...

Deník N / Česko

Ministr zahraničí Jan Lipavský ocenil práci českých skautských vedoucí na jamboree, které se konalo v první půlce srpna v Koreji. Skautům poděkoval za přípravu a organizaci programu pro české účastníky, ocenil také jejich řešení krizových…

Oct 6

Česko podle ministra zahraničí Jana Lipavského bude lobbovat za přiblížení...

Deník N / Svět

Česko podle ministra zahraničí Jana Lipavského bude lobbovat za přiblížení Ukrajiny a Moldavska členství v Evropské unii. Na výsledku se bude muset shodnout celá Unie, podle Lipavského je však rozšíření v zájmu České republiky. Česko bude…

Sep 11

Ministr zahraničí Jan Lipavský rozhodl o rezervování deseti milionů korun na...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský rozhodl o rezervování deseti milionů korun na pomoc Maroku po zemětřesení. Pokud bude vyslán USAR tým, většina peněz půjde na jeho působení. (ČTK)

Jun 28

Ministr zahraničí Jan Lipavský předal kanadské velvyslankyni v Česku medaili ministra...

Deník N / Česko

Ministr zahraničí Jan Lipavský předal kanadské velvyslankyni v Česku medaili ministra „Za zásluhy o diplomacii“. Ambasadorka Ayesha Rekhi v létě Prahu opustí po čtyřech letech, Lipavský ocenil její diplomatickou práci. Ministr ocenění…

Jun 24

Česko pozorně sleduje situaci v Rusku, sdělil ministr zahraničí Jan Lipavský....

Deník N

Česko pozorně sleduje situaci v Rusku, sdělil ministr zahraničí Jan Lipavský. S ohledem na invazi na Ukrajině a bezpečnost v zemi dál platí varování před cestami do Ruska. (ČTK)

May 24

Český ministr zahraničí Jan Lipavský dnes zahájil česko-saúdskoarabské obchodní fórum...

Deník N

Český ministr zahraničí Jan Lipavský dnes zahájil česko-saúdskoarabské obchodní fórum v Rijádu, zdůraznil příležitosti pro budoucí spolupráci. (ČTK)

May 3

Ministr zahraničí Jan Lipavský v USA podepsal dohodu Artemis. Česko se...

denikn.cz

Ministr zahraničí Jan Lipavský v USA podepsal dohodu Artemis. Česko se tím připojilo k iniciativě USA pro spolupráci při průzkumu Měsíce, Marsu a dalších vesmírných těles. Šéf české diplomacie o tom informoval na Twitteru.

Apr 7

Česká republika nyní nemá šanci podle ministra zahraničí Jana Lipavského...

Deník N

Česká republika nyní nemá šanci podle ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) vymoci miliardu, kterou stát požaduje po RusKU za výbuchy ve Vrběticích. Vztahy obou zemí jsou teď podle Lipavského na diplomatickém minimu. (ČT24)

Dec 3

Český ministr zahraničí Jan Lipavský se dnes sešel se svými...

Deník N

Český ministr zahraničí Jan Lipavský se dnes sešel se svými protějšky z Rakouska a Slovenska. S Rastislavem Káčerem a Alexanderem Schallenbergem mluvil na jižním Slovensku o podpoře Ukrajiny a českém předsednictví v Radě EU.

Sep 29

Český ministr zahraničí Jan Lipavský považuje ruské ohlášení chystané anexe...

Deník N / Svět

Český ministr zahraničí Jan Lipavský považuje ruské ohlášení chystané anexe dalších ukrajinských území za naprosto nepřijatelné. Celý proces byl zfalšovaný, bez jakékoli legitimity, řekl dnes při návštěvě Kosova. (ČTK)

May 5

Český ministr zahraničí Jan Lipavský se s polským protějškem Zbigniewem Rauem...

Deník N / Svět

Český ministr zahraničí Jan Lipavský se s polským protějškem Zbigniewem Rauem shodl na nutnosti nadále pomáhat Ukrajině v boji za udržení suverenity. Začátkem června by se měly uskutečnit mezivládní konzultace. Ruská agrese proti Ukrajině…

May 5

Česká vláda dá dalších zhruba 450 milionů korun na humanitární pomoc...

Deník N

Česká vláda dá dalších zhruba 450 milionů korun na humanitární pomoc Ukrajině. Dosud poskytla téměř 550 milionů, řekl ministr zahraničí Jan Lipavský na dárcovské konferenci. (ČTK)

Apr 27

Český ministr zahraničí Jan Lipavský ve Washingtonu v noci na dnešek...

Deník N

Český ministr zahraničí Jan Lipavský ve Washingtonu v noci na dnešek jednal se svým americkým protějškem Antonym Blinkenem mimo jiné o české podpoře Ukrajině. Blinken vyjádřil Česku jasnou podporu ve všech pozicích. „Jednání se týkalo…

Apr 22

Český ministr zahraničí Jan Lipavský by byl rád, aby velké...

Deník N

Český ministr zahraničí Jan Lipavský by byl rád, aby velké země jako Německo dělaly více pro vyzbrojení Ukrajiny. Řekl to v rozhovoru se CNN. (ČTK)

Feb 24

Ministr zahraničí Jan Lipavský znovu varoval české občany, aby nejezdili...

denikn.cz

Ministr zahraničí Jan Lipavský znovu varoval české občany, aby nejezdili na Ukrajinu. Ty, kteří v zemi jsou, vyzval, aby odjeli. Zároveň řekl, že ruský velvyslanec v Praze ještě včera tvrdil české diplomacii, že přítomnost ruských vojsk na…

Jan 15

Ministr zahraničí Jan Lipavský vytknul českému velvyslanci v Číně jeho výroky...

denikn.cz

Ministr zahraničí Jan Lipavský vytknul českému velvyslanci v Číně jeho výroky směrem k blížící se olympiádě. Podle ministra nahrál český velvyslanec čínské státní propagandě. Jan Lipavský (Piráti) v rozhovoru pro Seznam Zprávy uvedl, že…