English

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) uvedl, že „jednoznačně podpoří“ vstup...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) uvedl, že „jednoznačně podpoří“ vstup Finska do NATO. Země by měla přihlášku podat v nadcházejícím týdnu. „Státy v blízkosti Ruska chtějí do NATO a EU. Rusko zůstane izolované,“ uvedl Lipavský.

More from Deník N

May 27

Ministr zahraničí Jan Lipavský se na okraj zasedání ministrů NATO...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský se na okraj zasedání ministrů NATO v ČR setká s americkým protějškem Blinkenem, podepíší memorandum o spolupráci v boji proti dezinformacím. (ČTK)

May 25

Ministr zahraničí Jan Lipavský bude při jednání s kolegy z NATO v Praze...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský bude při jednání s kolegy z NATO v Praze apelovat na zvýšení podpory pro zadržování ruského imperialismu, uvedl v reakci na útok v Charkově. (ČTK)

Apr 4

Ministr zahraničí Jan Lipavský na jednání NATO v Bruselu vyzval další...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský na jednání NATO v Bruselu vyzval další země, aby se zapojily do české iniciativy na nákup munice pro Ukrajinu. (ČTK)

Jan 25

Český ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) uvítal souhlas Turecka se...

Deník N / Svět

Český ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) uvítal souhlas Turecka se vstupem Švédska do NATO. „Věřím, že se nám brzy podaří i posledního partnera (Maďarsko, pozn. red.) přesvědčit, že silnější Aliance je v zájmu nás všech,“ řekl médiím.

Jan 22

Ministr zahraničí Jan Lipavský jednal v Bruselu s generálním tajemníkem NATO Jensem...

Deník N / Svět

Ministr zahraničí Jan Lipavský jednal v Bruselu s generálním tajemníkem NATO Jensem Stoltenbegrem. Tématem bylo zejména plánované květnové neformální zasedání ministrů zahraničí Aliance v Praze a příprava červencového summitu NATO ve…

Dec 1

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) dnes jednal se svým polským...

Deník N / Česko

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) dnes jednal se svým polským protějškem. S Szymonem Szynkowskim vel Sekem mluvili o podpoře Ukrajiny nebo rozšiřování EU. „S novým ministrem zahraničí jsme se dnes v Praze shodli na tom, že chceme ve…

Nov 5

Česká diplomacie je podle ministra zahraničí Lipavského (Piráti) ve spojení...

Deník N

Česká diplomacie je podle ministra zahraničí Lipavského (Piráti) ve spojení s 11 lidmi, kteří mají zájem o evakuaci z Pásma Gazy. Osm z nich má české občanství. (ČTK)

Oct 11

Ministr zahraničí Jan Lipavský potvrdil, že do Izraele v nejbližších...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský potvrdil, že do Izraele v nejbližších hodinách vyrazí druhý repatriační let. „Další budou následovat,“ napsal Lipavský na síti X.

Oct 10

Ministr zahraničí Jan Lipavský dnes navštívil Izrael. Setkal se tam...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský dnes navštívil Izrael. Setkal se tam se svým protějškem Eli Cohenem a prezidentem Jicchakem Herzogem. Lipavský (Piráti) je tak první představitel jakékoliv západní vlády, který zemi od útoku Hamásu navštívil.…

Oct 7

Ministr zahraničí Jan Lipavský odsoudil útoky na Izrael. „Nedokážu ani...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský odsoudil útoky na Izrael. „Nedokážu ani slovy vyjádřit své rozhořčení, smutek a zklamání nad událostmi v Izraeli,“ napsal na síti X.

Jan 20

Ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti) kritizuje velvyslance v Izraeli Martina...

Deník N / Česko

Ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti) kritizuje velvyslance v Izraeli Martina Stropnického za přijetí předního ruského dezinformátora Žarka Jovanoviče. „Přijetí takové návštěvy považuji za vážné pochybení pana velvyslance. Jeho…

Dec 3

Český ministr zahraničí Jan Lipavský se dnes sešel se svými...

Deník N

Český ministr zahraničí Jan Lipavský se dnes sešel se svými protějšky z Rakouska a Slovenska. S Rastislavem Káčerem a Alexanderem Schallenbergem mluvil na jižním Slovensku o podpoře Ukrajiny a českém předsednictví v Radě EU.

Jun 5

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) je v covidové izolaci. Se svým...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) je v covidové izolaci. Se svým indickým protějškem a bývalým velvyslancem v ČR Subrahmanjamem Džaišankarem, který navštívil Prahu, jednal proto videokonferenčně.

May 15

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) uvedl, že „jednoznačně podpoří“ vstup...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) uvedl, že „jednoznačně podpoří“ vstup Finska do NATO. Země by měla přihlášku podat v nadcházejícím týdnu. „Státy v blízkosti Ruska chtějí do NATO a EU. Rusko zůstane izolované,“ uvedl Lipavský.

Apr 22

Český ministr zahraničí Jan Lipavský by byl rád, aby velké...

Deník N

Český ministr zahraničí Jan Lipavský by byl rád, aby velké země jako Německo dělaly více pro vyzbrojení Ukrajiny. Řekl to v rozhovoru se CNN. (ČTK)

Jan 30

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) měl podle místopředsedy sněmovního evropského...

denikn.cz

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) měl podle místopředsedy sněmovního evropského výboru Ondřeje Koláře (TOP 09) hned na začátku funkčního období nové vlády předložit kabinetu dokument ohledně zimních olympijských her v Pekingu. Vláda…

Jan 24

Ve čtvrtek bude ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v Bruselu jednat...

denikn.cz

Ve čtvrtek bude ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v Bruselu jednat s generálním tajemníkem NATO Stoltenbergem, mimo jiné o situaci na Ukrajině. (ČTK)

Dec 13

Kandidát na ministra zahraničí Jan Lipavský (Piráti) ocenil dohodu mezi...

denikn.cz

Kandidát na ministra zahraničí Jan Lipavský (Piráti) ocenil dohodu mezi premiérem Fialou a prezidentem Zemanem ohledně nové vlády. „Vítám, že bude jmenována v kompletním složení, tedy včetně mé osoby tak, jak ji navrhl premiér,“ napsal na…

Dec 7

Pirát Jan Lipavský dál usiluje o post ministra zahraničí, a...

denikn.cz

Pirát Jan Lipavský dál usiluje o post ministra zahraničí, a to i přes nesouhlas prezidenta Zemana. Řekl to v pořadu ČT Interview24. V úvodu pořadu odmítl odpovědět na otázku, zda mu prezident doporučil o křeslo neusilovat, jak uvedla…

Nov 8

Pravděpodobný ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) by chtěl v čele diplomacie...

denikn.cz

Pravděpodobný ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) by chtěl v čele diplomacie přehodnotit některé nominace na velvyslance. Deníku N řekl, že plánuje zrušit vyslání Adama Vojtěcha (za ANO) do Finska nebo zástupce ředitele hradního…