English

Excentrik a solitér, který musí změnit komunikaci. Co říkají někdejší spolupracovníci o novém guvernérovi ČNB?

Deník N

Předchozí spekulace se potvrdily. Prezident Miloš Zeman jmenoval novým guvernérem České národní banky Aleše Michla. Podnikatel a člen bankovní rady stane v čele regulátora začátkem července.

More from Deník N

Apr 28

Bankovní rada České národní banky (ČNB) ve čtvrtek znovu sníží...

Deník N / Česko

Bankovní rada České národní banky (ČNB) ve čtvrtek znovu sníží základní úrokovou sazbu ze současných 5,75 procenta. Shodují se na tom analytici oslovení Českou tiskovou kanceláří (ČTK), otázkou ale podle nich zůstává rozsah tohoto kroku.…

Mar 20

Česká měna dnes po komentáři guvernéra České národní banky Aleše...

Deník N

Česká měna dnes po komentáři guvernéra České národní banky Aleše Michla k úrokovým sazbám zpevnila. K euru koruna posílila o osm haléřů na 25,20 Kč/EUR, k dolaru si polepšila o šest haléřů a zakončila na 23,22 Kč/USD. (České noviny)

May 7

Aleš Michl i jako guvernér České národní banky držel skrze svěřenský...

Deník N

Aleš Michl i jako guvernér České národní banky držel skrze svěřenský fond pětatřicetiprocentní podíl v investičním fondu Quant. Nyní jej koupil investor a bývalý kandidát na pražského primátora za ANO Petr Stuchlík.

Apr 28

Poté co se Aleš Michl stal guvernérem České národní banky,...

Deník N

Poté co se Aleš Michl stal guvernérem České národní banky, měl i nadále část podílu v investičním fondu Quant. Nyní jeho pětatřicetiprocentní podíl odkoupil bývalý kandidát ANO na primátora Petr Stuchlík.

Mar 26

Bankovní rada České národní banky (ČNB) ponechá i na středečním zasedání...

Deník N

Bankovní rada České národní banky (ČNB) ponechá i na středečním zasedání základní úrokovou sazbu na sedmi procentech, kde je od loňského června. Shodují se na tom analytici oslovení ČTK. Podle nich ani únorová obměna dvou členů rady nebude…

Mar 12

Guvernér České národní banky (ČNB) Aleš Michl získal prověrku na...

Deník N

Guvernér České národní banky (ČNB) Aleš Michl získal prověrku na nejvyšší stupeň utajení Přísně tajné. Řízení Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ) skončilo ve standardní lhůtě a konalo se podle zákona, sdělila dnes ČTK ředitelka odboru…

Feb 18

Guvernér České národní banky Aleš Michl stále nemá bezpečnostní prověrku...

Deník N

Guvernér České národní banky Aleš Michl stále nemá bezpečnostní prověrku nejvyššího stupně. Nejvyšší stupeň prověrky ve stanovené devítiměsíční lhůtě neobdržel. Bezpečnostní řízení o udělení prověrky ze strany NBÚ podle šéfky odboru…

Jun 15

Nový guvernér České národní banky Aleš Michl zatím nemá bezpečnostní...

denikn.cz

Nový guvernér České národní banky Aleš Michl zatím nemá bezpečnostní prověrku na stupeň přísně tajné. Podle mluvčí ČNB už o prověrku požádal. Dostane ji ale možná až za devět měsíců. (Echo24)

Jun 8

Bankovní rada České národní banky bude mít díky novým členkám...

Deník N

Bankovní rada České národní banky bude mít díky novým členkám Evě Zamrazilové a Karině Kubelkové poprvé v historii dvě ženy najednou. První ženou v této pozici byla Michaela Erbenová, poslední před osmi lety právě Zamrazilová.

May 12

Novým guvernérem České národní banky se stane ekonom a podnikatel...

Deník N

Novým guvernérem České národní banky se stane ekonom a podnikatel Aleš Michl. Bývalý poradce Andreje Babiše vyvolává mezi odborníky kontroverze, podle některých ale může do banky přinést „svěží vítr“. Deník N přináší Michlův profil.

May 11

Sdružení podnikatelů vítají prohlášení nově jmenovaného guvernéra ČNB Aleše Michla,...

Deník N

Sdružení podnikatelů vítají prohlášení nově jmenovaného guvernéra ČNB Aleše Michla, který chce stabilizovat úrokové sazby. Podle nich jsou nyní vysoké. (ČT24)

May 11

Jmenování Aleše Michla guvernérem síly ve vedení České národní banky...

Deník N

Jmenování Aleše Michla guvernérem síly ve vedení České národní banky zatím nezvrátí. Rozhodující tak bude další postup prezidenta Miloše Zemana.

May 11

Komentář Ondřeje Štindla: Jmenování Aleše Michla guvernérem ČNB je plně...

Deník N

Komentář Ondřeje Štindla: Jmenování Aleše Michla guvernérem ČNB je plně v souladu s dědictvím končícího prezidenta. K němu patří bezohledný mocenský tah a schopnost „trollit“ veřejnost. Je ale také součástí prezidentovy „labutí písně.

May 11

Koruna na jmenování Aleše Michla budoucím guvernérem České národní banky...

Deník N

Koruna na jmenování Aleše Michla budoucím guvernérem České národní banky reagovala dalším poklesem. První přišel v pátek po zprávě serveru Seznam Zprávy, který informaci o jmenování Michla přinesl na základě nejmenovaných zdrojů.

May 11

Novým guvernérem České národní banky se stane Aleš Michl, úrokové sazby dále nechce zvyšovat

Deník N

Novým guvernérem České národní banky se stane Aleš Michl, navrhne stabilitu úrokových sazeb Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Feb 3

Přehled očekávaných událostí: Jednání bankovní rady České národní banky. Bankovní...

denikn.cz

Přehled očekávaných událostí: Jednání bankovní rady České národní banky. Bankovní rada rozhodne o nastavení úrokových sazeb a zveřejní novou makroekonomickou prognózu Prezident Miloš Zeman se setká s předsedou vlády Petrem Fialou (ODS)…

Dec 27

Guvernér České národní banky Jiří Rusnok neočekává, že by ČNB...

denikn.cz

Guvernér České národní banky Jiří Rusnok neočekává, že by ČNB zvýšila úrokovou sazbu v blízké době nad pět procent, byť další zvýšení považuje za pravděpodobné. „Neočekávám, že bychom šli se sazbami nad pět procent. To si myslím, že je…

Oct 27

Guvernér České národní banky Jiří Rusnok uvedl, že inflace, která...

denikn.cz

Guvernér České národní banky Jiří Rusnok uvedl, že inflace, která je v Česku nejvyšší v Evropě, výrazně klesne, zároveň vidí, že situace není a nebude dobrá. „Ale euro za třicet korun není reálná vize,“ říká. (iDnes)

Aug 30

Guvernér České národní banky Jiří Rusnok se spolu s ekonomem...

denikn.cz

Guvernér České národní banky Jiří Rusnok se spolu s ekonomem Filipem Matějkou a předsedkyní Komise pro spravedlivé důchody Danuší Nerudovou shodli, že zrušení superhrubé mzdy není od vlády promyšlený krok. „Chrlí se tu nápady zřejmě v…

Mar 29

Guvernér České národní banky Jiří Rusnok podporuje odklad splátek úvěrů....

denikn.cz

Guvernér České národní banky Jiří Rusnok podporuje odklad splátek úvěrů. Považuje to za ekonomickou nutnost v současnosti. Věří, že by to bankovní sektor měl zvládnout. (ČT24)