English

Podle britského ministra obrany se Putin nejspíš pokusí destabilizovat Pobaltí

www.rozhlas.cz

Před možným pokusem ruského prezidenta Vladimira Putina destabilizovat Pobaltí varuje britský ministr obrany Michael Fallon. Ten se domnívá, že by Rusko mohlo použít stejné metody hybridního konfliktu, jako v případě východní Ukrajiny.

More from rozhlas.cz

Jun 23

Putin a podpora KLDR? Jazýčkem na vahách tady bude Čína, myslí si bývalý americký velvyslanec v Rusku

plus.rozhlas.cz

Potřeba munice pro boj proti Ukrajině nutí ruského vůdce prohlubovat vztahy se Severní Koreou, což ale vyvolává znepokojení na Západě.

Jun 7

Alexandr Mitrofanov: Putin naznačuje propojení Ruska s teroristy

plus.rozhlas.cz

Vladimir Putin ve středu mluvil se zástupci mezinárodních informačních agentur včetně Reuters, Associated Press, Agence France-Presse, EFE či Kyodo News.

Jul 29

Libor Dvořák: Rusko-africký summit v Petrohradě za očekáváním Putina

plus.rozhlas.cz

Mírně řečeno zklamáním končí pro ruského prezidenta Putina summit Rusko-Afrika v Petrohradu, na němž hodlal prosadit řadu svých tezí týkajících se války na Ukrajině.

Mar 25

Sbližování Putina a Si Ťin-Pchinga může paradoxně vést k jakési měkké kolonizaci Ruska

plus.rozhlas.cz

Návštěva čínského prezidenta Si Ťin-Pchinga v Moskvě působila jako vítězství obou stran. Ruský nezávislý list Novaya Gazeta ale dokládá, že Rusko potřebuje Čínu daleko víc.

Nov 12

Putin podepsal dekret, který má Rusko ochránit před „gay propagandou“

plus.rozhlas.cz

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu podepsal dokument, kterým se Rusko zavázalo bránit tradiční hodnoty před hrozbami ze Spojených států a takzvanou „gay propagandou“.

Sep 14

Libor Dvořák: V Rusku se objevily překvapivé požadavky na odstoupení prezidenta Putina

plus.rozhlas.cz

Není pochyb o tom, že i běžní ruští občané začínají tušit, že válečná situace na Ukrajině se ani zdaleka nevyvíjí tak, jak by si představovaly nejen hlásné trouby Kremlu.

Sep 7

Lukáš Kovanda: Byla chyba spoléhat se na slunce, vítr a Putina. Co nás bude stát odstřižení od Ruska?

dvojka.rozhlas.cz

Nový LNG terminál v Nizozemsku nebo plynovod Stork II vedoucí z Polska. I to jsou dílčí kroky pro snížení závislosti na ruských energiích. Jak reálné je úplné odstřižení?

Jun 18

Rusko bude na Ukrajině tak dlouho, dokud bude v Kremlu Putin

plus.rozhlas.cz

Ruský prezident Vladimir Putin se nikdy nesmíří s možností, že by se z jeho země mohla stát pouhá regionální velmoc.

May 7

Gita Zbavitelová: Putin uklidnil rusko-izraelský spor

plus.rozhlas.cz

Dva měsíce se Izrael snažil zachovat neutralitu v rusko-ukrajinském konfliktu a nerozhněvat si Moskvu tak, že by zrušila spolupráci v Sýrii.

Mar 25

Alexandr Mitrofanov: Většina v Rusku velebí Putina, chytří Rusové však mluví o katastrofě

plus.rozhlas.cz

Lev Gudkov, dlouholetý ředitel a nyní vědecký šéf agentury Levada Centr potvrdil, že Vladimira Putina za to, že napadl Ukrajinu, velebí na 70 procent obyvatel Ruska.

Feb 18

Rusko nechce, aby Ukrajina byla úspěšná. Ohrozilo by to Putina i jeho režim, soudí ekonom Mikloš

plus.rozhlas.cz

„Rusko dosáhlo toho, že Ukrajina nese velké ekonomické důsledky této nejistoty. Nedají se očekávat investice, vedení Ukrajiny musí odvracet hrozby místo provádění reforem.“

Apr 6

Rusko zakázalo šíření fotek 'homosexuálního klauna' Putina. Spustilo tím lavinu sdílení

iROZHLAS

Staré přísloví říká, že zakázané ovoce chutná nejlépe. Dokazuje to čerstvý případ z Ruska. Tamní úřady zakázaly šíření fotografií a obrázků, na nichž je prezident Vladimir Putin vyobrazen jako homosexuální klaun. Považují je za…

Dec 23

Rusko modernizuje své jaderné prostředky, oznámil Vladimir Putin

iROZHLAS

Rusko výrazně modernizuje své strategické jaderné prostředky, obdobné kroky USA ho nepřekvapují. Řekl to na tiskové konferenci ruský prezident Vladimir Putin. Reagoval tak na čtvrteční twitterový vzkaz prezidenta USA Donalda Trumpa, že…

Oct 27

Trump chce voliče oslovit srdcem. Že Rusko ovlivňuje americké volby? Hysterie, řekl Putin

iROZHLAS

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek opět odmítl tvrzení, že se Rusko snaží ovlivnit prezidentské volby ve Spojených státech. Taková obvinění považuje za hysterická. Putin to prohlásil v projevu na konferenci mezinárodního Valdajského…

Jun 15

NATO rozmístí v Pobaltí a Polsku čtyři prapory. Rusko plán kritizuje a hrozí odvetou

iROZHLAS

Severoatlantická aliance plánuje v Pobaltských zemích a Polsku rozmístit čtyři prapory. Po jednání ministrů členských zemí aliance to oznámil generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. Rusku se ale plán nelíbí a vyhrožuje odvetou.

May 27

Americký konvoj míří přes Česko do Pobaltí, je rozdělený na devět částí

iROZHLAS

Českem projede další americký armádní konvoj. Zhruba 420 mužů v obrněných transportérech míří na cvičení do Pobaltí, které tam bude příští týden. Američané se zastaví v pražské Ruzyni, ve Vyškově a Přáslavicích, kde je čeká společné…

May 24

Přes Česko o víkendu projede další americký konvoj. Míří na cvičení do Pobaltí

iROZHLAS

Přes území České republiky na konci týdne projede další americký vojenský konvoj. Američané míří z německé základny přes Česko do Pobaltí na cvičení NATO Saber Strike 2016, během přesunu však stihnou i společné cvičení s českou armádou.

Nov 11

Rusko se nenechá vtáhnout do nových závodů ve zbrojení, tvrdí Putin

iROZHLAS

Nenecháme se zatáhnout do závodů ve zbrojení. Prohlásil to dnes ruský prezident Vladimir Putin na poradě s velením armády a vojensko-průmyslového komplexu v Soči.

Jan 20

Rusko se nezapojí do závodů ve zbrojení, tvrdí prezident Putin

www.rozhlas.cz

Rusko se ubrání, aniž by se nechalo zatáhnout do závodů ve zbrojení, ujistil ruský prezident Vladimír Putin. Všechny sporné otázky se podle něj dají řešit cestou rozhovorů.